Büyükanıt'a göre bildirinin amacı

Org. Yaşar Büyükanıt, Kuzey Irak'ın internet sitelerinden alınan bilgilerin amaçlı olduğunu savundu. Büyükanıt, 'teröre karşı toplumsal refleks' çağrısına da açıklık getirdi:

Büyükanıt'a göre bildirinin amacı
Büyükanıt'a göre bildirinin amacı
GİRİŞ 27.06.2007 10:49 GÜNCELLEME 27.06.2007 10:49
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terörle mücadelenin, terörün diğer boyutları ile de silahlı mücadeledeki kararlılığa eşdeğer bir mücadeleyi gerektirdiğini vurgulayarak, "Terörle mücadeleyi sadece silahlı mücadeleye indirgediğimiz zaman, bu mücadeleden çok başarılı olmamızın beklenmemesi lazım" dedi.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanlığı'nın tanıtımı amacıyla Isparta Eğirdir'e düzenlediği basın turu kapsamında bugün bir basın toplantısı düzenledi.


"Bugün buraya gelme sebebim özellikle terör konusunda bazı düşüncelerimizi sizlerle paylaşmaktır. Bir hususu önemle vurgulamak isterim. Terör çok boyutlu bir olay. Terörle mücadelenin silahlı mücadele aşaması olduğu gibi, terörle mücadelenin diğer boyutları ile de aynı zamanda silahlı mücadeledeki kararlılığa eşdeğer bir mücadelenin verilmesi kaçınılmazdır" diyen Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti: "Çok boyutlu derken şunu kastediyorum; terörün bozduğu ekonomik boyutu vardır, sosyal, psikolojik boyutu vardır. Terörle mücadeleyi sadece silahlı mücadeleye indirgediğimiz zaman, bu mücadeleden çok başarılı olmamızın beklenmemesi lazım. Terörü besleyen hususlar silahlı mücadelenin dışındaki boyutlarıdır terörün. Dolayısıyla bugün devlet tarafından hazırlanmış bir Terörle Mücadele Eylem Planı vardır. Tabii bu planın bu boyutlarının çok iyi bir şekilde yönetilmesi lazım. Bu yapılmadığı takdirde terörü besleyen kaynaklar terörü devam ettirmektedir. Genel kabul görmüş teorik bir kıyaslama var. Bir teröristin dağda gezebilmesi için en az aşağıda on tane insana ihtiyaç vardır. Biz bunlara işbirlikçi diyoruz. Hatta şunu bile diyebiliyoruz, terörde başarıya ulaşmaya engel olan en önemli faktör işbirlikçilerdir. Bir köyün muhtarı, bir köyün imamı köyde yaşıyor, gidip patlayıcı yerleştiriyorsa terörle nasıl mücadele edeceksiniz? Bunlar olan olaylardır. Varsaydığımız olaylar fiilen olan olaylardır. Terörist ne yiyecek ne içecek, diğer destek malzemelerini nasıl alacak? Bunları besleyen unsurlar teröre destek veren işbirlikçilerdir. Bu işbirlikçiler genellikle yerleşim yerlerindedir. Köyde olduğu gibi şehirde de var. Teröre vurulacak en önemli darbelerden bir tanesi bu işbirlikçilerin mümkün olduğu kadar tesirsiz hale getirilmesidir. Bunu burada açıkça ifade etmekte yarar mütalaa ediyorum. Bir işbirlikçi olayı varsa, bu önlenemezse terörle mücadelemizi çok olumsuz yönde etkiler"


DEZENFORMASYONA DİKKAT..


Dezenformasyona da değinen ve bu konuda basın mensuplarının dikkati çeken Orgeneral Büyükanıt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğer bir konu maalesef yaşadığımız günlerde çok fazla dezenformasyon ortaya çıktı. Bu çıkan yanlış bilgiyi düzeltmek için çok fazla enerji harcıyoruz esas görevimizi bir kenara koyup... Bu dezenformasyonun bir kısmı internet sitelerinden geliyor, bir kısmı yurtdışından geliyor. Akıl almaz şeyler geliyor. Kuzey Irak'taki Kürt grupların internet sitesinden alınan şeyler hepsi amaçlıdır. Biz bunları normal enformasyon olarak alıp da topluma yansıttığımız zaman, toplumda çok büyük bir kafa karışıklığı yaratabilir. Ondan sonra da bunu düzeltmek için çaba sarfederiz, bunu dikkatlice izleyelim."


TERÖRÜN DIŞ DESTEĞİNİN KESİLMESİ


Terör örgütünün dış destek gördüğüne de vurgu yapan ve müttefikler içinde dahi terör örgütü PKK'ya dolaylı ya da doğrudan destek veren ülkeler olduğunu belirten Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi: "Çeşitli konuşmalarımda dile getirdim, bir kere daha söyleyeyim. Dış desteği olmayan terör örgütlerinin asla yaşama şansı yoktur. Bugün PKK terör örgütünün dış desteği vardır hem de büyük boyutlarda vardır. Bu yalnız maddi yardım şeklinde değil, bunun politik yönü de vardır. Bunu üzülerek ifade ediyorum. 12 Nisan'daki basın toplantısında da ifade etmiştim. Müttefiklerimiz içinde dahi PKK'ya dolaylı ya da doğrudan destek veren ülkeler de vardır. Bu yadsınmaz bir gerçektir. Böyle bir ortaklık tabii ki bizim mücadelemizi de menfi yönde, olumsuz yönde etkileyebilmektedir" Geçtiğimiz yıllarda Batman bölgesinde yapılan bir operasyonu anlatarak, bu operasyonda yakalanan bir kişinin çok fazla ülkeyle irtibatı bulunduğunu ve bu irtibatların kendisini ürküttüğünü ifade eden Orgeneral Büyükanıt, "Dış desteğin kesilmesi tabii ki politiktir. Askerin yapabileceği bir iş değildir. Bunun üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğine inanıyorum" dedi.


GENELKURMAY BİLDİRİSİ


Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay tarafından yayınlanan bir bildiride "teröre karşı toplumsal refleksin gösterilmesi gerektiğini" ifade ettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Daha sonra ona bir açıklık da getirdik. Çünkü yanlış anlaşılabileceğini düşündük. Hiçbir zaman bu refleks şu saydığım parametrelerin dışında olamaz. Her şeyden önce bu refleks demokratik usullere uygun olmalı, şiddetten uzak olmalı, yasalara saygılı olmalı, siyasi amaçları olmamalı, teröre karşı duyulan üzüntünün, nefretin belirtilmesi olmalı, teröre karşı ortak bir anlayışın ortaya çıkmasına yardımcı olmalı. Yoksa Silahlı Kuvvetlerin, toplumsal çatışma gibi bir niyeti asla olmaz."













  • İLİŞKİLİ HABERLER

  • Irak'ta ve Türkiye'deki PKK'lı sayısı
    Org. İlker Başbuğ'dan terör örgütünün son durumu ile ilgili bilgiler... Toplam terörist sayısı kaç? K. Irak'ta kaç terörist barınıyor? Türkiye'de terörün en yoğun olduğu 2 il hangisi?

  • 'Sınır ötesi operasyonda ısrarcıyız'
    Org. Büyükanıt, kısa zamanda siyasi iktidarla 3 önemli toplantı yaptıklarını hatırlattı, 'sınır ötesinde ısrarcı olduklarını' yineledi. Büyükanıt, siyasi hedef belirlenmesini istedi.

  • Büyükanıt'tan Isparta'dan mesajlar
    Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Isparta Eğirdir'deki Dağ Komando Okulu'nda terörle mücade konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Büyükanıt'ın açıklamaları şöyleydi:
  • YORUMLAR 23
    • baran ikonium 16 yıl önce Şikayet Et
      lütfen MAKUL olun. SIra geldi köylülere,genelkurmay şimdide tüm kürtleri ve köylülüleri,hatta sehirde yaşayan kürtleri hedef gösteriyor... Açıklama deyınce insanın aklına ordu emeklilerin çeteleri aklıma gelmişti.. ancak değinmemiş bile sayın genelkurmay başkanı
      Cevapla
    • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
      artık iktidar. kendi çıkarını devletin çıkarından daha mühim görmemelidir.artık siyasi değil devlet adamı olun lütfen
      Cevapla
    • Yaren Aksofigiller 16 yıl önce Şikayet Et
      . EDİTÖRÜN NOTU: Lütfen yorumlarınızda küçük harf kullanın. Selamlar
      Cevapla
    • Yaren Aksofigiller 16 yıl önce Şikayet Et
      Bu Hikayeleri Daha Önceleri Niye Türk Halkına Anlatmadınız ?. 1 Mart teskeresinde TSK olarak çıkıpta niye ağırlığınızı gerçekler karşısında koymadınız ? İkinci önemli husus terör 25/30 yıldır var destekçileride aynen bir okadar zamandır, ya peki TSK niye çıkıpta seçime iki kala bunu paparazziler gibi sık sık dile getiriyor ? Bunun amacı ne syn.Büyükanıt ? Sizin amacınız ne? Ne? NE? Bizde bilelim lütfen !
      Cevapla
    • ahmet akın 16 yıl önce Şikayet Et
      . Konuşun kardeşim konuşun. Hatta Profösör doktor Haydar BAŞ gibi bir kanal kurun oradan da konuşun Seçimler yaklaştı her gün konuşun. GERÇEK ŞU Ki Ne kadar çok konuşursanız o kadar az dinlenirsiniz. Kitlesel refleks dediniz.İstediniz ki 100 binler toplansın Seçim arefesinde işimizi görelim. Ama 3-5 bin kişi toplandı.o kadar. tekrar söyleyim vurgulu olsun Ne kadar çok konuşursanız o kadar az dinlenirsiniz.
      Cevapla
    Daha fazla yorum görüntüle
    DİĞER HABERLER
    HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
    MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı