FB sola, GS beke BJK ortaya çalıştı

Transferi büyük ölçüde bitiren ve son rötuşları yapan üç büyüklerin ideal 11'i şekillendi gibi. Üç büyükler yaptıkları transferler ile bakın hangi mevkilerde revizyona gitti...

FB sola, GS beke BJK ortaya çalıştı
FB sola, GS beke BJK ortaya çalıştı
GİRİŞ 29.06.2007 10:37 GÜNCELLEME 29.06.2007 10:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kanarya sol kanada, Cim Bom savunmaya, Kartal ortaya çalıştı
Transfer çalışmalarını büyük ölçüde bitiren ve son rötuşları yapmaya hazırlanan üç büyüklerin yeni sezondaki ideal 11'leri şekillenmeye başladı. Son şampiyon Fenerbahçe, Tuncay Şanlı ve Ümit Öz-at'ın boşalttığı sol koridora yatırım yaparken, Galatasaray defansta yeniden yapılanmaya, Beşiktaş ise orta alanda revizyona gitti.

Türk futbolunun lokomotif takımları Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş transfer döneminde de en hareketli kulüpler oldu. Geçen sezon mutlu sona ulaşan Sarı-Lacivertliler, Rüştü, Serkan, Ümit, Mehmet Yozgatlı ve Tuncay'la yollarını ayırmasına rağmen bu oyuncuların yerlerini kısmen doldurmuş görünüyor. Fenerbahçe, öncelikle Brezilya Milli Takımı'nın ve Real Madrid'in dünyaca ünlü futbolcusu Roberto Carlos'u transfer ederek hem dikkatleri üzerine çekti hem de sol kanadını güçlendirdi. Carlos'un yanı sıra Ankaraspor'un sambacı oyuncusu Vederson'u da renklerine bağlayan ve mevcut kadrosunda Tümer Metin ile Uğur Boral'ı bulunduran Sarı-Kanaryalar, solunu iyice sağlama aldı. Ancak sol kanatta bolluk yaşayan Arthur Zico, sağ kanatta şimdilik dertli. Mehmet Yozgatlı'nın açığını Ali Bilgin'le kapatmaya çalışacak olan Brezilyalı teknik adam, sağ bek mevkiinde ise sadece Önder Turacı'ya bel bağlamış durumda. Kayserispor'un başarılı sağ kanat oyuncusu Mehmet Topuz için umutlarını koruyan Zico, Rüştü Reçber'in gidişiyle de üçüncü kaleci arayışlarını sürdürüyor. Mateja Kezman'ın yeni partneri olarak Norveçli golcü John Carew'i düşünen Brezilyalı çalıştırıcı, yeniden Avrupa liglerine dönmek isteyen Stephen Appiah'ı da ikna etmeye çalışıyor.

Eric Gerets'le yollarını ayırdıktan sonra tecrübeli teknik adam Karl-Heinz Feldkamp'a takımı emanet eden Galatasaray ise daha çok nokta transferler yapmayı yeğledi. Tomas, Song ve Emre Aşık gibi üç kaliteli stopere sahip olan Sarı-Kırmızılılar, yine de bu mevkiye takviye yapmayı ihmal etmedi ve Servet Çetin ile İsmail Bouzid'i transfer etti. Mondragon'un Köln'e gitmesiyle doğan kaleci açığını Erciyessporlu milli file bekçisi Orkun'la dolduran Feldkamp, Antalyaspor'un başarılı sol beki Volkan Yaman'la savunmasını güçlendirdi. Japon futbolcu İnamoto'nun yerine İsveçli ön libero Linderoth'u monte eden Kalli, uzun yıllar süren '10 numara' problemini de Brezilyalı yıldız Lincoln'le çözdü. Defansa dönük iki gurbetçi oyuncu Serkan Çalık ve Barış Özbek'e imza attıran Sarı-Kırmızılılar, yabancı bir forvet alıp transferi kapatmak istiyor.

Tıpkı Galatasaray gibi teknik heyetini değiştirip Ertuğrul Sağlam yönetiminde yine sezona girecek olan Beşiktaş, ezeli rakiplerinin aksine transferde daha sessiz kaldı. Fenerbahçe'den sürpriz bir şekilde kaleci Rüştü Reçber ve Mehmet Yozgatlı'yı kadrosuna katan Siyah-Beyazlılar, daha çok orta alanını yeniledi. Şilili Tello'yu sol kanada, Mehmet Yozgatlı'yı sağ kanada yerleştiren Ertuğrul Sağlam, ön liberoda ise Fransız yıldız Cisse'ye görev verecek. Ricardinho için kararsız olduğu bilinen genç teknik adam, Brezilyalı oyuncunun yerine yabancı bir stoper almayı planlıyor. Buna karşılık Fenerbahçe gibi sağ bek sorunu yaşayan Siyah-Beyazlı yönetimin bu bölgeye de takviye yapması bekleniyor.

*************************
Carlos'un şutları çok can yakacak

Roberto Carlos (Sol bek): Defansın solunda yer almasına rağmen temposu, tekniği ve ani deparlarıyla hücuma büyük katkı sağlayabiliyor. Kavisli ortalar, frikik ve uzak mesafe gollerinin yanı sıra uzun mesafeli taç atışlarında oldukça başarılı.

Vederson (Sol kanat): Büyük olasılıkla Tuncay'dan boşalan sol kanat mevkiinde oynayacak olan Brezilya asıllı oyuncu, Carlos'un ileri çıktığı anlarda sol koridoru kapatacak kapasitede. Sert ortaları ve isabetli şutlarıyla forvete destek verebiliyor.

Colin Kazım (Orta saha): Genç yaşına rağmen güçlü fiziği ve atletik yapısıyla Premier Lig'de oynama şansı buldu. Daha çok gole dönük orta saha oyuncusu izlenimini veren siyahi futbolcu, oyundan koptu denildiği anlarda hızlanıp rakiplerini yanıltabiliyor.

Ali Bilgin (Sağ kanat): Yılmaz Vural'ın 2006 yazında tutup gurbetten Antalya'ya getirdiği genç futbolcu, Fenerbahçe'nin sağ kanadına demir atacak özelliklere sahip. Uzun boyuna rağmen teknik yeteneklere sahip olan Ali Bilgin, her iki ayağını da iyi kullanabiliyor.

Aslan'ın sigortası Linderoth olacak
Linderoth (Ön libero): Gösterişi sevmeyen ve sade futbolu tercih eden İsveçli futbolcu, tam bir görev adamı. Tatlı-sert futbolu tercih eden ve zaman zaman milimetrik paslarla asistler yapabilen Linderoth, daha çok top çalmadaki başarısıyla dikkat çekiyor.

Lincoln (Oyun kurucu): Cim Bom'un yeni Hagi'si olmaya aday Brezilyalı oyuncunun en büyük özelliği adam eksiltmesi. Uzaktan attığı plase ve şık frikik gollerinin dışında dripling yeteneği olan Lincoln, aynı zamanda top sürmede üstün meziyetlere sahip.

Bouzid (Stoper): 1,91 m. boyundaki bir stoperden beklenmeyecek kadar süratli ve yüksek tekniğe sahip olan Cezayir asıllı futbolcu, kontrollü futbolu tercih ediyor. Reinhard Stumpf'un genç haline benzetilen Bouzid, özellikle hava toplarındaki hakimiyetiyle tanınıyor.

Orkun (Kaleci): Mondragon'un bıraktığı kaleyi devralacak kadar gözü pek bir oyuncu. Ayakları yere sağlam basan genç file bekçisinin aynı zamanda kuvvetli refleksleri var. Oyundan kopmayan ve iyi yer tutan Orkun'un tek handikabı tecrübesizliği.

Cisse orta sahaya hareket getirecek
Cisse (Ön libero):
Senegal asıllı Fransız futbolcu, istikrarlı bir form grafiğine sahip. Ön liberoda oynamasına rağmen kariyerinde hiç kırmızı kart görmeyen Cisse, mücadeleci yapısıyla ön plana çıkıyor. Sürpriz ileri çıkışlar yapabilen tecrübeli oyuncu, gol yollarında etkisiz.

Tello (Sol açık): Sol ayağını raket gibi kullanan Şilili oyuncu, ofansif olarak takıma kattıklarının yanında zaman zaman geri dörtlüde de defansif bir anlayış içerisinde oynayabiliyor. Sert şutlar atabilen 28 yaşındaki futbolcu, takıma liderlik etmekten çok ateşlemeyi seviyor.

Mehmet Yozgatlı (Sağ kanat): F.Bahçe'de daha çok yedek kalmasına rağmen attığı ve attırdığı kritik gollerle takımını birçok maçta kurtaran adamdı. Sağ ayağını çok iyi kullanan ve etkili bindirmeler yapabilen Yozgatlı, adrese teslim ortalarıyla adından söz ettiriyor.

Rüştü (Kaleci): İtalya ile oynanan milli maçta sakatlandıktan sonra F.Bahçe'nin 3. kalecisi konumuna gelen deneyimli eldiven, yeni takımına adapte olduğu takdirde tecrübesiyle arkadaşlarına büyük güven verecek. Aksi halde genç rakibi Hakan'la büyük bir rekabet yaşayacak.

YORUMLAR 1
  • akif olgun 16 yıl önce Şikayet Et
    . ligde at koşturacaz beyenmedikleri kezman ve roberto karlosu göreceksiniz ligin ilk yarısında puan farkı minimum 12 puan olacaktır anti zico taraftarları ne yaparsanız yapın FB yi yıkamazsının bu sene cok farklı olacak...
    Cevapla