'Arafat'ın öldürüldüğünün belgesi'

Filistin'de binlerce belgeyi ele geçiren Hamas, Dahlan'ın Arafat'ı öldürdüğünü ortaya koyan, İsrail eski Savunma Bakanı Shaul Mofaz’a hitaben yazılmış belgeyi yayımladı.

'Arafat'ın öldürüldüğünün belgesi'
'Arafat'ın öldürüldüğünün belgesi'
GİRİŞ 04.07.2007 10:14 GÜNCELLEME 04.07.2007 10:14
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Hamas, Filistin eski İçişleri Başkanı Muhammed Dahlan’ın karargahında ele geçirdiği bir gizli belgeyi daha yayımladı.

Yeni belge, Filistin Güvenlik eski Bakanı Muhammed Dahlan’ın bakanlığı döneminde İsrail eski Savunma Bakanı Shaul Mofaz’a yazdığı ve Arafat’ın öldürülmesine karıştığını gösteriyor.

Dahlan mektubunda, Filistin’e hâkim olan genel istikrarsızlık havasından bahsettikten sonra İsrail’le birlikte yaşama düşüncesini kabul etmeyenlerin kökünün kazınacağını söylüyor.

İsrail Savunma Bakanı’na Filistin lideri Yaser Arafat’ın ölümünün yaklaştığını yazan Dahlan, Mofaz’a şu teklifte bulunuyor: “Şundan emin olun ki, Sayın Arafat artık son günlerini sayıyor. Fakat bırakın da bu işi sizin metodunuza göre değil, bizim metodumuza göre bitirelim.”

Dahlan’ın mektubunda, İsrailli bakana Filistin Parlamentosu’ndaki bir çok bakanı teşvik veya şantajla kendisine çekmeyi başardığını yazdığı ve “Başkan Bush’un önünde verdiğim sözleri yerine getirmek için hayatımı vermeye hazırım” dediği görülüyor.

Dahlan’ın Mofaz’a mektubu şu şekilde devam ediyor: “Meclis üyelerinin çoğunu teşvik ve şantajla kendi yanımıza çekmeyi ve onu (Arafat’ı) değil bizi desteklemesini sağlamayı başardık. Fakat sürprizlerden korkuyoruz. Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı diğer kurumlara gelince, bunların bitirilmesi ve tamamen içinin boşaltılması gerekmektedir. Neye mal olursa olsun Batı Yaka’da ve Gazze’de bunların toplanmasını önlemenizi dilerim. Bu bizim çıkarımıza olmaktan önce sizin çıkarınızadır.”

Dahlan, İsrail Savunma Bakanı Shaul Mofaz’a yazdığı 13.07.2003 tarihli mektubunu, Mofaz’a ve Sharon’a minnetlerini sunarak noktalıyor.


İşte o gizli belge:




(www.dunyabulteni.net)

YORUMLAR 31
  • tarkan varış 16 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar. acaba ne kadar para almıştır bu işten yazık halimize
    Cevapla
  • SELA HITTIN İ EYYÜBİ 16 yıl önce Şikayet Et
    ARABLAR BİZİ ARKADAN VURDU MU... ÖNCE BİZ ŞANLI KUDÜS Ü NE KADAR SAVUNDUK.. KAÇ ŞEHİDİMİZ VAR.. KAÇ DÜŞMANI ÖLDÜRDÜK.. google den kudus savaşları diye aratın bi bakın.. içlerinde hainler var onlara krallık vaadedildi torunları şuan kral..biz ne yaptık kredi alacağız diye havasahamızı açtık ingiltereden kalkan uçaklar bağdat ı vurdu.. akdenizden atılan füzelerden urfa ya düşünce haberimiz oldu.. ırak ın yetim çocukları bunları okuyacak.. bizlere düşen filistin-ırak-afgan yetimlerin yarasına merhem olabilmek.. mazlumlardan yana olabilmek..
    Cevapla
  • fatih öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Dua...dua...dua.... Maaleef her zaman küçükler,büyüklerinin yaptıkları hataların bedelini ağır bir şekilde ödemişlerdir ve ne yazıkki ödemeyede devam etmektedirler.Birilerinin onları suçlaması yersiz ve haksız.
    Cevapla
  • Yasin OKUR 16 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy emiralioğlu. Güney cehesinde onca müslümanı açlığa bırakan onlar mıydı Osmanlımıydı. Daha onlar çok çekecekler, Bi etrafına bak , bu sorunların temeli 1. dünya savaşında işbirlikjçilerin yanında yer alan, özgürlük sevdasına düşenler, Irak\' a bak, suriye\'ye Lübnan\' a bi bak, Bizden başka kimse onlara kucak açmaz. Giden geleni nasıl aratıyor değil mi, Hepsi binpişman atalarının ihanetinden. Lübnan\' a bi git orda ki insanlarla bi görüşün Osmanlı hakkında ne diyolar, Eski günlerini istiyolar, Hatalarını biliyolar
    Cevapla
  • murat çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    BU TÜR OLAYLARI VE İNSANLARI ÜLKEMDE BİR ÇOK KURUM İÇİNDE GÖRMEK ŞAŞRTMAMALI BİZİ...2. Bunu dünyanın heryerinde gerektiğinde kardeş kavgası çıkararak,bazen içerde provakasyonlar yaparak,bazen medyadaki dahlan gibi hayatını satmış olanları kullanarak yaparlar. Gerektiğinde k.ırakdaki lağım faresi şebellettinleri kullanarak yaparlar. yeterki hedefde ne varsa temizlensin,yolları açılsın. Ve bir çok insan bu işlerin gelişimini salt siyaset olarak algılar,partimde partim der yırtınır.Oysa o partisinin de kullanıldığını bilmez,sanunda kimlere hizmet ettiğinin farkında bile olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı