MGK krizini İngiliz Kraliçesi çözdü

Aylardır kangrene dönüşen MGK Genel sekreterliği atamasında sona gelindi. Aylardır imza benzeyen kararname Kraliçe Elizabet'in randevusu nedeniyle apar topar imzalandı

MGK krizini İngiliz Kraliçesi çözdü
MGK krizini İngiliz Kraliçesi çözdü
GİRİŞ 06.07.2007 09:09 GÜNCELLEME 06.07.2007 09:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çankaya Köşkü ile hükümet, MGK Genel Sekreterliği'nden Londra Büyükelçiliği'ne atanan Yiğit Alpogan'ın yerine getirilecek isim konusunda anlaşamadığı için, Alpogan'ın kararnamesi de bir türlü imzalanamıyordu.

Kraliçe Elizabeth'in, Alpogan'a randevu vermesi üzerine, kararname apar topar imzaya açılırken, yerine atanacak isim konusunda da anlaşma sağlandı. Ankara'da aylardır bekleyen kararname, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in, dün kabul agremanı gelen Alpogan'a 18 Temmuz'a randevu vermesi üzerine sürpriz şekilde imzaya açıldı. İngiliz kraliyet geleneklerinde çok nadir aralıklarla verilen bu özel randevu karşısında Ankara diplomatik teamüllerde sorun yaratmamak için harekete geçti.

PRENSİPTE UZLAŞMA
MGK Genel Sekreterliği'ne kimin getirileceği meselesi de büyük oranda çözüldü. Halen yurtdışında görev yapan önemli bir Büyükelçi üzerinde Çankaya Köşkü ile hükümetin prensipte anlaştığı kaydedildi. Alpogan'ın 16 Temmuz'da Londra'ya hareket etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Sezer, MGK Genel Sekreterliği için önerilen Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan ismini geri çevirmiş, önerdiği Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'e de hükümet sıcak bakmamıştı.


(Sabah)


İLGİLİ HABERLER


İşte MGK’yı kilitleyen tarihi diyalog


İlk kadın MGK genel sekreter adayı

YORUMLAR 6
  • bayram cengiz 16 yıl önce Şikayet Et
    hayır ola. ülke Demirelden kurtuldu koşmaya başladı.Sezerden kurtulunca şaha kalkar inşallah
    Cevapla
  • serdar kopan 16 yıl önce Şikayet Et
    mgk ya şunlar atanmasın. 1- mason olmasın 2- sebatay kökenden gelmesin 3- israil,abd ve yahudi lobileriyle yakınlaşmış olmasın 4- dış ilişkilere dayalı bir yalaka olmasın 5- politik biri olmasın, sağa sola gül dağıtmasın 6- iç ve dış güvenlikten ve dünyanın yapılanmasından haberi olsun 7- bağımsız karekterli biri olsun sonuç : mgk nın içi ve işlevi aslında boşaldı. özel bir önemi yok. en azından adam devlet bilgilerini alıp ajanlık yapmasın. devleti yanlış yönlendirmesin. maddeleri bu yüzden saydım.
    Cevapla
  • Soner Belgin 16 yıl önce Şikayet Et
    . sezerle hersey kriz zaten.
    Cevapla
  • Yaren Aksofigiller 16 yıl önce Şikayet Et
    Yazık Ola Bu Denli Devletin Zirvesinde Devletin Çalışmasını Ebgelleyen Zihniyete ki İngilizler Yanlış Anlamasın Diye İmza Atmakta ! Türkler Hizmet Alması Pek Önemli Değil O Zat\'a Göre !Pes Doğrusu..
    Cevapla
  • Ze hera 16 yıl önce Şikayet Et
    Ahh Kraliçe... Dünya Kraliçe si Elizabeth nelere kadir görüyorsunuz. Bizim de Osmanlı Sultanlarımız sembolik de olsa devam etseydi keşke. Topkapı Sarayı\'nda otursalardı. Arada bir gidip ellerini öpseydik ne güzel olurdu. Aynı Avrupa Saraylarında devam eden gelenek gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda il için gök gürültülü sağanak uyarısı
Özgür F-16 testleri başarıyla geçti: Hedefi tam isabetle vurdu