Yunanistan'dan harita terbiyesizliği

Yunan Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerinde Türkiye’yi bölünmüş şekilde gösteren harita açılması Atina Askeri Ateşimizi çileden çıkardı.

Yunanistan'dan harita terbiyesizliği
Yunanistan'dan harita terbiyesizliği
GİRİŞ 07.07.2007 00:21 GÜNCELLEME 07.07.2007 00:21
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Yunan Genelkurmay Başkanlığı tarafından 3 ila 7 Temmuz tarihleri arasında Atina’da kriz yönetim semineri adı altında bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılışını Yunanistan Genelkurmay Başkanı ile Yunanistan Savunma Bakanı yaptı.

Toplantıda katılımcılardan Prof. Mazis, daha önce ABD ve NATO savunma kolejinde kullanılan Türkiye’nin doğusunu Kürdistan olarak gösteren bir harita açarak Türkiye ile ilgili yorumlarda bulundu.

Bunun üzerine toplantıyı izleyen Türkiye’nin Atina Askeri Ateşesi Kurmay Albay Atilla Şirin söz alarak haritaya sert tepki gösterdi. haber7

Mazis’in konuşmasının da haritanın da gerçekleri yansıtmadığını dile getiren Kurmay Albay Şirin, Yunanistan genelkurmayının düzenlediği bir toplantıda böyle bir haritanın kullanılmasından büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek toplantı salonunu terk etti.

Olay hemen Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği kanalıyla Türk dışişlerine de iletildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın da Yunan Dışişleri nezdinde gerekli girişimleri başlattığı öğrenildi. haber7

Bu arada Türkiye’yi bölünmüş gösteren haritayla sunum yapan Prof. Mazis’in mensubu olduğu kuruluşun, Yunan genelkurmayının desteğinde çalışan “Savunma Analiz Enstitüsü” isimli kuruluş olduğu ve Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından da finanse edildiği öğrenildi.

KARAMANLİS: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN İYİLEŞMESİNİ İSTİYORUZ

Bu arada Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, “Türkiye ile ilişkilerin uluslararası hukuk ve sözleşmeler temelinde iyileşmesini ve tamamen düzelmesini arzu ettiğini” söyledi.

Karamanlis, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi’nin (YDP) bugün Atina’da başlayan 7. Olağan Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Türk-Yunan ilişkileriyle Kıbrıs konusuna da değindi.

Yunanistan’ın, tüm bölgenin barış ve istikrar bölgesi olmasını istediğini belirten Karamanlis, “bu çerçevede Türkiye ile iyi ilişkiler arzu ettiğini” söyledi.

Karamanlis, “Türkiye ile ilişkilerimizin uluslararası hukuk ve sözleşmeler temelinde iyileşmesini ve tamamen düzelmesini istiyoruz. Bölge haklarının hepsinin refaha kavuşmasını istiyoruz. Hiç kimse gücünü silahlanmaya ve tartışmalara harcamasın. Çağın büyük beklentilerine karşı güçlerimizi birleştirelim. Fırsatları birlikte değerlendirelim” diye konuştu.

Kıbrıs konusuna değinen Karamanlis, Yunanistan’ın Ada’daki sorunun çözümü için çaba gösterdiğini söyledi. haber7

Karamanlis, “ Atina’nın amacı işgalin sona ermesi ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin BM Güvenlik Konseyi kararları ve AB müktesebatı temelinde yeniden birleşmesidir” dedi.

Hükümetin, “Milli meseleleri yüreklilikle savunduğunu” ve “bazı konularda geri adım atmasının mümkün olmadığını” belirten Karamanlis, “Uluslararası sahnede her kes bilmelidir ki, geri tek bir adım bile atmayacağımız bazı konular vardır. Barış ile halkların gururu yan yanadır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 178
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    Niye hükümete diyenlere!. Niye hükümete diyenlere çünkü senin hükümetin tarihte görülmediği kadar satıyor kardeşim, milli sermayeleri birbir satıyor, birşey üretmiyor, fabrika açmıyor, borçlar artıyor, conilere duacı oluyor, BOP eşbaşkanıyım diyor, düştü mü jetonun?
    Cevapla
  • mustafa giraylı 16 yıl önce Şikayet Et
    nikah şahidi. nikah şahidinin yaptığına bak.ama olsun bunlar bizim dostumuz ve topraklarımızda gözü yok.siyonizm diye bişey de yok zaten erbakan uydurmuş.bunların birliğine girip muhasır devlet olucaz.ne acı
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    KISASA KISAS . Bizim de aynı şekilde keyfimize uygun bir harita oluşturup piyasaya sürmemiz gayet hoş bir nazire olur.
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    azıcık iz\'an lazım. Getirip getirip işi hükümete partiye bilmemneye bağladınız ya!rahatlamışsınızdır yine.Yahu bundan önce yok muydu bunlar? senelerdir var bu haritalar bugün çizilmedi.daha önce uzun yıllar Hatay da Suriye sınırlarında gösteriliyordu ne oldu!Devletin -ya da size göre hükümetin- her havlayan köpeği kaale alıp milleti savaşa sürüklemesi mi gerekiyor!Böyle düşüncesizce her oltaya atlanırsa ne olur sonumuz!Siz kendinizi süper güç mü sandınız kendinize gelin!Bizde henüz ABD veya sömürgeci İngiliz ekonomisi yok!
    Cevapla
  • berkan yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    =)=)=). halen hazmedemiyorlar türklerin üstünlüğünü.kuyruk acıları var:D onlarda bizde TARİHİ biliyoruz.ne yaparlarsa yapsınlar bu vatan B.Ö.L.Ü.N.M.E.Z
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi