Bodrum alev alev - Fotogaleri -

Bodrum'un Kızılağaç köyü yakınlarında çıkan ve ilçe merkezini de tehdit eden yangında ilk tespitlere göre 200 hektar ormanlık ve makilik alan zarar gördü. İlçede kriz merkezi oluşturuldu.

Bodrum alev alev - Fotogaleri -
Bodrum alev alev - Fotogaleri -
GİRİŞ 07.07.2007 14:10 GÜNCELLEME 07.07.2007 14:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kızılağaç köyünde başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle ilçe merkezini tehdit eder hale geldi. Muğla ve çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerin de müdahalede bulunduğu yangını kontrol altına alma çalışmaları güç şartlar altında yapılıyor.

Yetkililer, yangına şu anda 7 helikopter ve 3 uçak ile havadan, 60 arazöz ve 100'den fazla orman işçisiyle karadan müdahale edildiğini kaydettiler.

Yangın nedeniyle kentin bazı bölümlerine elektrik verilemezken, belediye hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşlardan yangına müdahale çalışmalarına su tankerleri ve su taşıyan araçlarla katılmaları isteniyor.

Yangına müdahale eden uçak ve helikopterler zaman zaman Bodrum Kalesi'nin yakınlarındaki denizden su almak zorunda kalıyorlar.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ilçe merkezini de tehdit eden yangında ilk tespitlere göre 200 hektar ormanlık ve makilik alanın zarar gördüğünü kaydettiler.

Bu arada, yangına müdahale eden Bodrum Belediyesine ait bir itfaiye aracı tamamen yandı. Araçtaki personel ise kendi çabalarıyla yangından kurtulmayı başardı.

Öte yandan, yerleşim alanlarını da içine alan yangında 3 ev yandı. Evlerin yanması sonucu tüp patlaması sesleri duyuldu.

Ekiplerin, yangının kontrol altına alınması için müdahaleleri etkili bir şekilde devam ediyor.

RÜZGARIN ETKİSİYLE YANGIN BÜYÜYOR
Bodrum Torba Kavşağında makilik alanda çıkan orman yangını rüzgarın da etkisi ile büyüyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 11,06'da başlayan orman yangınının rüzgarın da etkisi ile büyüdüğü açıklandı. Yangına müdahale eden Bodrum Belediyesi'ne ait yangın arazözlerinin yangın ortasında kaldıkları ve ormandan yardım talep ettikleri öğrenildi.

İLÇEDE KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU
 Bodrum'un Kızılağaç köyü yakınlarında çıkan ve ilçe merkezini de tehdit eden yangın nedeniyle ilçede kriz merkezi oluşturuldu. Kızılağaç köyünde başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle ekiplerin havadan ve karadan tüm müdahalelerine rağmen henüz kontrol altına alınamadı. Muğla ile çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerin de müdahalede bulunduğu yangını kontrol altına alma çalışmaları güç şartlar altında yapılıyor.

Takviye olarak 2 helikopterin daha bölgeye gelmesiyle yangına müdahale eden helikopter sayısı 9'a yükseldi. 9 helikopterin yanı sıra 3 uçak, 100'ü aşkın arazöz ve çok sayıda ekipte yangına müdahale ediyor.
Bodrum kent merkezine de yaklaşan yangına daha etkili müdahale edilebilmesi amacıyla Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'ın da aralarında bulunduğu yetkililerden oluşan Kriz Merkezi oluşturuldu. Kriz Merkezi, şu anda yangına müdahale amacıyla bölgeye çevre illerden gelen ekipleri yönlendiriyor.

YANGIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

TAHLİYELER BAŞLADI
Bu arada, dumandan zehirlendikleri belirlenen aralarında orman işçileri ve itfaiye ekiplerinin de bulunduğu 10 kişi, Bodrum'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan ekiplerin sağlık durumlarının şu anda iyi olduğu öğrenildi. Yangının etkili olduğu alandaki yerleşim alanlarının bir bölümü de güvenlik amacıyla geçici olarak tahliye edildi.

10 İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI
Bölgeye ekiplerin yanan alanlara rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için 10 iş makinesi gönderildi. İş makineleri, arazözlerin ormanlık alanda daha rahat hareket edebilmeleri için yol açma çalışması yapıyor. Öte yandan, yangının yaşandığı bölgede tatil yapan turistlerin panik yaşamadıkları ve günlük yaşamlarına devam ettikleri gözlendi.

 

YORUMLAR 7
  • hulusi atakan 16 yıl önce Şikayet Et
    ahhhh. acaba rüzgar cıkınca mı yangın cıkıyor .. yangın cıkınca mı ruzgar cıkıyor....
    Cevapla
  • UGUR KAN 16 yıl önce Şikayet Et
    açık ve net. bu yangın turizm batlamak için pkk tarafından cıkartılmıştır bu kadar basit...tabii siz uyuyun beyler nede olsa yanan sizin eviniz değil...
    Cevapla
  • ilyas tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    . ah insanlar
    Cevapla
  • mustafa ka 16 yıl önce Şikayet Et
    Terbiyesizliğin Lüzumu Yok.... Bir tanesi oradaki yemyeşil ormana çalı diyor, bir tanesi de aman ormancı deyip türkü tutturmuş terenenni okuyor. Bu ormanları ormancı mı yakıyor da laf atıyorsun, askeri polisi tabanca takıyorda, kaçakçı peşinde koşan ormancı tabanca takamaz mı? Gecesini gündüzüne katarak kaçakçı peşine, senin gibi ormanın ne olduğunu bilmeyen cahilllerin yaktığı ormanı söndürmeye giden ormanıcya laf atmak, öyle masabaşında türkü söylemekle olmuyor. Delikanlıysan o ateşin içine gir bir söndürmeye çalışta görelim bakalım...
    Cevapla
  • ahmet yaşar 16 yıl önce Şikayet Et
    aman ormancı. aman ormancı yeşil ormancı belinde tabancayla caka satan artist ormancı ağaç gölgesinde yatan ormancı ormanı koruyamıyan ormancı hadi git koş söndür ormanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!