Bahçeli CHP koalisyonu için ne dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “CHP-MHP koalisyonundan alerji duyanlar acaba PKK’nın siyasal maşalarıyla AK Part’nin birlikteliğine alerji duymayacaklar mı?” dedi.

Bahçeli CHP koalisyonu için ne dedi
Bahçeli CHP koalisyonu için ne dedi
GİRİŞ 10.07.2007 00:41 GÜNCELLEME 10.07.2007 00:41
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Devlet Bahçeli, Başkent TV’de katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, seçim sonrası olası bir MHP-CHP koalisyonunun olabileceği senaryolarının hatırlatılması üzerine hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu söyledi. Halka tek başına iktidar olmak için giderken kapalı kapılar ardında koalisyon pazarlığı yapmayacaklarını belirten Bahçeli, AK Part’nin bu senaryoyla partilileri etkilemeye çalıştığını kaydetti.
Bahçeli, AK Part’nin DTP kökenli bağımsız adaylarla bir koalisyon kurmayı düşündüğünü iddia ederek şöyle konuştu:

“AK Parti’nin PKK’nın siyasallaştırılma sürecinde bir enstrüman olan DTP’nin bağımsız adaylarıyla kendisinin tek başına iktidar olma eksikliğini tamamlayacak örtülü bir koalisyon düşüncesinin bugünden kamufle edebilmek için MHP’yi ve MHP’li insanları tahrik ediyor ki yarın kendisiyle olan koalisyona yönelik eleştirilerin üstünü örtmek istiyor kendi tabanında.”

Bahçeli, Hükümet’in “Barzani ve Öcalan bastonlarına dayanarak” iktidarını devam ettirmek gibi çok büyük bir gafletin içinde olduğunu da öne sürdü.

Bahçeli, “CHP-MHP koalisyonundan alerji duyanlar acaba PKK’nın siyasal maşalarıyla AK Parti’nin birlikteliğine alerji duymayacaklar mı?” dedi.

Milletvekili aday listelerinin iyi incelenmesi gerektiğini belirten Bahçeli, “AK Parti’nin 353 milletvekili vardı, büyük bir çoğunluğu listede yer alamadı. Listede yer alanlarla liste dışında bağımsızların birlikteliğini sağlayabilecek ortaklıklar hangi illerde ne şekilde kuruldu?” diye konuştu.

AK Parti ile DTP kökenli bağımsız adaylar arasında bir ilişkinin olup olmadığının sorulması üzerine Bahçeli, söylediklerinin çok büyük bir iddia anlamına gelmeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Bağımsızlarla olabilecek olan gelecekteki birlikteliğin aynı zamanda 353 milletvekilini tekrar yeni seçime hazırlarken devre dışı bıraktığı milletvekillerinin yerine milletvekili olarak koyduklarını incelemeleri lazımdır diye söylüyorum.”

İLİŞKİLİ HABERLER

Bahçeli: Apo'yu neden mi asamadık

Bahçeli: Ecevit'in yanında kabadayı mı olsaydım

ANKA

YORUMLAR 162
  • mert vidinli 16 yıl önce Şikayet Et
    . şimdi koalisyon olur mu olmaz mı bu konuda chape mhp koalisyonuna karşı çıkanlar mhp yi suçluyor sola yanaştı diye ama bakarsak msp chapa koalisyonunu görüyoruz hemde chapenin milli ve manevi değerlere en uzak olduğu dönemde demekki zıt kutuplar yapabiliyormuş şimdide ülkenin geleceği için neden olmasın olabilir bunda garipsenecek bir durum yok hatta akepe cehapede yapabilir ama dtp ile kimse yapmamalı
    Cevapla
  • Yakup kara 16 yıl önce Şikayet Et
    erzurumda ermeni lobiciliği haritası. Erzurumda siyaset bölücülük le birleşti gücüm olsa dolaşıp bütün otobüs duraklarını tek tek dağıtıp reklam panolarını boşaltmak isterim.Bu millet uyuyormu nerde asker nerde polis nerde savcılar nerde atatürkçüler nerde bu vatan sahipsizmi kanıma dokundu.Chp li vatan hainleri vatanımızın bölünmüş haritası üzerinden adice siyaset yapıyor,utanmadan türkiyenin bölünmüş haritasını bilbordlara yapıştırıp açık açık bölücülük yapıp ermenilerin yapmadığını bunlar yapıyor.Duyun sesimi.ERZURUM
    Cevapla
  • fevkalbeser 16 yıl önce Şikayet Et
    tuncay tezele..düzeltme. ilhan selçuga dinsiz komunist demişssin..bi düzeltmey yapayım istersen can dündarın benim gençliğim adlı kitabında sayfa 39-42 arasını okursan adamın ne oldugunu anlarsın..bilmeden yargılamayın kimseye boşa günaha giriyorsunuz..
    Cevapla
  • Mehmet YAZICI 16 yıl önce Şikayet Et
    İster sağ olsun ister sol!. Türkiyemizin hızını kesmeye kafatasçıların gücü yetmez! Millet;icraat ile sadece gürültü çıkartan \"boş tenekelerin arasındaki farkı anlamıştır\". VEEEE \"HER ŞEY TÜRKİYE İÇİN DURMAK YOK\"
    Cevapla
  • Ragıp ÇAMLIBEL 16 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana Deniz SUDE kardeşim.. Aslında ben yorum yazmayacaktım ancak; DENİZ SUDE tarafından 10 Temmuz 2007 17:45 tarihinde yazılan ve Yorumu size bırakıyorum başlıklı yazıyı okuyunca bu kardeşime yüreğine kalemine sağlık ve teşekkürlerimi bildirmek için yazıyorum benim yazmak istediklerimi aynen yazmış tektat tekrar teşekkürler kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat