Sezer, Kraliçe randevusunu kaçırttı

Cumhurbaşkanı Sezer, büyükelçiler kararnamesini imzalamamakta direnince, Londra Büyükelçiliği'ne atanan Yiğit Alpagon, Kraliçe'nin verdiği randevuyu kaçırdı.

Sezer, Kraliçe randevusunu kaçırttı
Sezer, Kraliçe randevusunu kaçırttı
GİRİŞ 18.07.2007 08:35 GÜNCELLEME 18.07.2007 08:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış
Uğur ERGAN'ın haberi

Türkiye’nin ilk sivil Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Yiğit Alpogan’ın Londra Büyükelçiliği’ne atanmasına dair kararnameyi geciktiren Türkiye, İngiliz Kraliyet Sarayı Buckingham’ın kurallarını da alt üst etti.

Kararnamesi gecikmeli çıkan Alpogan, güven mektubunu sunması için kendisine bugün için randevu veren Kraliçe 2’nci Elizabeth’in huzuruna çıkamadı. Kraliçe tatile çıktığı için, cumartesi günü İngiltere’ye gidecek olan Büyükelçi Alpogan, güven mektubunu Kraliçe tatilden döndükten sonra Eylül ayında verebilecek. Ancak Alpogan, güven mektubunun bir örneğini İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’a sunarak, resmen görevine başlayabilecek.

Hükümet Alpogan’ın yerine MGK Genel Sekreterliği’ne Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu’nu önerdi. Ancak Cumhurbaşkanı Sezer bu isme de onay vermedi. Bu gelişme üzerine başkent kulislerinde, atamanın seçim sonrasına kalacağı, MGK Genel Sekreterliği görevini de genel sekreter yardımcısı tümgeneral Orhan Akdağ’ın vekaleten yürüteceği konuşulmaya başladı. Bu durumda AB yasaları uyarınca 2004 Ağustos’unda sivilleşen MGK Genel Sekreterliği bir süreliğine de olsa yeniden askerlere geçmiş olacak.

2 AYDIR MASLAHATGÜZAR DÜZEYİNDE

Alpogan’ın atanması uzarken, Türkiye’nin Londra eski Büyükelçisi Akın Alptuna’da bu süre içinde emekli oldu. Alptuna yaş haddi nedeniyle 15 Mayıs’ta emekliye ayrılıp Türkiye’ye geri döndü. Türkiye’yi iki aydan beri Londra gibi önemli bir merkezde maslahatgüzar Atılay Ersan temsil ediyor.

YORUMLAR 13
  • Mustafa Alan 16 yıl önce Şikayet Et
    Komiksiniz. Burada daha önce \"16 mayısa az kaldı,kurtuluyoruz bu adamdan\" diyen Ak parti şakşakçılarına soruyorum.Bu gün 18 temmuz.Eee noldu hani gidiyodu?:)))
    Cevapla
  • hasan fatih can 16 yıl önce Şikayet Et
    iman ettik. bizler iman ettik. hayır ve ŞERRİN allahtan geldiğine inandık.
    Cevapla
  • mustafa demir 16 yıl önce Şikayet Et
    SEZER NELERİ KAÇIRMADI Kİ ?. Sezer Türkiye\'nin başına gelmiş en büyük \"felaket \"olmaktan başka ne yaptı ki ? Demokrasiyi bile ( özenle seçereek anayasa mahkemesine atadığı kişiler vasıtası ile) sekteye uğrattı. 250 ye yakın teröristi affetti. Şimdi onlar askerimize silah sıkıyor. Allah\'ım sen bu milleti sezer\'den kurtar da, nasıl kurttarırsan kurtar.
    Cevapla
  • Ferit Kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Pardon biz ingiliz sömürgesimiydik?. Neyiz Biz İngiliz sömürgesimiydik acaba? İngiltere 2. elizabetin huzuruna çıkaramamışız babababababa demek bu halllere kadar düştük İyi olmuş kraliçe kimmiş ya bizim cumhurbaşkanımız başbakanımız var elizabette kim yabancı birisi ingiltere kraliçesiymiş
    Cevapla
  • Ahmet Altındiş 16 yıl önce Şikayet Et
    Gül Sevgili Receb Abim. Güneydoğuna Kınalı Kuzularımıza namlu doğrultan Anafartalar katliamı ile ocakları söndüren teröristleri affeden cumhurbaşkanının halkın seçmesine tahammul edemeyen bu kem talih kişilikten başka ne beklenebilirki.YÜCE ALLAH CC YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN AMİN CC.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklaması! Ebu Ubeyde iddialara son noktayı koydu
Beşiktaş Dolmabahçe'de 1 puanı 90+7'de kurtardı