GP'den Alevilere 5 maddelik taahhüt

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın 22 Temmuz seçimlerinde destek verecekleri partiler arasında saydığı Genç Parti, Alevilere 5 maddelik taahhütte bulundu.

GP'den Alevilere 5 maddelik taahhüt
GP'den Alevilere 5 maddelik taahhüt
GİRİŞ 18.07.2007 09:43 GÜNCELLEME 18.07.2007 09:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Taahhütler arasında ise Alevilerin Diyanet’te temsil edilmesi ve bütçesinden pay alması ile Cemevleri’nin ibadethane olarak kabul edilmesi de bulunuyor.

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın 22 Temmuz seçimlerinde CHP ve MHP’nin yanı sıra Genç Parti’yi de Alevilerin oy vereceği partiler arasında sayması, Genç Parti’yi harekete geçirdi. Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Emin Şirin, parti olarak gittikleri her yerde Alevilerden büyük destek aldıklarını belirterek “biz aleviler konusundaki bakış açımızı, yapacaklarımızı en açık şekilde ortaya koyan partiyiz. Cem Vakfı Başkanı Sayın İzzettin Doğan’ın gerek Genç Parti’ye gerekse de bana açık desteğine ve övgü dolu sözlere teşekkür ederim” dedi.

Şirin, Genç Parti’nin sadece seçim dönemi değil, kurulduğu günden bu yana Alevilere yaklaşımının belli olduğunu kaydederek seçim sonrası için de alevi kesime 5 maddelik taahhütte bulunduklarını söyledi. Şirin bu maddeleri ise şöyle sıraladı:

”Aleviler Diyanet’te temsil edilecekler, Diyanet’in bütçesinden pay alacaklar, Mecburi din dersleri kalkacak ve din dersleri seçmeli olacak, Cemevleri ibadethane olarak kabul edilecek, İlahiyat Fakültelerinde Alevilik kürsüsü bulunacak. “

YORUMLAR 7
  • pardon1961 16 yıl önce Şikayet Et
    Koltuk için herşey mübah anlayışı.... Siyasi koltuk elde etmek için her şeyi mübah görenler, yarın ülke menfeaatlaerinden de çok kolay vaz geçebilirler. Bu gün aleviler ki aleviliğin ayrı bir din olmadığını aklı selim herkes kabul ederken böyle bir taahhüt her şeyden önce alevi kardeşlerimize hakarettir. Alevileri kolay kandırılmaya müsait insanlar olarak görmek doğru değildir, Sayın Cem Uzan ağzından çıkanı kulağı duymalı Türkiye gerçeklerini iyi görmelidir.
    Cevapla
  • mehmet selcuk 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah. Bu adam her Cem yazılan yerlerın kendısının oldugunu falan mı zannedıyor kı? Cem vakfı - Cemevı gıbı basında cem olan ları kendı yerı falan zannedıyor galıba vaatlerı bol keseden attıgına gore
    Cevapla
  • Mustafa Kostak 16 yıl önce Şikayet Et
    din istismarı. ne yaparsak din istismarı oluyor... geçtiğimiz hafta da chp başörtüsü dağıttı.. kim belirliyor bu istismar kavramının sınırlarını...
    Cevapla
  • adnan örskaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah Yanıltmasın.... Bir zamanlar; işlerini başkalarına bırakarak siyasete soyunması,geçmişteki siyasilerin söylemlerinden uzak durması, gecmişteki siyasilerinm beceriksizlikleri yüzünden Cem Uzan\'ında denenmesi gerektiği düşüncesini cok kimseye kabul ettirebilmişti.Ama zaman gectikce,ailece ne durumda oldukları görülmüş,sırf meclis cıkarları yüzünden,bir yerlere yamanmaya calısılmıs, bu da olmayınca, bilgisiz alevileri kandırabilmek icin, yanlış taahütlerde bulunuyorlar.Alevilik;İslamdan,Hz.Ali\'den gelir.Ayrı bir din degildir.
    Cevapla
  • yavuz alkan 16 yıl önce Şikayet Et
    . sayın uzan önce söyle sen hangi dindensin alevilik nedir veya mezhep nedir alnı secde etmemiş birinin bu konularda çıkıpta konuşması acayip komik oluyor bunu bilesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!