Köşk'ten gerekçesiz bir veto daha

Cumhurbaşkanı Sezer ile hükümet arasındaki MGK Genel Sekreterliği ataması krizi aşılamadı. Son önerilen isim de gerekçe gösterilmeden Köşk’ten geri döndü.

Köşk'ten gerekçesiz bir veto daha
Köşk'ten gerekçesiz bir veto daha
GİRİŞ 18.07.2007 10:54 GÜNCELLEME 18.07.2007 10:54
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, son olarak genel sekreterliğe önerdikleri Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun isminin de gerekçe gösterilmeden Köşk’ten geri döndüğünü açıkladı. Hükümet, şimdi belirlediği yeni büyükelçinin ismini Sezer'e götürmeye hazırlanıyor.

İlk sivil MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogon'un görev süresinin dolmasının ardından, hükümet Sezer'e Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ı önermiş ama Cumhurbaşkanı, Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'te ısrar etmişti.

Uzlaşma olmayınca hükümet Sezer'e yeni bir isim götürdü. Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun MGK Genel Sekreteri olması önerildi.

Ancak Dışişleri Bakanı Gül, Cumhurbaşkanı’nın Burcuoğlu'nu da uygun görmediğini açıkladı.

Gül “Daha önce sayın Başbakan seyahatini yarıda keserek Cumhurbaşkanı ile görüştü. Tahsin Burcuoğlu bu işi çok iyi yapabilecek bir isimdi. Ancak bir kaç gün önce uygun görülmediği Dışişleri Bakanlığı’na bildirildi ve Cumhurbaşkanı bunun için herhangi bir gerekçe göstermedi” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Sezer'e eleştiri

Şimdi hükümet Köşk’e üçüncü bir isim götürmeye hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, MGK Genel Sekreterliği'nin boş kalmasını istemediklerini, daha önceki önerileri reddedildiği için yeni bir isim belirlediklerini söyledi. Ama ayrıntı vermedi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in gerekçe göstermeden atamaları veto etmesini de eleştiren Gül, bakanlığında Rusya, Kıbrıs, ekonomi, Ortadoğu, dış Türkler konularıyla ilgilenmesi gereken çok önemli 5 müsteşar yardımcılığının bu tavır yüzünden boş kaldığını hatırlattı.

YORUMLAR 63
  • erol erols 16 yıl önce Şikayet Et
    Tarihe not..... Bu millet ve tarih seni ve senin bu ülkeye yaptıklarını unutmayacak affetmeyecek....
    Cevapla
  • Mahmut Altunkaynak 16 yıl önce Şikayet Et
    komik. gerekçe gösterse her halde anayasa mahkemesinin 367\'ye yazmış olduğu gerekçeli karar kadar komik olurdu.
    Cevapla
  • MURAT KUTLAY 16 yıl önce Şikayet Et
    gerekçe ?. bence cumhurbaşkanının çok önemli bir gerekçesi var!
    Cevapla
  • erciyes kar 16 yıl önce Şikayet Et
    sekreter yoruldu. Veto memurunun gorevi sadece imza atip veto elmek.Altini ise sekreter dolduruyordu.Adamcaz 4,5 yildir imzanin altina roman yaza yaza yoruldu.Artik yazacak ne uydurukca gerekceler,nede anlasilmasi guc kelimeler kaldi.
    Cevapla
  • mustafa burak 16 yıl önce Şikayet Et
    şu reklam penceresini bir kapatın önce çok sıkıyor,bu bir ikincisi sezere hükümet üzerinden millet düşmanlığı yapıyor. halk düşmanlığı yapıyor,akparti ile gelecek bir cenneti bile istemeyiz diyen bir zihniyet bu, akpartiyi çalıştırmayarak milletle karşı karşıya getirme gayretinde, BİLDİĞİMİZ SEZER İŞTE çene yormaya değmez, boşverin,saygılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!
Beşiktaş Dolmabahçe'de 1 puanı 90+7'de kurtardı