MHP başörtüsünü peşinen çözdü!

MHP’'li aday Faruk Bal bir TV programında MHP'nin başörtü politikasını açıkladı: ‘Başörtülü hanımefendi ya devletin koyduğu kurala uyar ya da rızkını başka yerde arar’

MHP başörtüsünü peşinen çözdü!
MHP başörtüsünü peşinen çözdü!
GİRİŞ 19.07.2007 17:21 GÜNCELLEME 19.07.2007 17:21
Bu Habere 294 Yorum Yapılmış

Kontv’de yayınlanan ‘Geriye sayım’ programına katılan MHP’li eski bakan ve Konya Milletvekili adayı Faruk Bal, başörtüsü ile ilgili soruya verdiği cevapla tüm başörtülüleri şoke etti. Yeni Konya Gazetesi'nde yayınlanan haberde Faruk Bal ‘Resmi kurumlarda Başörtüsü olmaz’ dedi

Ürkek değil erkek parti söylemiyle başörtüsünü çözeceklerini söyleyerek 1999 yılı seçimlerine giren MHP 2007 seçimleri öncesi başörtülüleri şok edecek bir açıklamayla yeniden gündemde. MHP’li eski bakan Faruk Bal ‘Başörtülü hanımefendi de ya devletin koyduğu kurala uyacak ya da rızkını başka yerde arayacak’ dedi.


KURALLARI DEVLET KOYAR

Faruk Bal ‘ Devlet kendi hizmetini sunarken kural koymaya haizdir. Örneğin yol yapıyor. Niçin trafik geçsin diye yol yaparken, bir Müslüman seccadesini caddeye serip Allahü Ekber diye namaza durabilir mi? Duramaz çünkü orası yola aittir. Demek ki kamu hizmetini verecek olan kişilerin uyması gereken kuralları devlet tanzim edebilir’ dedi.

RIZKINI ÖZEL ALANDA ARAYACAK

Faruk Bal ‘Devlet sağlık hizmeti sunarken doktor olan kişiye bir hanımefendiye bir kıyafet belirlemiş ise o hanımefendi de devletin koyduğu bu kıyafete uyacaktır ya resmi görev olarak devletin koyduğu kurala uyacaktır veya rızkını özel alanda arayacaktır. Ayrıca polis olacak ise hâkim olacak ise devletin bu düzenleme yetkisine uyacaktır’ dedi.


www.moralhaber.net

YORUMLAR 294
  • ali arslanlı 16 yıl önce Şikayet Et
    akp lilere duyuru yersen tabi. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan İmralı\'daki Köşkünden konuşmaya devam ediyor. Apo 22 Temmuz seçimlerinde AKP\'nin tekrar seçilmediği takdirde çözümsüzlük olacağını savundu. akp ye oy verilmez.siyonislerin emir kulu.
    Cevapla
  • Selman s 16 yıl önce Şikayet Et
    yanlızkurt. saf olma . yazdıklarının zerre hükmü yok. Bu 3. post bu konuda ve yine yayınlamayacak bizim mhp li editör. Yazıklar olsun ne hakaretleri yayınlıyorsun da ..
    Cevapla
  • yalnızkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    sustular.... ne demiştim: \"güneş balçıkla sıvanmaz!\" Bakıyorum da yazdıklarımdan sonra faruk bal aleyhinde yazı yazanlar susturmuşlar kalemlerini. gerçekler duyarlı insanların gözünden kaçmıyor. başörtüsünü %1,5\'in sorunu olarak görenler nerede???????????
    Cevapla
  • Muhammed Doğru 16 yıl önce Şikayet Et
    çarpıtabilirsiniz. MHP inançlara saygılı, ama istismar eden, Arap-Acem sevdalıları..AB- ABD destekli,ecmainler,şeriatçılar fetullahçılar kısaca bilumum TÜRK düşmanları ve milliyetsizleri ezmek için MHP...memleketin bir restorasyona ihtiyacı var ve Millet mevhumunu reddeden Ecmainlerin gerekirse sallandırılması gerekir...hepsi bu
    Cevapla
  • yalnızkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için gerçekleri görelim. Faruk Bal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: \"Devlet nasıl farklı din, dil, ırk ve düşünceye mensup kişiler arasında sağlık, adalet gibi temel kamu hizmetlerini sunarken ayırım yapamaz ise başörtülü öğrencilere de eğitim hizmeti sunarken farklı muamele yapmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelin duvağını toplarken magandanın kurşunuyla vuruldu!
Yunanistan dönere de salça oldu! Türkiye için yapılan tescil rahatsız etti