Bilgisayar damada yenilmez oldu

Kanada Alberta üniversitesinden yazılım uzmanları, yaklaşık 500 milyar kere milyar kombinasyonun tamamını yükleyerek, bilgisayarı dama oyununda yenilmez kılmayı başardı.

Bilgisayar damada yenilmez oldu
Bilgisayar damada yenilmez oldu
GİRİŞ 20.07.2007 02:59 GÜNCELLEME 20.07.2007 02:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Amerikan 'Science' dergisinin son sayısına göre, Kanada'daki Alberta üniversitesinden yazılım uzmanları, bilgisayara 'Chinook' adını verdikleri bir yazılım yükledi. Damadaki bütün varyasyonlar yüklenen bilgisayar, böylece 'bileği bükülmez' hale geldi.

Uzmanlara göre, usta bir dama oyuncusu, 'Chinook'u asla yenemeyecek. Ekibin başkanı Jonathan Schaeffer, 'bilgisayar teknolojisi ve yapay zeka alanında çıtayı yükselttiklerini' belirtti. Schaeffer, yazılımı hazırlarken, dünyanın önde gelen damacılarının tecrübelerinden yararlandıklarını bildirdi. Dama programı için 1989 yılından beri günde ortalama 50 bilgisayarda çalışılıyordu.

AA

AA

YORUMLAR 17
  • emre bozkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    açık. kesinlikle bir açığı vardır insan beyni bir bilgisayardar daha zekidir ve akıllıdır sonuçta bilgisayarıda yapan insandır
    Cevapla
  • mehmet cetiner 16 yıl önce Şikayet Et
    dama ve bilgisayar. tamam iyi hos yaptiginiz sey guzel de eger bu bilgisayari kimse yenemecikse ne ise yaricak maksadı ne acaba? sahanın dedigi gibi bilgisayara insan hukmetmiyor mu? bilgisayar insan beyninden daha iyi demeye mi geliyor? sacma bir ugras bence
    Cevapla
  • Efe Bozkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    Yaçın d. Yalçın d kardeşim çok doğru söylemissin benim yazacaklarımı sen yazmışsın. Adamlar yapar, biz ellerine ne geçti deriz. Oysa bugün Dama oyununda yenilmeyen yazılım yapanlar, kaza yapmayan autopilot programı yazar ve uçaklarda pilto gerek kalmaz.Bunun daha hangi teknoloji alanlarında kullanılacağını hayal edin. Biz de Türkler olarak \"peh yaptınızda elinize ne geçti\" diyelim.
    Cevapla
  • Efe Bozkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    Kimse heveslenmesin. Eğer bütün kombinasyonlar yüklendiyse yenmek gerçekten imkansızdır.Kimse ben yenerim demesin. Benim asıl merak ettiğim bu bilgisayar kendisiyle bir maç yaparsa sonuç ne olur.
    Cevapla
  • eşref beşir 16 yıl önce Şikayet Et
    bilgisayarın damadımı varmış?!X. sayın editör lütfen türkçeyi güzel kullanalım.bilgisayar damada yenilmez oldu cümlesini okuyunca hangi damat bu diye düşündüm.oysa dama oyununda denmesi gerekmezmiydi.bizide boşuna uğraştırmazdın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç fiyatları değişti: Yine de kimse almıyor rekor geldi
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı