Biri Meclis'e biri Köşk'e hazırlanıyor

Seçimler ardından gündemin en sıcak konusu, 'Çankaya'ya kim çıkacak?' sorusuna aranan yanıt... Almanya'nın Sesi Radyosu, Ankara gündemine farklı bir senaryo sundu.

Biri Meclis'e biri Köşk'e hazırlanıyor
Biri Meclis'e biri Köşk'e hazırlanıyor
GİRİŞ 02.08.2007 00:01 GÜNCELLEME 02.08.2007 00:01
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Türkiye’de 22 Temmuz genel seçimlerinin ardından cumhurbaşkanlığı ve TBMM başkanlığı kulisleri birlikte yürüyor. Ankara'dan Zeynep Gürcanlı'nın notları...

Ankara’da siyaset, Cumhurbaşkanı’nın kim olacağına kilitlendi.

Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde tüm kamuoyunun dikkatle izlediği askeri kesimin, bu konudaki sessizliğini bozması ile, kulisler iyice hareketlendi.

Askerler seçim öncesinde, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına, Meclis’teki oylamanın ilk günü, yani 27 Nisan’da yayınladıkları bir bildiri ile karşı çıkmışlardı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt bu konuda, seçim sonrasındaki ilk açıklamasını Pazartesi akşamı yaptı ve “Cumhurbaşkanlığı süreci konusundaki görüşlerimiz değişmedi” dedi. Büyükanıt’ın bu çıkışı Ankara’da, Türk silahlı Kuvvetleri’nin Gül’e karşı muhalefetinin sürdüğü yorumlarına neden oldu.

Ve askeri kesimden gelen bu açıklamadan bir gün sonra, iktidar partisinin “ağır topları” konuyu görüşmek üzere toplandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve iktidar partisinin seçim öncesindeki Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün biraraya geldiği toplantıda, bundan sonra izlenecek yol haritası belirlemeye çalıştı.

ERDOĞAN'IN ISRARI

Haberin devamı için bu linki kullanabilirsiniz

www.cafesiyaset.com

YORUMLAR 142
  • alp balın 16 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Gül Olmazsa. Etrafımdaki bir çok kişi aynı düşüncede Ankara Bahçelievlerdeki akrabalarımda burdaki öğretmen arkadaşlarımda inşaatımda çalışan ustalarda. Hepsi aynı düşünüyor ya Türkiyenin diğer köşeleri. Eğer Gül Cumhurbaşkanı adayı olmazsa BİTERSİNİZ. HALKIN GÖNLÜNDE BİTERSİNİZ. Korkmayın hangi tehditlerle üzerinize gelselerde korkmayın. LİDER OLMAK KOLAY DEĞİL ÖLÜMÜ DAHİ GÖZE ALMALISINIZ. Ve size yemin ediyorum ki eğer kılınıza zarar gelirse bende sizinle ÖLMEYE hazırım.
    Cevapla
  • taner taskin 16 yıl önce Şikayet Et
    korkaklar siyasete girmemeli. abdullah gul cumhurbaskani olmazsa ak partiyi dunyamdan kesinlikle silerim
    Cevapla
  • alphan han 16 yıl önce Şikayet Et
    adem tekke sen kimsin!. ayıptır. edep yahu! kesin akpartili değilsin. bu ne densizlik. sen kimsin kimi tehdit ediyorsun. siz baykaldan betersiniz. sizinle yola çıkılmaz. insan liderine isyan eder mi? ya cumhurbaşkanı olsa o zaman özür mü dileyeceksin? ama sizin gibiler unutulmayacak. tarihe rezil olarak geçiyorsunuz.
    Cevapla
  • kerim sinan 16 yıl önce Şikayet Et
    oyumu akp ye vermedim . oyumu vermedim ama halk akp yi sectiyse bunu askerin ve chp nin saygı duyması lazım .yoksa kaldırın demokrasiyi ;suriyedeki baas partisini türkiye versiyonuna da chp yi koyun olsun bitsin.tekrar ediyorum akp ye oy vermedim ama halkın seçimine saygı duyulmassa buna tepki olarak bundan sonra ne yerel seçime,ne milletvekilligi secimine gidip oy kullanmayacam.
    Cevapla
  • 23temmuz2007 16 yıl önce Şikayet Et
    MAŞALLAH. bakıyorum ne çok akparti yöneticisi varmış. herkes cumhurbaşkanı olacak adammış ta biz yorumlardan öğreniyormuşuz. arkadaşlar gül ve erdoğana saygısızlık yapmayalım. arınçla beraber istişare yaparlar ve en doğru olanına, en hayırlı olanına karar verirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!