Okur çekimlerden çekim beğeniyor

The Secret adlı kitabın satış rekorları kırmasından sonra bu kitapla gündeme gelen 'çekim yasası' konulu kitaplar da birbiri ardına okurun beğenisine sunuldu.

Okur çekimlerden çekim beğeniyor
Okur çekimlerden çekim beğeniyor
GİRİŞ 16.08.2007 15:35 GÜNCELLEME 16.08.2007 15:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kitapçı raflarında The Secret'in cazibesine kapılanları bekleyen 'Çekim Yasası' konulu 5 kitap yer alıyor.


Eğer Secret'i okunuz ve beğendinizse ve aynı tatta bir diğer kitap okumak istiyorum diyorsanız sizlere ilk önerimiz Pegasus yayınlarına ait olan 'Hayatınızı değiştirin hemen şimdi' sloganlı, Don Bayer imzalı Çekim Yasası. The Secret ruhuna eser olan Çekim Yasası, 'Evrensel Çekim yasasını kullanarak hayatınızı istediğiniz şekilde sonsuza kadar değiştirin iddiasını taşıyor. Kitapta imzası bulunan ünlü yazarlar 'The Secret kitabının yaratıcıları' olarak tanımlanıyor.


Kitap düş kurabilen ve düşlerini izleyebilme cesaretini gösteren ve onları tanımlayşabilmek adına harekete geçme inancını içinde barındıran insanlara adanmış.


Kitapta imzası bulunan 19 imza her biri kişisel gelişim konularında best seller olmayı başarmış 19 isme ait. Mark Baker, Ty Leon Gueroro, , John Assaraf, Macken MacDonald, Bob ProctorDenis Waitley, Jim Rohn, Brian Tracy, Mick Moore ve Dr. Richard Krawczyk gibi ünlü imzaların, 'sırrı' çözmeyi kafasına koyan okurlara ışık tutan ilginç makaleleri kitabın temelini teşkil ediyor.  Don Boyer'in başarıya hükmeden gizli yasanın onuncu elementin ötesinde olduğuna işaret eden yazısında başarının 10 elementi tanımlanıyor.


John Assaraf'ın sorduğu ikinci bölümdeki soru da cevabını bulma gücü olanlar açısından oldukça önem arz ediyor: 'Herd şeye sahip olmaz' sizi hayatta nereye götürür? Hayatı yunlarla kıyaslayan bu yazıda yazar yapmanız gereken teş şeyin oyunu nasıl oynayacağınıza karar vermeniz ve çocukluğunuzda olduğu gibi yeniden büyümeyi göze almanız olduğunu savunuyor. Eğer, sırrın sırrını açıklamayı tahahhüt eden kitaplardan birini okumaya karalı ise önerimiz bu kitaptır. Ama okuyunca sırrı çözeceğinizin garantisi olmadığını hatırlatmakta yarar var. Çözmeniz gereken tek şey sizin dünyaya nasıl baktığınız ve nasıl bakmayı istediğinize bir an önce karar vermenizdir...


Bu alanda okurun en çok ilgi gösterdiği, sizlere ilk önerdiğimiz kitapla pemen hemen benzer bir içeriği bulunan ikinci eser ise D&R yayıncılık'tan piyasa sunulmuş olan 'The Secret'in yaratıcıları' olarak tanımlanan yazarlardan Esther ve Jery HICKS'in imzasını taşıyan Çekim Yasası.


Akaşa yayınlarından okurların şaşırntıcı bir ilgi gösterdiği, Tanrı ile Sohbet kitabının yazarı Neale Donald Walsch, bu kitap için "Budur. İşte burada. Daha öteye gitmenize gerek yok. Çünkü budur.. ' gibi pazarlama açısından oldukça iddialı bir söylemle tanımlıyor kitabı.Okuduktan sonra  sonra 'Bu muydu yahu?' diye sormanızda bizce bir sakınca yok...


Yayınevinin bu kitabın arka kapağında yayınevinin kitapla ilgili iddiası ise şu iddayı içeriyor: Bu kitap sizlere, Çekim Yasası'nın güçlü esaslarını sunuyor. Bu sayfalarda, istenen ve istenmeyen her şeyin, size bu en güçlü Evrensel Yasa; Çekim Yasası ile (Benzer benzeri çeker) nasıl çekildiğini göreceksiniz. Muhtemelen, 'Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş', 'Üzüm üzüme baka baka kararır' gibi deyişleri duymuşsunuzdur. Her ne kadar Çekim Yasası, daha önce tarihteki bazı büyük düşünürler tarafından zikredilmiş olsa da, hiçbir zaman yazar Esther ve Jerry Hicks'in bu kitabındaki gibi net ve pratik terimlerle açıklanmadı.... 


Eee, 'elin keferesi' evreni yöneten kurallara el atıp, bol bol para kazanırken, bizim gizemcilerin eli armut mu toplayacak.. Tabi ki hayır. Bu konuda elini en hızlı tutan Nil Gün oldu. Nil Gün'ün önceki eserlerini tanıyanlar bu eserin içeriğini de aşağı yukarı tahmin edebilirler.


Kuraldışı yayınları, Nil Gün'ün Hayatın Gerçek Sırrı üst başlıklı  Çekim Yasası adlı kitabı için arka kapak yazısında şu ifaleri kullanıyor.


'Hayatın büyük sırrı!
Tüm “büyük” insanlar bu sırrı biliyor.
Asırlar boyu bir avuç insan tarafından bilinen bu sır şimdi size de ulaştı.
Sağlık, haz, para, kariyer, sevgi, huzur, mutluluk, doyumlu ilişkiler… İstediğiniz her şeyi yaratmanın sırrını siz de keşfedebilir ve hayatınıza çekebilirsiniz.
Bu sırrın adı: Çekim Yasası
Çekim Yasası her an ve her yerde devrede... Şu anda bu kitabı kendinize çektiğiniz gibi. '


Bu kitabın ardından bu alanda kalem oynacatacak bir kaç isim daha olacak. Kimler olduğu konusunda iddiaya gerek var mı?


Pegasus Yayıncılık'ın konuyla ilgili bir diğer eseri  Joe Vitale imzalı Çekim Yasası Sırrı adlı eseri. Bu kitap da best seller kitapların satış strateji içindeki alışageldik kalıplarla tanımlanan iddialar içeriyor. 'Hayatınızı Sonsuza Kadar Değiştirecek Büyük Sırrı Keşfedin, Evrenin büyük mucizesi Çekim Yasası Sırrı, Kitaplarıyla tüm dünyada en çok okunan yazar ünvanını alan ve şuan çok satan SECRET kitabının hazırlayıcılarından Joe Vitale’nin AMAZON.COM ve NEWYORK TİMES’da 1 numara olan kitabı Türkçe’de….'...


Bütün bu isimleri gördükten sonra anlaşılıyor ki The Secret'in saymakla bitmeyecek kadar çok 'yaratıcısı' varmış..


Nil Gün'ün dışınında O 'yaratıcılar' arasında olmayıp bu alanda kitap yazan yok mu diye sorarsanız tabi ki var: Vera Peiffer.


Vera Peiffer'in eserini alfa yayıncılık Türkçe'ye Çekim Yasasının Temeli / Olumlu Düşünme başlığı ile çevirmiş.  Bu kitabın çeviri editörünün Prof. Dr: haluk Yavuzer imzası taşıması bile diğerlerine göre daha 'ilmi içerik' taşığını gösteriyor. Kitap psikolojik açıdan başarıya koşullanmanın önemine dikkat çeken olumlu mesajlar veriyor.


İyi de bu kitapta 'ilim' var diğerlerinde ilim yok mu diyeceksiniz haklı olarak. Onlarda da ilim var tabi: 'Satış ilmi'...


Sizlere son olarak bu kitabın da arka kapak yazısını sunalım.


'Kafamızda olumlu şeyler düşündükçe hayatımızda olumlu şeyler çoğalır. Olumsuzu düşündükçe de olumsuzlar… Hayatımıza pozitif olanı çekebiliriz. Olumsuz söylemler yerine olumlu eylemleri koyabiliriz. Pozitif düşünce gücünün sırrı budur. Sırrın ne olduğunu bilmek yetmez. Onu uygulamayı da bilmek gerekir.
Ne düşünüyorsak Oyuzdur. Çünkü her şey başlangıçta düşüncedir. Düşüncelerimizin kalitesi, yaşam kalitemizi belirler. Kötü şeyi çok düşünen onu yaşamaktan kaçamaz. Olumlu ya da olumsuz düşünmeyi seçmek elimizde.
En önemli işiniz kendinizi mutlu etmektir. Kendinizi başarılı görün, başarılı olacaksınız. Mucizelere inanmayın. Onlara güvenin.
Dış dünyanın değişmesini beklemeyin
Çünkü değişmeyecek!
Rüzgârın nasıl estiği fark etmez.
Farkı yaratan, yelkeninizi nasıl açtığınızdır.'


Eğer The Secret'i okudum beğendim, ama sırrı tam çözemedim diyorsanız sizlere önereceğimiz eserler şimdilik bunlarla sınırlı. Şimdi biz aradan çekilelim ve siz Çekim Yasaları arasında kendinize çekimlerden çekim beğenin... İyi okumalar...
 


Kitaplarla ilgili teknik bilgilere ve fiyatlarına kapak resimlerini ya da isimleri tıklayarak ilknokta.com üzerinden ulaşabilirsiniz..


(Haber7 Kitap Dünyası)

YORUMLAR 4
  • alpay barlas 16 yıl önce Şikayet Et
    Çekim olduğuna göre çeken bir VARLIK var.İşte o varlık AlLLAH. Kabalacıların uydurduğu ve Allah\'ı açıkça inkar edemedikleri için O\'nun yerine başka bir olgu koyma arzusuyla yapılan çalışmalardan biri bu.Sözde Allah\'ı unuttuacaklar.Oysa Allah Herşeyi Bing Bang ile yoktan yaratmıştır.Yoktan yaratılan bir valık ise Yaratıcısı tarafından sürekli yaratılmak zorundadırki varlığını sürdürebilsin. Yani nasıl ki bedenimiz bize yoktan verilen bir lütüfsa ,bize verilen hayattaki herşey de Allah\'ın verdiği bir lütüftür.Yani herşeyin sahibi Allah\'tan başka kimse istekleri veremez.
    Cevapla
  • kemal türker 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah\'a dua etmek . Bu Secret olayı Kabbala kökenli bir bozulmuş din anlayışıdır. Allaha yalvarmak, dua etmek ve Ondan istemek konusunu bozarak, kendini haşa Allah yerine koyan bir sapık anlayıştır. Kınıyoruz....
    Cevapla
  • tuncay tezel 16 yıl önce Şikayet Et
    TEK BİR ÇEKİM YASASI VAR. Allahın bizi kıyamet gününde yerimizden kaldırıp çekeceği yasa.
    Cevapla
  • Göksel ŞENTÜRK 16 yıl önce Şikayet Et
    Başlık \"Yalanlardan yalan beğen olsa daha güzel olurdu\". Secret daki yalanlara inanmanın umutsuz bir aptallıkla eş derece olduğunu hiç düşündünüz mü? Secret sadece hayattan umduğunu bulamayan insanları kandırmak, cebinden biraz daha para alabilmek için uydurulmuş bir bir kitap, zaten mantıklı kitaplar değil de bu tip kitaplar çok satıyor ne hikmetse,yok Harry Potter yok Secret...Hadi H.Potter ın fantastik bir büyücü roman olduğu malum, ama Secret ne diye ortaya çıkıyor? İnsanları boş ümitlere yönlendirmekten başka bişey değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü