Eylemcilerden biri Türk biri Arap

İçişleri Bakanı Osman Güneş, AtlasJet uçağını kaçıran hava korsanlarından birinin Türk vatandaşı olduğunu, diğerinin ise Suriye pasaportu taşıdığını bildirdi

Eylemcilerden biri Türk biri Arap
Eylemcilerden biri Türk biri Arap
GİRİŞ 18.08.2007 15:07 GÜNCELLEME 18.08.2007 15:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Güneş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Elde iki kişi var. Bunlardan birisi Mehmet Reşat Özlü. Bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Birisi Mommen Abdül Aziz Talikh, pasaporttaki ismine göre... Bu Suriye pasaportu taşıyan birisi. Muhtemelen Filistinli olduğunu düşünüyor arkadaşlarımız ama Suriye pasaportu taşıyor. Bunların kimlerle ilişkili olduğu ve kimlerin adına, hangi maksatla bu eylemi gerçekleştirdiği arkadaşlarımızın incelemesinden, araştırmasından sonra ortaya çıkacak."


İçişleri Bakanı Güneş, iki hava korsanının sorgulanmasına Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde başlandığını, bunlar sonuçlanınca gerekli bilgilerin kamuoyuna açıklanacağını da dile getirdi


BİRİ AKÇAKALE, BİRİ FİLİSTİN DOĞUMLU


 Lefkoşa-İstanbul seferi sırasında kaçırılan Atlasjet'e ait uçağın KKTC Sivil Havacılık Teşkilatı tarafından dağıtılan yolcu listesinde, hava korsanlarının doğum yerlerine ve tarihlerine yer verildi.


Listede, hava korsanı 'Mehmet Reşat Özlü'nün 25 Haziran 1980 Akçakale doğumlu' ve diğer hava korsanı 'Mommen Abdül Aziz Talikh'in ise 2 Eylül 1982 Filistin doğumlu' olduğu bildirildi. KKTC Sivil Havacılık Teşkilatının dağıttığı listede, 123 yolcunun adına da yer verildi.


İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN


Bir Türk yolcu uçağı kaçırıldı

YORUMLAR 1
  • murat karagoz 16 yıl önce Şikayet Et
    dogalgaz anlaşması varya. Tamda iranla anlaşma imzalayacakken dış güçlerin böyle provakatif eylemler yapması çok normal.tamamen derinnnnn güçlerin siyasi oyunudur kimse kanmasın aman dikkat diyorum.özellikle basın ve yayın kuruluşlarına büyük görev düşmektedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'den korkunç haberler! İsrail gece boyu katliam yaptı!
ABD'li milyarderlerden Filistin protestolarına baskı!