9 yaşında ama üniversite kazandı

Hong Kong'ta yaşayan Endonezya-Çin vatandaşı March Boedihardjo, bu ay başında girdiği sınavlar sonucunda Hong Kong Baptist Üniversitesi'ne girmeye hak kazandı.

9 yaşında ama üniversite kazandı
9 yaşında ama üniversite kazandı
GİRİŞ 23.08.2007 21:34 GÜNCELLEME 23.08.2007 21:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Üniversite günleri Eylül'de başlayacak olan 9 yaşındaki dahi bugün düzenlen bir basın toplantısında hem Kanton dilinde, hem de İngilizce olarak yaptığı konuşmalarla herkesi kendisine hayran bıraktı. Gazeteciler fotoğrafını çekerken Boedihardjo'nun mikrofonla oynaması ve esnemesi ise dikkat çekti. F


otoğrafların ardından soruları yanıtlayan Boedihardjo boş vakitlerinde çoğunlukla kitap okuduğunu ancak hafta sonları arkadaşlarıyla birlikte satranç, Monopoly gibi oyunlar oynadıklarını belirtti. Boedihardjo arkadaşlarıyla oyun oynayabildiğini ancak 'akademik açıdan iletişim kuramadığını' belirtti. Neden İngiltere'deki bir üniversiteye gitmediğiyle ilgili bir soruyu İngilizce yanıtlayan küçük dahi, 'Çünkü babamın yeterli parası yok' dedi.

Öte yandan, üniversite yönetiminin Boedihardjo için özel olarak 5 senelik bir ders programı hazırladığı bildirildi. Üniversite Başkanı Franklin Luk, 'Yaşına rağmen March sınavlardan mükemmel sonuçlar aldı ve ayrıca mülakatlarımızda kendini takdire şayan bir şekilde ifade etti. Bu nedenle çalışmalarına üniversite seviyesinde devam etmesinin onun için uygun olduğunu düşündük' diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • yusuf tarhan 16 yıl önce Şikayet Et
    BAK İŞTE. bir bakarmısınız adamlar nasıl sahip çıkıyolar sen şucusun sen bucusun demiyorlar bide bize bakın bu yıl öss sayısal sınav 4. sü imim hatipli ve yapılan kesintiden dolayı tercih yapamadı.yazıık
    Cevapla
  • ebru dilmaç 16 yıl önce Şikayet Et
    . valla çok güzel bişey annesi babası ne kadar mutludur kimbilir inşallah zekasını güzel şeylerle değerlendirir
    Cevapla
  • fatih koçak 16 yıl önce Şikayet Et
    ya biz. bizim memleketimizde de dahiler zorla köreltiliyor. bizde de ne dahiler var ama fırsat verecek sistem lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı