1 kilometre menzilli Türk tüfeği

Hedefi bir kilometrelik mesafeden vurabilen Türk keskin nişancı tüfeği üretildi. Testleri başarı ile geçer sniper tüfeği, kendi sınıfında dünyanın en hafif keskin nişancı silahı.

1 kilometre menzilli Türk tüfeği
1 kilometre menzilli Türk tüfeği
GİRİŞ 04.09.2007 07:46 GÜNCELLEME 04.09.2007 07:46
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 'milli silah konsepti' çerçevesinde geliştirilen 5 prototip keskin nişancı tüfeği, geçtiğimiz günlerde askeri uzmanlar tarafından test edildi. Prototipler, denemelerde son derece başarılı bulundu. Silahla bir kilometre mesafede tabak büyüklüğündeki hedefler başarıyla vuruldu. Üreteci Kalekalıp firması, silaha tipini ve mermi kalibresini anlatan 'KNT-308' kod adını verdi, ancak başarısını anlatacak isim bulamadı.

TSK’nın konseptinden yola çıkıldığını, ancak üretim için teklif gelmeden harekete geçtiklerini belirten Kalekalıp firması Ürün Geliştirme Müdürü Melih Han Bilgin, 'Proaktif davrandık, sektörün rekabete açılması için bir hamle yaptık' diye konuştu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan prototip üretimi için izin alınarak geliştirilen beş kilo 35 gram ağırlığındaki tüfek kendi sınıfında dünyanın en hafif keskin nişancı tüfeği olma özelliğini taşıyor. Silahın, kısa sürede atışa hazır olabilmesi nedeniyle benzerlerinden çok daha üstün olduğu belirtiliyor.


(Hürriyet)

YORUMLAR 53
  • Tuvad Nıdya 13 yıl önce Şikayet Et
    her önüne gelen yorum yazmasın...2. SAVUNMADA NÜKLEER konusuna girmiyorum o mevzu çoook derin...Bu REJİMDE YAPTIRTMAZLAR...sistem değişmeden olmaz ..ama konvansiyonel füze yapmak mümkün fakat biz hala tüfek konusunu halledemedik...Generaller türbana takıldı...hala aynı otlakda vakit öldürüyorlar...ZATEN bir ülkenin savunması aynı ekonomisi ve rejimi gibi TEK BİR SORUNDUR yani her şey birbirine bağlı...bir ülke dışa bağımlı kafaların,işbirlikçilerin elinde oyuncak olmuşsa orada MİLLİ olan şeylere hayat hakkı tanınmaz..
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 13 yıl önce Şikayet Et
    her önüne gelen yorum yazmasın...1. Bu tip çalışmalar güzel..anlamayan da yorumluyor..yazıdaki silah kendi sınıfında yani hafif bir snıper silahı olarak başarılı gözüküyor...daha uzun menzillileri ayrı bir ihtiyaç tabii...AMA ASIL İŞ GÜNÜMÜZDE karadan havaya,havadan havaya,karadan denize,karadan karaya atılan muhtelif türde füzeler geliştirp yapmaktır...En önemli savunma silahları günümüzde bunlardır..Üstelik uçak ve tanktan kullanışlı ve daha ucuzdur ama teknoloji ister,emek ister devamlı geliştirme ister....KUVVET ATMAKTIR...
    Cevapla
  • serhat güngör 16 yıl önce Şikayet Et
    vay beee. desenize bir savaşın ortasında kalsak bizi bu tüfekler koruyacak.yahu ne komik bi haber bu.artık tüfeklemi savaşılıyor.millet pilotsuz ve radara yakalanmayan uçaklar yapıyor.
    Cevapla
  • tolga uysal 16 yıl önce Şikayet Et
    son osmanlı kardeşime... mühendislikle olmaz demişsin fakat bilakis bu iş mühendislikle oluyo.dağda silahla yatıp kalkman bilimi sana getirmiyo.bilim teknolojiyi teknoloji ise gücü getirir.bu sadece silah anlamında değil.artık tek silah top tüfek değil,ekonomi,medya vs.tohum ile bile ekonomik savaş yapılabilmekte. ayrıca iranda yeraltı zenginliği var bizde yok diyosan sana japonyayı örnek vereyim.atom bombasından yana ne kadar geçti bu adamlar nerde biz nerdeyiz. yorum sizin
    Cevapla
  • son_osmanli 16 yıl önce Şikayet Et
    METEQ1453 arkadaşa katılıyorum... tabanca bile yapamıyoruz diyenlere duyrulur..biz bütün dünyaya tabanca satıyoruz arkadaşım..!! iran bizden ilerde diyen arkadaşlar bırakın böyle saçmaları.. biz asya steplerinden bugüne silahla yatıyor silahla kalkıyoruz. onlar tersi mühendislikle birşey yapa dursun biz saglam adımlarla kendi silah sanayimizi kuruyoruz. tecrübe ederek yaşayarak ögreniyoruz. iranın arkasında çin hindistan rusya ve kore gibi ülkeler olmasa ben o zaman görürüm. bir kere adamlarda para var. dogalgaz ve petrolün %40\'ı iranda..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz