Yunanistan türban sorununu çözdü

Yunanistan'da 13 yaşındaki Mısırlı Fatma Rahat'ın türban taktığı gerekçesiyle okul müdürünün karşı çıkması yüzünden yaşanan türban sorunu öğrenci lehine çözüldü.

Yunanistan türban sorununu çözdü
Yunanistan türban sorununu çözdü
GİRİŞ 29.09.2007 03:30 GÜNCELLEME 29.09.2007 03:30
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Redi semtinde ortaokula giden Mısırlı Fatma isimli 13 yaşındaki kız çocuğunun okul müdürü tarafından türbanlı olarak okula alınmamasının ardından Yunanistan Din ve Eğitim Bakanı Euripidis Stilyanidis'in, bu konuda okul müdürünün hatalı olduğu ve demokratik bir ülke olan Yunanistan'da öğrencilerin kıyafetlerini seçme özgürlüğü olduğunu söylemesi, ülkedeki tartışmayı derinleştirdi.

Stilyanidis, 'Demokratik bir Avrupa ülkesinde yaşıyoruz. İnsanlar özgürce kendi dinini seçebilir ve seçtikleri din doğrultusunda kendi rızaları ile kıyafetlerini belirler. Okulda türban takmanın hiçbir sakıncası yoktur' demişti. Okul müdürü ise, Stilyanidis'in açıklamasından sonra, 'Ben böyle bir şey söylemedim. Elbette ki okula istediği şekilde gelebilir' sözleriyle geri adım atarak, 13 yaşındaki Fatma'nın okula türbanla girmesine izin verdi.

Konuyla ilgili İHA'ya özel açıklamada bulunan Fatma adlı kız öğrenci, 'Redi İlköğretim Okulu'na gidiyorum. Okul müdürü şu anda benim okula türbanla girmeme izin verdi. İlk önce okula türbanla gitmememizi söylemişti, ancak şu anda sorun yok. Okul arkadaşlarımın bana karşı tavrı çok iyi. Herhangi bir sorunum yok. Müslüman olmamdan rahatsızlık duymuyorum, aksine gurur duyuyorum' dedi.
Fatma'nın babası Muhammed Rahat ise, 'Allah'a şükürler olsun problem sona erdi. Kızım okula gidiyor' diye konuştu.

Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Al . M ise, 'Bu sorun Yunan halkının tamamını temsil etmiyor. Yunanistan vatandaşları, komşularımız, gazeteciler bizlere destek oldu. Tahsilli ya da tahsilsiz kim olursa olsun Fatma'nın okula türbanla gitmesine karşı çıkmadı. Allah'a şükürler olsun okul müdürü de konuyla ilgili geri adım attı ve böylelikle bu sorun büyümeden çözüldü' dedi.

Ortaokul öğrencisi Katerina Çoukaki, 'Benim için hiçbir sakıncası yok. Karşı çıksaydım bu çok ırkçı bir tavır olurdu. Ben de okula giderken türban takmıyorum, ne olacak ki?' ifadelerini kullandı. Yunan vatandaşı bayan Polikseni Tairidou ise, 'Türban takıp takmaması beni ilgilendirmez. Ancak takmasa daha iyi olur. Çünkü, öğrencilerin birbirlerinden farklı olduklarını gösteren kıyafetler giymelerinin uygun olmadığını düşünüyorum. Tüm çocukların aynı ve eşit olmasından yanayım' dedi.

YORUMLAR 60
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    Ali Cengiz sizi tebrik ederim . Meseleyi çözmüşsünüz cidden!..keşke her samimi vatandaşın idraki bu denli kuvvetli olabilse!
    Cevapla
  • ŞEHR-İ SULTANİ SİVASİ 16 yıl önce Şikayet Et
    . şu densiz yunanlıların yaptığına bakın hele...aydın doğan göreve hürriyet göreve ertuğrul özkök göreve...devlet elden gitmeden yetişin malezyaya yetişmeden siz yetişin...
    Cevapla
  • veysel gengil 16 yıl önce Şikayet Et
    oyuna daha ne kadar gelecegız. bırılerı başortusu ustunden rant kazanıyo...ve devam da edecek...
    Cevapla
  • Mesut türk 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bizdeki yasakçı, zorba, sözde laik zihniyet, yunan komşumuzdan daha tehlikeli kanımca
    Cevapla
  • ayhan birol 16 yıl önce Şikayet Et
    gavular müslümanlaşıyorlar. bizim oligarşik bürokratik dikta ve d medyamız solcularımız gavurlaşıyor mu ne? bizde inandık derler ama aslında yalancıdırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'