Erdoğan'ı kızdıran Ruanda örneği

Başbakan Erdoğan, yeni yasama yılının başlaması nedeniyle verilen resepsiyonda yanına gelen KADER Başkanının sözlerine tepki gösterdi. İşte Erdoğan'ın sert ifadeleri:

Erdoğan'ı kızdıran Ruanda örneği
Erdoğan'ı kızdıran Ruanda örneği
GİRİŞ 02.10.2007 08:59 GÜNCELLEME 02.10.2007 08:59
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Abdullah Karakuş'un haberi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Ruanda'da bile kota var' diyerek, kadınlara kota isteyen Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Başkanı Hülya Gülbahar'a, 'Sen Ruanda mı olmak istiyorsun, buyur Ruanda ol. Bu kadar' dedi.


Erdoğan, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın dün akşam verdiği resepsiyona katıldı. Resepsiyonda Erdoğan, kadınların siyasete girmesi ve kadın milletvekili sayısının artması için çalışan KADER'in Başkanı Gülbahar'la karşılaştı. Gülbahar, kadınlara kota ve temsilde eşitlik sağlanmasını istedi.

'Niye adil olmuyorsun?'


Erdoğan da bunun üzerine, 'Şu anda var, haksızlık yapıyorsun. Benimle aynı haklara sahipsiniz. Niye adil olmuyorsun? Şu anda herkes eşit. Asla kotayı ben eşitlik olarak almıyorum. Eşit katılım zaten şu anda var. Git, kazan, al. Sen kendin gidip kazanıp alamıyorsun. Kardeşim git, kazan, al. Kota olduğu zaman ben erkeklerin ianesine sığınıyorum demektir. Bana bunu anlatamazsın. Bütün dünyada bu yok. Başka yerlerde var diye anlatamazsın. ABD'de kota var mı? Fransa'da kota kaç, kota kaç' dedi.

'Kadın Kolları daha samimi'


Gülbahar'ın 'Ruanda'da bile kota var' sözleri üzerine Erdoğan, 'Sen Ruanda mı olmak istiyorsun, buyur Ruanda ol. Bu kadar. Ama ben kotayı kadınlara saygısızlık, hakaret olarak görüyorum. Kota konusunda kusura bakmayın, benim ilkemdir. Benim Kadın Kollarım bu konuda KADER'den çok daha samimi, bunu da bilin' dedi.

YORUMLAR 19
  • Murat Karahan 16 yıl önce Şikayet Et
    Kota. Örneğin bir partinin milletvekili adaylarının %40\'ı kadın olacak şeklinde bir kural getirilirse kadınlara kota konuyor demektir. Başbakanımıza katılıyorum bu konuda da.
    Cevapla
  • ahmet kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Kota. Kota koymak,yani partiler secimlere girerken gösterecekleri aday sayisinin belli bi oranini kadinlardan olusturmak zorunda olmalilar demektir.mesela %10 kota demek adaylarin yüzde 10 un kadin olma zorunlulugu demektir.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 16 yıl önce Şikayet Et
    KOTA. Kadınlara kota koymanın anlamı şu: Her parti mecburen belli bir oranda kadını aday gösterip seçtirecek. Yani armut pişecek, kadınların ağzına düşecek:-))
    Cevapla
  • servet mağden 16 yıl önce Şikayet Et
    SELIM KOSOVA . yorumuna aynen katılıyorum ve senı tebrık edıyorum kardeşim ancak fuğuş batağındakı kadınlar onların derdı değıl onların derdı bu ulkeyı ıslamdan uzaklaştırmak
    Cevapla
  • servet mağden 16 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAŞBAKANIM . gene bırılerıne haddını bıldırmiş yakışır her zaman yanındayız sayın RECEP TAYYIP ERDOĞAN asla yanlız yurumeyeceksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede