Bombacıların görüntüleri kamerada

İzmir bugün korkunç bir faciayı ucuz atlattı. Temizlik işçisi durakta bekleyenleri, kırılmaz camlar eczanedeki 14 kişiyi kurtardı. Polis şimdi kameralara yakalanan bombacıların peşinde...

Bombacıların görüntüleri kamerada
Bombacıların görüntüleri kamerada
GİRİŞ 02.10.2007 16:40 GÜNCELLEME 02.10.2007 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MERİH AK'ın haberi


İzmir Emniyet Müdürü Çapkın, bombaların zaman ayarlı olduğunu, çevredeki kameraların geceyarısı bombaları bırakanları kaydettiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile patlamaların olduğu Şirinyer’de inceleme yaptı, bilgi aldı.

Bakan Gönül, sabah 07.30’da ve 11.00’de iki patlama olduğunu, olay yerleri arasında 100 metre mesafe bulunduğunu, sabah çöp bidonundaki bombanın patlaması sonucu bir temizlik görevlisi kolunu ve bacağını kaybettiğini, motosikletin üzerine bırakılan ikinci bombanın patlamasıyla da 1 kişinin öldüğünü anlattı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise bombaların bulundukları yere dün gece yarısı bırakıldığını bazı kamera kayıtlarından tespit ettiklerini bildirdi.

İkinci patlamanın, halı mağazası önünde bulunan motosikletin selesine konulan bomba sonucu meydana geldiğini belirten Çapkın, “Motosikletin çalıntı olduğunu belirledik. Zaman ayarlı plastik patlayıcı olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Konuyla ilgili incelemeler sürüyor” dedi.

MOTOSİKLETİ ECZACI KENARA ÇEKMİŞ


Patlamanın meydana geldiği yerde bulunan eczanenin sahibi Ümran Civan, selesine bomba konulan motosikletin iş yerlerinin önüne dün gece konulduğunu söyledi. Civan, dün saat 22.30 sularında iş yerlerini kapatırken, patlamanın meydana geldiği motosikletin iş yerinin önünde park edilmiş olduğunu fark ettiklerini belirtti.

Civan, geçişi engellediği için motosikleti kenara çektiklerini, sabah geldiklerinde motosikletin yerinin değişmediğini fark ettiklerini söyledi.

KIRILMAZ CAM ECZANEDEKİLERİ KURTARDI


Motosikletteki bombanın saat 11.00 sularında büyük bir gürültüyle patladığını kaydeden Civan, şöyle konuştu: “Çok gürültülü bir patlama oldu. Eczanemizin camlarını hırsızlığa karşı kırılmaz yaptırmıştık. Camın hemen yanında duran motosikletteki patlamayla cam buz haline geldi ve blok olarak dışarı düştü. Olay sırasında eczanede 14 kişiydik. Camın kırılmaz olması bence 14 kişinin hayatını kurtardı.”



MOTOSİKLETİ BIRAKAN 2 KİŞİ ARANIYOR


Olay yerindeki görgü tanıklarının bilgisine başvuran polis ekipleri, üzerinde bombalı paket bulunan motosikleti kaldırıma bırakan 2 kişinin eşkalini tespit etti.


Polis ekipleri, eşkalleri belirlenen iki şüphelinin yakalanması için bölgede geniş çaplı uygulama başlattı.


TEMİZLİK İŞÇİSİ DURAKTA BEKLEYENLERİ


Bombalı poşeti çöp sanarak çöp bidonuna atan temizlik işçisinin, çok kalabalık olan durağın önündeki bidonu da uzaklaştırdığı, böylece duraktakileri kurtardığı bildirildi. Yaralı işçinin durumu ağır.



Bombayı duraktan uzaklaştıran ve ağır yaralanan temizlik işçisinin olay yerinde eldiveni kaldı...


İzmir’in Şirinyer semtindeki bir alışveriş mağazası önündeki patlamada, daha çok can kaybını, patlamada ağır yaralanan temizlik işçisinin önlediği belirtildi. Polis, bombayla ilgili olarak eşkali bildiren şüpheliyi arıyor.


İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, temizlik işçisinin otobüs durağının önünü süpürdüğünü, çöp bidonunu da yanında sürükleyerek mağazanın önüne doğru gittiğini belirterek, “Bu sırada patlama oldu. Önce otobüsün lastiğinin patladığını sandık. Ama dönüp bakınca temizlik işçisini yerde yatarken gördüm ve sanırım kolu kopmuştu. Eğer durakta patlasaydı, orada çok talebe vardı...” diye konuştu.


Diğer görgü tanığı da olay sırasında takside bulunduğunu, patlama sesiyle aracın da sallandığını kaydederek, yerde kolu kopmuş bir kişiyi gördüklerini anlattı.


1’İ AĞIR 11 YARALI


Ege Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’ne kaldırılan temizlik işçisi Mustafa Özşefik’in ameliyata alındığı belirtildi. Hastane yetkilileri, Özşefik’in kolunun kopan bölümünün yerine dikilemediğini, ayrıca bacaklarında da ciddi yaralar bulunduğunu belirtti.


Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan diğer temizlik işçisi Metin Fayat’ın da bacağında kırıklar bulunduğu, tedavisinin sürdüğü ifade edildi.


İki patlamada toplam 11 yaralı olduğu, diğer yaralıların durumunun hafif olduğu belirtildi.


EŞKALİ BİLDİRİLEN ŞÜPHELİ ARANIYOR


Eşkali bildirilen bir şüpheli üzerinde polis ekiplerinin çalışma başlattığı bildirildi. Olay yerinde 2 şüpheli paket daha bulunduğu ihbarı üzerine bölgede önlemler artırıldı.


Patlamadan sonra olay yerine sevk edilen uzman ekipler,  bölgeyi güvenlik kordonuyla çevirdikten sonra büyük bir titizlikle geniş bir alanda patlayıcıya ait parçalar topladı. Emniyet yetkilileri, ilk belirlemelere göre, patlayıcının A4 ya da C4 olduğunu tahmin ettiklerini, ancak miktarının fazla olmadığını belirtti. Patlamanın kaldırımın caddeye yakın olan kısmında olması, çevrede yakın bina bulunmamasının, maddi hasarın boyutlarının büyümesini engellediği belirtildi.

YORUMLAR 1
  • ender türk 16 yıl önce Şikayet Et
    hani geçengün kahramanlıktan döz eden dtpli nerede. o kişi bu haberi iyi okusun. hani 9 kişiyi 10 000 kişiyle kuşatıp öldürmek kahramanlıkmı diye soran ve onun gibi düşünenler. bunun adınıda siz koyun bakalım. hiç bir şeyden haberi olmayan o kadar sivilin arasına bomba koyup patlatmakmıdır mertlik insanlık. ama önemli değil arkadan vurmak sizin en önemli meziyetiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü