PKK'lıların cenazelerini derede DTP'liler yıkadı
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı’nda güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 7 PKK’lı teröristin cenazeleri, dün DTP'liler tarfından Feraşinz Deresi'nde yıkanarak toprağa verildi.
Emin Bal'ın haberi
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı’nda güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 7 PKK’lı teröristin cenazeleri, dün DTP'liler tarfından Feraşinz Deresi'nde yıkanarak toprağa verildi.
Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik sürdürdüğü ‘Sonbahar’ operasyonunda Kato Dağı’nda çatışmada öldürülen teröristlerin cesetleri, kimlik tespiti için DNA örneklerinin alınmasından sonra ailelerine teslim edildi. Kırsal alanda bulunan cesetleri Beytüşşebap Belediye Başkanı DTP'li Faik Dursun, DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge, Beytüşşebap İlçe Başkanı Yusuf Temel ile aileleri tarafından alınıp ilçe merkezine götürüldü.
Akşam Beytüşşebap Devlet Hastanesi morguna konulan ve aralarında PKK’nın bölge sorumlusu olan kadın terörist Nazan Bayram’ın da bulunduğu terörist için DTP'liler tören yapmak istedi. DTP’liler Beytüşşebap Devlet Hastanesi yönetimine başvurup cenazelerin hastanede yıkanması talebinde bulundu. Ancak, yetkililerin hastanede yıkıma işlemi yapılmadığını belirtimesi üzerine bu kez cesetler bataniyelere sarılıp Feraşin Deresi’ne götürüldü.
Beytüşşebap Belediye Başkanı DTP'li Faik Dursun, DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge, Beytüşşebap İlçe Başkanı Yusuf Temel ve ailer burada cenazeleri dere suyunda yıkadatan sonra tabutların üzerine örgüt flamasını temsilen yeşil- sarı- kırmızı renkli örtüler koyurak, ilçe mezarlığına getirdi. Yol boyunca zafer işareti yapıp PKK ve Abdulah Öcalan lehine slogan atan grup, 7 PKK'lının cenazesini burada toprağa verdi.

-
irfansoku 19 yıl önce Şikayet EtSAİTİ NURSİ KADAR KÜRT YAVUZ SELİM KADAR TÜRKÜZ . bunları dere paklar bu vatanın suyunu içeçen maaşını alacan elektiriğinden faydalanacan suyundan yani (deresinden) :):):) ondan sonra bu vatanını evlatlarını kurşun sıkacan yok öyle yağma yürüyün gittin ıraka sıkıysa ordan yapın bu hareketleri de kökünüsü nasıl kurutuyorlar hıı bu arad bende (kürt cocuğuyum)ama biz vatan haini değiliz bizim sütümüz helal BU VATAN edirnesinden karsına kadar türkiye cumuriyeti bunu 3 .5 kendini bilmez yıkamaz.Beğen
-
fatih güner 19 yıl önce Şikayet Etzafer. sizin zaferiniz ancak böyle olur, derede terörist yıkamak, ve bir leş gibi gömmek...Beğen