Çocuklara Hayvanları Koruma Dersi

Fatih Belediyesi’nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte AKUT’un kurtarma köpekleri, öğrencilere arama kurtarma konusunda gösteri yaptı.

Çocuklara Hayvanları Koruma Dersi
Çocuklara Hayvanları Koruma Dersi
GİRİŞ 04.10.2007 15:14 GÜNCELLEME 04.10.2007 15:14

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yapılan toplantı, Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Topkapılı Mehmet Bey İlköğretim Okulu’ndan gelen öğrencilere Hayvan Hakları konusunu anlattı. Demir, 15 Ekim 1978’de UNESCO’nun ilan ettiği Hayvan Hakları Evrensel Bildirisi ile hayvanların da hukuksal hakları olduğunu dile getirerek “Evet, hayvanlar da en az insanlar kadar yaşam hakkına sahiptir ve yaşam hakkı kutsal bir haktır. Bu bildirgeye göre, tüm hayvanların saygı görme ve sevilme hakkı vardır. Hiçbir hayvana kötü ve zalimce davranılamaz.” dedi.

Böyle bir günde çocukları hayvan haklarını anlatmasının nedenini “Çünkü hayvanlarımızın hak ettikleri koşullarda yaşayabilmelerini sağlamanın yolu, sizlere hayvan sevgisini küçük yaşlarda aşılamaktan geçiyor” sözleriyle dile getiren Demir, Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nda iki bini aşkın köpeğin barındırıldığına dikkat çekerek şöyle dedi:

“Gönüllülerimiz, bunun Balkanların en büyük barınağı olduğunu söylüyorlar. Bu köpeklerden yaklaşık 250 tanesi hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç köpekler. Barınağımızın yöneticisi Meral Olcay’ın özverili çalışmaları ve gönüllülerimiz sayesinde, binlerce köpeğimiz hijyenik koşullarda, güven içinde yaşıyorlar. Fatih Belediyesi olarak Barınağımızın tüm temel giderlerini karşılıyor ve lojistik destek veriyoruz. İlaç, tıbbi malzeme, mama, battaniye gibi her zaman ihtiyaç duyulan malzemeleri de gönüllü vatandaşlarımız sağlıyor.”

Demir, Arama Kurtarma Derneği’nin önemine dikkat çektiği konuşmasında AKUT’un doğada ve doğal afetlerde kaybolanların aranması ve kaza geçirenlerin kurtarılması için yaptıkları çalışmaların takdire değer olduğunu dile getirdi. Demir, Hayvan barınağındaki köpeklerden bazılarının arama kurtarma eğitimi almaları konusunda AKUT’la ortak girişimde bulunulduğunu belirtti.

Daha sonra Arama Kurtarma Derneği AKUT üyesi Zeynep Hekimoğlu ile arama kurtarma köpeği Fanta’nın gösterisi yapıldı. Öğrencilerin büyük heyecanla izlediği gösteride Fanta, bir bidona ve iki tahta arasına saklanan afetzedeyi çok kısa sürelerde bularak alkış aldı. Gösteri sırasında Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nda kalan dört köpek de gösteriye katıldı. Öğrenciler, arka ayakları olmadığı için tekerlekli protez takılan Lusi, bir ayağı kırık Havuç, av köpeği Sedef ve küçük köpek Çiço’nun da aralarına katılmasıyla etkinlik alanını kapladılar.

Röportajlar sırasında köpeklerin televizyon kanallarına ait mikrofonları ısırması gülüşmelere yol açtı. Etkinlik, öğrencilerin okullarına dönmesiyle sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler