PKK'yı üç aşamada vurma planı

Şehit onbaşının 3 yaşındaki kızı Güneş, sınır ötesi harekâtın simgesi olacak. Güneş Harekâtı'nda uçaklar bombalayacak, bordo bereliler havadan inip imha edecek.

PKK'yı üç aşamada vurma planı
PKK'yı üç aşamada vurma planı
GİRİŞ 11.10.2007 15:15 GÜNCELLEME 11.10.2007 15:15
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

PKK'nın hain pususu sonucu Gabar'da şehit olan 13 askerden onbaşı Kasım Aksoy'dan geriye kalan 3 yaşındaki kızı Güneş, tezkere çıkması halinde TSK'nın başlatacağı harekâtın simgesi olacak. Güneş Harekâtı adı verilecek sınır ötesi operasyonda Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik 3 aşamalı operasyon planı uygulamaya konulacak. Bunlardan birincisi, savaş uçakları direkt Kandil Dağı'na gidip PKK kamplarını bombalayacak. PKK'nın yaşam malzemelerini imha edecek. 2. plana göre, Kobra helikopteri destekli, 4-5 Skorsky helikopterlerine bindirilecek subay ve astsubaylardan oluşacak bordo bereli özel harp timleri, Kuzey Irak'ta varlığı tespit edilen PKK unsurlarını havadan indirme yöntemiyle imha edip geri dönecek. Operasyon sırasında özel harpçilere, silahlı Kobra helikopterleri havadan destek verecek.

KAMULAŞTIRMA OLACAK


3. plana göre, Kuzey Irak sınırının bazı dağlık bölümlerinde, 20-30 kilometre içeriden güvenlik bölgesi oluşturulacak. Bu bölgeye yerleştirilecek sensörler ve uydu destekli elektronik düzeneklerle PKK militanlarının Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmaları önlenecek. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda alınan kararlara göre, Güneydoğu'da halkın devletten yana tavır almasını sağlamaya yönelik ekonomik ve sosyal tedbirler alınacak. Bu amaçla, ülke genelinde sürdürülen özelleştirme hareketine Güneydoğu'da son verilecek. Güneydoğu'da özelleştirme yerine kamulaştırma yapılacak. Devlet bölgede, süt, et, kömür, tütün veya bunlara benzer işletmeler açacak. Yöredeki işletmeler zarar dahi etse, sırf işsizliği önlemek ve halkın ekonomik durumunun geliştirilmesi amacıyla açık tutulacak. Bölgede yeşil kart uygulamalarına ve çocuk başına verilen maddi yardımlar artırılacak. PKK'nın, bombaları uzaktan kumandayla patlatmasını önlemek için daha fazla frekans karıştırıcı jammer cihazı alınıp bölgede görevli güvenlik birimlerine gönderilecek. Aynı şekilde mayın detektörü alınacak.


YORUMLAR 50
  • suleyman d 16 yıl önce Şikayet Et
    Yok bağırarak giriyormuşuz.Yok önceden bildirilmiş de adamlar kaçmış mış ! Arkadaşlar siz uzaydan yeni mi indiniz ?. Bu bir nokta operasyonu değil.Yüz binlik bir ordunun hareketi Öyle avuç içinde saklanacak bir şey değil ! Kaldı ki abdnin Irak operasyonu aylar öncesinden bildirilip Bir gazeteci ordusunun kamera ışıkları altında başlamadı mı? Bu terörist grup başbakanın ağzından duyduğumuz tanklarını cebine koyup cephanesini,erzakını da bohçasına sarıp görünmez mi olacak ? Bundan önce nasıl 24 kere gidip inlerini yıktıysak yine öyle yapacağız.Terör örgütünün bu operasyonlarda verdiği zayiat saklanıyor
    Cevapla
  • Süleyman Mavuş 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu planlar çok güzel.... Daha da derinlemesine araştırılıp, düşünülüp hayata geçirilmeli. Çok sevindim. Özellikle 3.plan ve devamı ve tampon bölge çok güzel bir düşünce... Tebrik ediyorum, inşallah güzel sonuçlara vesile olur. Ve bu Ermeni kırıntısı teröristlerin hayat damarlarını tıkayıp, ortadan kaldırılacaklarına inanıyorum, Allah yardım etsin karar sahiplerine, Cumhurbaşkanına, başbakana...
    Cevapla
  • alper onay 16 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlatmak lazım. ırak\'a yapılan 4 operasyonda 7302 pkk ile etkisiz hale getirilmiş.Şehit sayımız 200. Bu operasyonlar 92-97 yılları arasında oldu. 98\'den itibaren teröristlerin eylemlerinde gözle görülür şekilde azalam oldu.99\'dan ırak savaşına kadar 0\'a yakın teröre düştü. Kim buna başarız diyebilir?Çıksın cevap versin.
    Cevapla
  • ahmet aktürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Böyle saçmalık mı olur. biz geleceğiz kaçııınn. bunu duyan çakallar in lerinde durmaz ki öldüresin.böyle saçmalık olmaz. hem biz insan değilmiyiz işletmeler kurulacak zarar etsede kapatılmayacak yardımlar artacak. o zaman pkk nın maksadı olmuş olacak bizim sayemizde devlet size bakıyor diyecekler böyle şey olmaz buna düpedüz kerizlik denir. böyle savaş taktiği de olmaz.
    Cevapla
  • veysel doğan 16 yıl önce Şikayet Et
    devam. Şanlı askerimizin önüne siyasi engeller çıkartmasınlar ozaman bakın yirmi tane leş değil tamamını kazırlar Allah askerimize zeval vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi