Sütlüce vapuru Van Gölü'nde battı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bitlis’in Tatvan İlçesi Belediyesi’ne hibe edilen ‘Sütlüce’ isimli yolcu vapuru, bakımsızlık yüzünden Van Gölü sularına gömüldü.

Sütlüce vapuru Van Gölü'nde battı
Sütlüce vapuru Van Gölü'nde battı
GİRİŞ 12.10.2007 15:20 GÜNCELLEME 12.10.2007 15:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fettah Yeşilpark'ın haberi

2 yıldan beri Tatvan Feribot İşletmesi iskelesinde bekleyen ve hiç bir bakım yapılmayan vapurun, aşırı derecede su aldığı için battığı belirtildi.
Van- Tatvan arasında yolcu taşımacılığı yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe olarak Tatvan İlçesi’ne gönderilen 2 yolcu vapurundan ‘Sütlüce’, bakım için bekletildiği limanda bugün Van Gölü sularına gömüldü. Vapurun battığını farkeden feribot işletmesindeki çalışanlar, kendi imkanlarıyla batışı engellemeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Belediye ekipleri olay yerine gelene kadar da vapurun tamamına yakın bölümü sulara gömüldü.


Aldığı suyla birlikte 160 ton ağırlığa ulaşan vapurun 2 yıldan beri bakım için bekletildiğini belirten yetkililer, geminin yüzerken dengesini sağlayan sintine tankının, görevliler izinde olduğu için tahliye edilemediğini, bunun sonucunda da aşırı su alması nedeniyle vapurun battığını söyledi.


(Milliyet)

YORUMLAR 7
  • baba kaptan 16 yıl önce Şikayet Et
    ATMAYIN LÜTFEN.... Van gölüne ve birecik barajına gelen motorbotların buralarda çalışması için eğitim vererek orada ki arkadaşların bu gemileri kullanması için 2005 ve 2006 aralık aylarında oradaydım.23 yıllık gemi kaptanıyım.Beğenmediğiniz bu gemiler İstanbul\'da sefer yaparken seferden alınıp bakım ve onarımı yapıldıktan sonra gönderildi.Halen seferde olanları var.Bence değerini bilin ki,daha yeni ve büyükleri oralarda hizmet versin.Tatvan\'a geldiğimde 2 yıldır üstüste bağlı çürümeye terkedilmişlerdi.Milli servet yazıktır.
    Cevapla
  • nurullah ışıkgör 16 yıl önce Şikayet Et
    yazık. birine bakmadılar battı bari diyerine baksınlar yoksa bugün yarın onunda battı haberini alırız tatvanlılar olarak bu konuya yetkililerin bir el atması gerek
    Cevapla
  • ali alyanak 16 yıl önce Şikayet Et
    . kesin vangölü canavarı batırmıştır
    Cevapla
  • ali alyanak 16 yıl önce Şikayet Et
    . söz verilmişti deniz otobüsü gelecekti.geliyor dediler bizde heyecanla bekledik.gele gele haberde denildiği gibi yolcu vapuru değil arkadaşlar TEKNE geldi.
    Cevapla
  • ömer karadağlı 16 yıl önce Şikayet Et
    . bir tatvanli olarak bu olayin bu hale gelmesinden uzuntu duyuyoruz. ama haberde belirtildigi kadar bakimsizlik nedeni ile batmis degil. tabiki ihmal olabilir fakat bu gelen feribot zaten eski bir feribottu istanbuldda artik kullanilmiyordu havuza kaldirilmist ve miadi dolmustu bunuda bir seydir diye bide kalkip hediye ettiler.. bunuda hizmet diye sunuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır