ABD'den Türkler ve Kürtlere uyarı

ABD sınır ötesi operasyonun muhtemelen PKK'yi bitiremeyeceğini ve örgütün eylemlerinin devam edeceğini ileri sürerken bir uyarı da Iraklı Kürtlere petrol konusunda geldi..

ABD'den Türkler ve Kürtlere uyarı
ABD'den Türkler ve Kürtlere uyarı
GİRİŞ 17.10.2007 02:15 GÜNCELLEME 17.10.2007 02:15
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Bakanlık sözcüsü Tom Casey günlük brifinginde, PKK ile mücadelede en iyi yolun Türkiye, Irak ve ABD arasında işbirliği yapılması olduğu yönündeki Amerikan görüşünü yineleyerek, Türkiye'ye itidal çağrısı yaptıklarını hatırlattı.

Casey, kuzey Irak'ta Türkiye sınırı yakınlarında yuvalanan terör örgütü PKK'ya karşı mücadelenin zor bir mesele olduğunu kaydederek, "bu kolayca çözümlenebilecek bir konu olsaydı, şimdiye kadar yapardık" dedi.

Terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye, Irak ve ABD arasında yakın koordinasyon gerektiğini ifade eden Casey, " Bu hepimiz için kaygıya yol açan bir konu. O yüzden ileriye doğru birlikte hareket etmemiz gerekiyor, çünkü tek taraflı bir müdahalenin muhtemelen tek sonucu, herkesin hedeflediği amaç olan PKK'nın bitirilmesi değil, eylemlerini devam ettirmesi olacak" diye konuştu.

Casey, Temsilciler Meclisi'nde bekleyen 1915 olaylarına ilişkin tasarının geçmesi durumunda da bunun Türk-Amerikan ilişkilerine olumsuz etkisi olacağının, Türkiye tarafından kendilerine bildirildiğini söyledi.

Kuzey Iraklı Kürtlerin son zamanlarda Batılı şirketlerle imzaladığı petrol anlaşmalarının hatırlatılması üzerine de Casey, Washington'ın Irak'ta genel bir enerji kaynakları anlaşmasına varılmasından önce Kürtlerin böyle sözleşmeler yapmasına karşı olduğunu bildirdi. Tom Casey, "biz, kesinlikle şahısları, şirketleri ve yerel Kürt yönetimini bu tip anlaşmalara girmemeleri yönünde teşvik ediyoruz" dedi.

Casey, Amerikan Hunt Oil şirketinin kuzey Iraklı Kürtlerle petrol anlaşması imzaladığının hatırlatılması üzerine, Washington'un anlaşmaya karşı çıktığını Hunt'a ilettiklerini, ancak devlet kuruluşu olmayan bu şirketin kendilerini dinlemediğini belirterek, "bu, bizim desteklediğimiz bir karar değil" dedi.

AA

YORUMLAR 36
  • Mehmet YAZICI 16 yıl önce Şikayet Et
    Her halinle dökülüyorsun polat!. Umulurki biraz hayattan haberdar olduğun vakit belki düzelir ve tanımadığın birisi hakkında su-i zanda bulunup,sevaplarını günahlarla değiştirmemeyi öğrenirsin. Tekrar ediyorum: Nerede bir dönek, Vatan haini, PKK\'lı ve o alçakların siyasi uzantısı,ve\'de ırkçı-kafatasçı varsa bunların hepsi ayaklarımızın altındadır!!!
    Cevapla
  • mehmet selim polat 16 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet YAZICI .Neden DTP ye gitmedin?. Mehmet YAZICI... Senin yerin Dtp veya PKK nin yeridir. Zaten AKP ile PKK nin farkı yoktur.Aynı kadro geçen dönemlerde,geçen partiler dönemindede PKK yı beslediler.Şimdi ise vefa borçları var önliyemezler.AKP liler gökten gelmediya.PKK Fabrikasından çıktılar.
    Cevapla
  • Mehmet YAZICI 16 yıl önce Şikayet Et
    mehmet selim polat!. Terör belâsı AK Parti ile mi başladı sanıyorsun diye bir soru sordum sen ise kendi kendini ifşa etmişsin! Nerde bir dönek ve vatanına ihanet eden varsa onlar bizim ayaklarımızın altındadır!
    Cevapla
  • mehmet selim polat 16 yıl önce Şikayet Et
    KÖRRLERİN ELİNE TAŞLARI VERDİLER,ONLARDA KUYUYA ATTILAR. KÖRRLERİN ELİNE TAŞLARI VERDİLER,ONLARDA KUYUYA ATTILAR. Kör,sağır,biraz akılsız.eh birazda müslümanlığı zayıf olanlar,vatanlarını azıcık sevenler.OYLARINI Sandığa attılar.AKP çıktı.Kuş çıkacak değildi ya.Gerçek Türk ve Müslümanlar,Çok düşünmelidirler.At gözlüğü ile yürümemelidirler.sağı-solu göremezler.AKP,nin renki AK değildir kuyu GIRİ renklidir.ama adı Yine Laik,yine Demokrasidir.Ben ise dönek değilim.Elhamdu lillah Türk ve Müslümanım.Vatan Benim Canım.Ben ABD,ye hiç gitmedim,AB,yi tanımam,Vatanım Var.
    Cevapla
  • mehmet selim polat 16 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet YAZICI\'ya Beni tarih Yönetmiyor. Mehmet YAZICI ..ya ya ya. Beni osmanlı yönetmiyor.AKP hükümeti yönetiyor.PKk ile,Baş edemiyorsa istifa etsin.Ben hiçbir partiye oy vermedim.oylarımı çürüttüm.inanmıyabilirsiniz,önemli değil.ANAP+MHP+DSP Hükümetide suçludur.ben başkalarını savunmadımki,Suç suçtur.ne kadar,ne zaman olursa olsun suçlanır.Bugün PKK işte TBMM,indedir,aksini iddia edeni suçlarım,kınarım.yalancıdırlar derim.zira gör ve sağır olanlar varsa,PKK bitmez.PKK,nin yarısı Akp de Ermeniler orada,Hıristiyanlar orada.DTP orada,Körmüsünüz?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor