Doğan-Çölaşan kapışması / Video

Kanaltürk'te Çölaşan'ın katıldığı söyleşi programına telefonla bağlanan Aydın Doğan, Emin Çölaşan'ın kendisi ile ilgili iddialarına cevap verdi. Doğan, Çölaşan'a sert çıktı:

Doğan-Çölaşan kapışması / Video
Doğan-Çölaşan kapışması / Video
GİRİŞ 18.10.2007 09:40 GÜNCELLEME 18.10.2007 09:40
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Hürriyet gazetesinden atıldıktan sonra “Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi” adlı kitap yazan Emin Çölaşan, dün akşam Kanaltürk’ün canlı yayınında Doğan Medya Grubu’nda kendisine uygulanan baskıları ve atılmasının perde arkasını anlatırken karşısına sürpriz bir şekilde eski patronu Aydın Doğan çıktı.


“Ben seninle 2.5 senedir çalışmak istemiyordum” diyen Aydın Doğan, kitapta kendisiyle ilgili yazılanların yüzde 20’sinin yanlış olduğunu savundu. “Aleyhime özel bir şey biliyorsan anlat” diyen Doğan, telefonu “Ben senin helalleşmeni beklerdim. Allah bahtını açık etsin. Bol kazançlar dilerim” diyerek kapattı.


Aydın Doğan, cevap hakkını kullanmak üzere eleştirilere yanıt vermeye başlayınca, Çölaşan karşılıklı tartışmaya girmek istemediğini belirterek, “Siz telefonu kapattıktan sonra yanıt vereceğim” dedi.

Çölaşan’ın kitabından sadece kendisiyle ilgili bölümleri istediğini ve bunları okuduğunu belirterek “Bana göre bu bir intikam kitabıdır” diyen Aydın Doğan, Çölaşan’ı neden işten attığını, özetle şöyle anlattı:

‘VATAN HAİNİ’ TAKINTISINI BIRAK, DEDİM


“Özelleştirmelere ve AB’ye karşı çıkıyordu. Tamam çık, saygı duyarım, ama AB’ye girmek isteyenlere, özelleştirme taraftarına da ‘vatan hainidir’ diye damga vurma... Bak Emin, sevgili kardeşim, ben sana kasıtlı hakaretlerde bulunma, her gün aynı kişileri yazma, diyorum... Takıntı yapıyorsun... Takıntıyı bırak dedim. Emin ‘Ben şimdi AK Parti’yi eleştirmeyeyim mi’ dedi, ben de ‘Eleştirme, bunları yazma demiyorum, ben sana takıntıyı, hakareti bırak, diyorum’ dedim.

EMİN YÜZÜNDEN 100 BİN DOLAR ÖDEDİM


“Ben AB’den yanayım, ben Kıbrıs’ta uzlaşmadan yanayım, sen bana vatan haini diyorsun... Emin, yaz ama, suçlamadan yaz, dedim… Hakaret ediyor... Binden fazla dava açıldı. Halen en çok dava Emin Çölaşan için açılmıştır... Emin’e açılan davalar için 100 bin dolar ödedim. Ben Emin yüzünden Özal’la da, Tansu Çiller’le de kavga ettim...

KENDİNİ ‘TANRI YAZAR’ GİBİ GÖRDÜ HEP


“Kitabında söylediklerinin yüzde 80’i doğru, yüzde 20’si yanlış. Emin kötü yazar değildir. Ama ‘ben güçlüyüm, bana kimse dokunamaz’ diye dolaşıyordu. Hürriyet’in 1997’de belirlenen yayın ilkelerine Emin çoğu zaman uymadı. Kendini dokunulmaz, Tanrı yazar gibi gördü hep...”

ERTUĞRUL VE VUSLAT’A DEDİM Kİ...


‘Satılmış basın’ diye yazıyordu. Yayıncıları hedef alan bu sözlerden alındım. Ertuğrul’a (Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Özkök) ve Vuslat’a (Kızı, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı); Emin benim 27 yıllık arkadaşım, Emin’in istediğini yazma hakkı vardır, yazdıklarını yayınlamama hakkımız yoktur. Ama benim de bana sürekli olarak satılmış basın, ya da vatan haini imasında bulunan bir yazarla çalışmama hakkım vardır. Siz yapamıyorsanız söyleyin ben yapayım. Ben Emin’le çalışmak istemiyorum, yollarımızı ayıralım dostluğumuz baki kalsın; dedim.

BAŞBAKAN’IN SÖZÜ ÜZERİNE EMİN’İN ÇIKIŞINI BEKLETTİM”


Şimdi ‘Başbakan baskı yaptı, Emin’i bu yüzden attılar’ diyorlar. Ben 2.5 senedir Emin’le çalışmak istemiyorum... Hükümet istediği için Emin Çölaşan ile yollarımız ayrılmadı. Çok daha önce ayrılmasını istemiştim. O sırada Vuslat bana, ‘Baba Erdoğan NTV’de açıklama yapmış, haberin var mı?’ dedi. ‘Yok’, dedim. Başbakan’ın açıklamasını gördükten sonra Emin’in çıkışını beklettim. Sırf hükümet istedi, Emin atıldı denmesin diye.

BENİ BASIN DIŞI İŞLERİM VAR DİYE SUÇLUYORLAR


“Beni basın dışı işlerim var diye suçluyorlar. Dünyanın hiç bir yerinde sadece medya sahibi kalmadı... İtalya’nın en büyük sanayi grubu Fiat, en büyük İtalyan gazete grubunun sahibidir, Fransa’daki en büyük yayın kuruluşunun sahibi müteahhittir... Medyanın bağımsızlığının teminatı ekonomik gücüdür.

YÜZÜMÜZÜ, GÖZÜMÜZÜ ÇİZDİ
“Zaten kitabı da önceden planlamış, doğrudur biraz yüzümüzü gözümüzü çizdi ama gerçek, uzun vadede eskimez, zamanla doğrular anlaşılır. Haksızlık yapılıyor; benim Allah’tan başka kimseden korkum yok.”

Konuşmanın bu bölümünde araya giren Çölaşan, “Sizinle yüz yüze bir tartışmaya girmek istemediğim için, siz telefonu kapattıktan sonra yanıtlarımı vereceğim... Size bazı yanlış bilgiler verilmiş, ya da siz yanlış değerlendirmeler yapmışsınız...” dedi.

ALEYHİME ÖZEL BİR ŞEY BİLİYORSAN ANLAT


Aydın Doğan şöyle devam etti: “Özelleri anlatmıyorum, dedin, benim seninle arkadaşlığım dostluğum var, ama orada da aleyhime özel bir şey biliyorsan anlat... Benim korkum yok...”

BEN SENİN HELALLEŞMENİ BEKLERDİM


Çölaşan burada da araya girerek “Hayır bir şey yok” yanıtı verdi. Ertuğrul Özkök’le Emin Çölaşan arasında geçtiği iddia edilen bazı diyaloglardan kendisinin haberi olmadığını da belirten Aydın Doğan telefonu kapatırken Emin Çölaşan’a son olarak şunları söyledi:

“Ben senin helalleşmeni beklerdim. Allah bahtını açık etsin. Bol kazançlar dilerim...”.
Doğan ve Çölaşan, 22 yıl birlikte çalıştıklarını ve tavla oynayacak kadar birbirleriyle yakın dost olduklarını zaman zaman vurguladılar.

ÇÖLAŞAN: ASIL KAHRAMANIM ÖZKÖK


Ertuğrul Özkök’ün, Amerika’da olduğu için programa katılamadığı belirtildi. Emin Çölaşan da, Aydın Doğan’ın konuşmasından sonra, kitabının asıl kahramanının Aydın Doğan değil, Ertuğrul Özkök olduğunu söyledi.


YORUMLAR 29
  • Muhammed 16 yıl önce Şikayet Et
    Davut Tataroğlu(!). Kurtlar Vadisi Pusu dizisi aklıma geldi şimdi.. Aydın Doğan, Vuslat Doğan Sabancı ve Ertuğrul Özkök... Yoksa Davut Tataroğlu, İnci Tataroğlu ve Yalçın Yıldız mı?
    Cevapla
  • zeki alperen 16 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl eyiiimi böyleee..! 2. tava alacaksın,adamı da kızdıracak içine bakacaksın...8.Türkiye\'yi yerde ataları,Yukarda da Allah\'ı korur.Yanlış yapan iflah olmaz...9.Adama verirler kaşağı,adem olmayıncada ederler alaşağı...10.Anlatın anlatın heyecanlı oluyor...11.Dökülün bakalım kimbilir daha neler var sırada.12.Simaviler ÖZAL\'dan kaçtı,Doğan\'lar da AK\'tan kaçacak...12.Osmanlı\'yı bitirdi sizin gibileri bu kez ise asla!
    Cevapla
  • zeki alperen 16 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl eyiiimi böyleee..! 1. Sözlerimizi manzumeler olarak sıralıyoruz.1.Menfaatlar çakıştığında yüzlerdeki maskeler düşer...2.Kendi koruman için beslediğin dobermanı sıkı bağlarsan döner seni parçalar...3.Besle kargayı oysun gözünü..4.Hiç bir yalan gizli kalmaz...5.Demir kapıların bağlandığı duvar yıkıldığında üryan olursun...6.Eline kozlarını verdiğin an o kozların sana döneceğini bilmeliydin...7.Seni besleyenin kocadığında seni kapıya koyacağını bilmeliydin...8.Ayakları titreyen katır artık salamlıktır...9.Demiri kızdıracaksın../
    Cevapla
  • deniz barıs 16 yıl önce Şikayet Et
    OLAN ANKARALILARA OLDU. Yavv Eminin kovulması bişey değil bir Emin gider Bin Emin gelir sonuçta oralar Emin(siz)ler yuvası.Olan Ankaralılara oldu Dönersiz kaldı Ankara Halkı.
    Cevapla
  • MEHMET FİDANCAN 16 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekine. emin ağa samimi ve dürüst olsaydı doğanın yanında kalmaz çoktan ipini pazara sererdi. sen hem çeyrek asır yanında çalış tüm pisliklere göz yumacaksın sonra tekmeyi yiyince veryansın edeceksin biz eski saf halk değiliz herşeyi görüyoruz merak etmesin eski patronunun ne mal olduğunu en az onun kadar biliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar