Bush, Abdullah Gül ve Maliki'yi aradı

ABD Başkanı Bush, Cumhurbaşkanı Gül ve Irak Başbakanı Maliki'yi aradı. Bush Türkiye'nin PKK ile olan mücadelesine desteğini dile getirdiğinin söylendiği açıklama şöyle:

Bush, Abdullah Gül ve Maliki'yi aradı
Bush, Abdullah Gül ve Maliki'yi aradı
GİRİŞ 23.10.2007 00:40 GÜNCELLEME 23.10.2007 00:40
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı George W. Bush'un, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'u arayarak ülkesinin, terör örgütü PKK ile savaşta Türkiye'ye desteğini dile getirdiği açıklandı.


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Gordon Johndroe, Bush'un, telefon görüşmesinde, 'PKK'li teröristler tarafından Türk askerlerine ve sivillerine karşı düzenlenen son saldırılardan duyduğu derin üzüntüyü ifade ettiğini' bildirdi. Sözcü Johndroe, 'Başkan Bush, Kuzey Irak'tan saldırılar düzenleyen PKK teröristlerine karşı savaşta Türkiye ve Irak ile birlikte çalışma yönündeki kararlılığını yeniden dile getirdi' dedi. Johndroe, 'Başkan Bush, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Iraklılardan PKK'ya karşı eyleme geçmelerini istemeyi sürdüreceğini anlattı' diye konuştu.


Sözcü, ayrıca, Başkan Bush'un, Cumhurbaşkanı Gül'e ABD Temsilciler Meclisi'nde bekleyen 1915 olaylarına ilişkin tasarıya da karşı olduğunu yeniden söylediğini belirtti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Gordon Johndroe, Başkan Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile de bir görüşme yaptığını söyledi.


Sözcü, görüntülü görüşme yapan Bush ve Maliki'nin terör örgütü PKK'nın, terörist saldırılar düzenlemek veya planlamakta Irak topraklarının herhangi bir bölümünü kullanmasının engellenmesi amacıyla Türk hükümeti ile işbirliği içinde çalışmak konusunda görüş birliğine vardıklarını belirtti.


Haberin İngilizce metni için bakınız


AA

YORUMLAR 49
  • umut beydağı 16 yıl önce Şikayet Et
    MASONLARIN klasik taktiği,. her iki tarafa da yardım, 80\'lerin iran-Irak savaşını hatırlayın ABD VE İSRAİL her iki tarafa yardım etti, müslümanı müslümana kırdırttı, şimdi de aynısını yapmak istiyorlar, leninist taktik, Türk-Kürt çatışması. Amaç BOP işler kızıştı, Tam ahir zaman alameti bunlar, Allah mutlaka müslümanları galip kılacaktır.
    Cevapla
  • cabbar vaorko 16 yıl önce Şikayet Et
    editor. yaptığım yorumları yayınlamaycaksan boşuna üye olmuyayayım. haber 7 ciyiz ama anlamıyorum.. EDİTÖR’ÜN NOTU: Sayın yorumcumuz Belirli zamanlarda yoğun yorum trafiği olmaktadır. Bu nedenle yorumlar geç yayınlanmaktadır. Özür dileriz. Eğer yorumunuz hiç yayınlanmamışsa lütfen aşağıdaki linke bakınız.. Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 Selamlar…
    Cevapla
  • salih ayar 16 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi!. Bunları alt etmenin en önemli yolu ekonomiktir.Barzaninin Türkiye deki faaliyetlerine el konulmalı ve sınır kapısı kapatılmalı.Ondan sonra onlar kuduracaklar zaten kedilerle köpeklerle yaşıyorlarmış.Sayın Haber 7 haddini aşan Türk Devleti ve halkını hedef alan Kürt yorumlarının ne işi var!
    Cevapla
  • referans 16 yıl önce Şikayet Et
    \"Muhtaç Olduğunuz Kudret Damarlarınızdaki Asil Kanda Mevcuttur.\" M.Kemal ATATÜRK. Bizim kimsenin desteğine ve yardımına ihtiyacımız yok. (Biz masabaşında kaybederiz.) Ama savaşta asla. İş başa düşmesin. Türkiye bugün savaşa girse 20 Milyon Asker çıkarır. Dikkat edin Önce Türkiyenin dostları güçsüzleştirildi. Yardım yolları ve çevresi tıkandı. Kurtuluş savasında bize yardım edenlerden Afganistan yağma edildi. Pakistan Karıştırıldı. Çeçenler yok edildi. Soykırıma uğradı. Biz millet olarak yıkılanı ayağa kaldırırız ama biz yıkılırsak kimse bizi ayağa kaldırmaz. ALLAH ÜLKEMİZİ KORUSUN
    Cevapla
  • Adem AKYÜZ 16 yıl önce Şikayet Et
    BUSH A VE AB ye güvenilmez !!!. Bush ikili oynuyor...Bunlara güvenilmez.Hepsi oyalama taktiği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi