Vekile 'eşsiz davet edildi' yalanı

Hürriyet, 'AK Partili Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu 29 Ekim kutlamalarına, eşsiz davet edildiği halde, başörtülü eşiyle gelerek kriz çıkardı' yalanı attı. Yalanı Baştopçu bozdu.

Vekile 'eşsiz davet edildi' yalanı
Vekile 'eşsiz davet edildi' yalanı
GİRİŞ 29.10.2007 16:30 GÜNCELLEME 29.10.2007 16:30
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

hürriyet.com.tr'de yayınlanan 'Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında türban krizi' başlıklı haberin yalanlarla dolu olduğu ortaya çıktı.


Haber merkezimizi arayan Baştopçu, törenler başlamadan önce Garnizon Komutan Vekili Hava Yarbay Vedat Göger'in protokol tribününe gelerek kendisi ve eşi ile tokalaştığını bayramlarını kutladığını söyledi.


Göger'in eşinin hemen yanında bir süre oturduktan sonra kaymakam ve belediye başkanı ile birlikte halkı selamlamak ve bayramını kutlamak için stada indiklerini belirtti.


Daha sonra Yarbay Vedat Göger'in geri yerine oturmadığını belirten Baştopçu, Göger'in beraberindeki askerlerle birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmadan tören alanından ayrıldığını ifade etti.


Mustafa Dağbiçen'in haberi veriş şekline tepki gösteren Baştopçu, askerlerin tören alanını terketme nedenini bilemeyeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bayrama eşimle birlikte geliyorum. Birlik beraberliğimizin olması gereken dönemde bunu yapmaları bizi üzüyor çok yazık oluyor.'


haber hurriyet.com.tr'de nasıl yer buldu:

'AKP milletvekili türbanlı eşiyle katılınca, asker töreni terketti

KÖRFEZ(Kocaeli), (DHA)


KOCAELİ’nin Körfez İlçesi’ndeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında türban krizi yaşandı. AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu türbanlı eşini protokolun en ön sırasına oturtunca, Garnizon Komutan Vekili Hava Yarbay Vedat Göger ve diğer askerler protokolu terketti.

Körfez İlçesi’nde Alparslan Türkeş Stadı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları sırasında, AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, türbanlı eşi Hale Baştopçu ile birlikte protokolun en ön sırasına oturdu. Bu sırada Kaymakam Erol Türkmen, Belediye Başkanı AKP'li Yunus Pehlivan, Hava Radar Mevzii ve Körfez İlçe Garnizon Komutan Vekili Hava Radar Yarbay Vedat Göger tribünden inerek halkın bayramını kutladı.

Kutlamaların tamamlanmasının ardından Yarbay Vedat Göger, milletvekili Muzaffer Baştopçu’nun türbanlı eşinin hala tribünde oturduğunu görünce yerine oturmadan, beraberindeki subay ve astsubaylara baktıktan sonra tribünden inerek diğer askerlerle birlikte stadyumu terketti. Komutan ve subaylar standyumdan ayrılırken, protokol tribününde soğuk hava esti.

Kutlamalara, Muzaffer Baştopçu’nun eşinin türbanlı olduğu bilindiğinden eşsiz davet edildiği, buna rağmen Baştopçu'nun eşini de törene getirdiği belirtildi.'

HÜRRİYET'İN YALANINA AK PARTİLİ VEKİLDEN CEVAP

AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu sitemizi arayarak haberin www.hurriyet.com.tr'de yer verildiği gibi olmadığını kutlamalara eşiyle birlikte davet edildiğini söyledi. Baştopçu, kaymakamlık tarafından gönderilen davetiyeyi haber merkezimize faksladı.


Muzaffer Baştopçu, basında yer alan 'genel kutlamaya yapılan davetiyenin eşsiz olduğu' yolundaki haberler üzerine, Haber7'ye şu açıklamayı yaptı:

'Ben haberler üzerine Kaymakam Bey'i arayarak sordum. 'Siz eşsiz davet mi yaptınız?' dedim. Bana aynen şu cevabı verdi: 'Yok efendim, ne demek eşsiz. Eşsiz davetiye olur mu? Zaten bu halk bayramlaşması. Protokoldeki isimleri davet ediyoruz biz. İster eşli gelirsiniz ister eşsiz.

Kaymakam Bey'e, 'Senin adın üzerinden spekülasyon yapılıyor' dedim. Kaymakam Bey, 'Hayır bu konu ile ilgili olarak beni de aradılar ve onlara da aynı şeyi söyledim' dedi.


İşte kaymayamlık tarafından AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu'ya gönderilen davetiye:

YORUMLAR 58
  • erdem çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    :))))))))))))))))))). dikkat haberde olaylar statda geçiyor davetiyede öğretmen evi yazıyor arkadaşlarda galyana geliyor allah allah kim terketmiş niye terketmiş akıllı olun gidin işinize bakın kimseden kimseye fayda yok daha bu halk anlamadı
    Cevapla
  • fikret dinçel 16 yıl önce Şikayet Et
    editöre . EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 selamlar…
    Cevapla
  • onur yücel 16 yıl önce Şikayet Et
    :D:::D. burda haberi yalanlamışlar zaten:D
    Cevapla
  • etem polat 16 yıl önce Şikayet Et
    bravo doğrusu. yarbayın yaptığı şu kritik günlerde doğrumu bu ne demek kardeşim halkın birlik ve beraberliğinin tam olması gereken günlerde doğrumu kusura bakma yarbayım ama halt etmişsin genel kurmay başkanı artık seni ödüllendirir. yazık ki ne yazık olan halka oluyo herkes bölücü oldu artık silahlı kuvvetlerede güvenemeyeceksek kime güveneceğiz uğraşmayın başla örtüyle insan olun
    Cevapla
  • Psycho Path 16 yıl önce Şikayet Et
    Osman Bey. Hiç de yalan haber yapmamış Hürriyet. Arkadaşın da dediği gibi yer ve zaman belirtilmiş davetiyede; Öğretmenevinde, 19:00-21:00 saatler arasında. Peki şimdi gelelim 10 puanlık asıl soruya; Haber7\'nin yaptığı ne oluyor bu durumda? Ve bu milletvekili neden sadece Haber7\'yi arıyor güya düzeltme için? Ben söyleyeyim, çünkü bu site hükümetin sözcülüğünü yapıyor da onun için. Yoksa bu haber sitesinde okuma yazması olan birkaç kişi vardır herhalde...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'ye yeni not artışı için şartını açıkladı!
Saadet'te Karamollaoğlu dönemi sona eriyor! Kongre tarihi belli oldu! İşte öne çıkan isim