CHP'li Haluk Koç'un '54' kozu

Kurultaya hazırlanan CHP kulislerinin bugünlerdeki gündem maddesi, 54 rakamı. İşte parti içi muhalefetin kozu haline gelen '54'ün Baykal kanadını ürküten yönü:

CHP'li Haluk Koç'un '54' kozu
CHP'li Haluk Koç'un '54' kozu
GİRİŞ 01.11.2007 09:20 GÜNCELLEME 01.11.2007 09:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

CHP’nin Bülent Ecevit dışındaki 3 genel başkanı da 54 yaşında genel başkanlık koltuğuna oturdu. Sırasıyla Atatürk, İnönü ve Baykal, aynı yaşta lider oldu.


 Kurultay takviminin işlemeye başladığı CHP kulislerinin bugünlerdeki gündem maddesi, 54 rakamı. CHP'nin Bülent Ecevit dışındaki üç genel başkanı da 54 yaşında genel başkanlık koltuğuna oturdu. Deniz Baykal'a karşı genel başkan adaylığını açıklayan Haluk Koç, 1954 doğumlu. CHP'nin kurultayı 2008'de yapılacak. Şimdi muhalifler, Koç'un kurultay tarihinde 54 yaşına girmesini 'işaret' olduğunu iddia ediyor. CHP'nin kurucusu, 1881 doğumlu Mustafa Kemal Atatürk, partinin adının 'Cumhuriyet Halk Fırkası'ndan 'Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüştürüldüğü 9 Mayıs 1935 tarihli 4. kurultayda 54 yaşındaydı.

KOÇ DA 54 YAŞINDA

1884 doğumlu 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü de, Atatürk'ün vefatı üzerine 26 Aralık 1938'de gerçekleşen birinci olağanüstü kurultayda, genel başkanlığa seçildi. İsmet İnönü, 54 yaşındaydı. 1938 doğumlu Deniz Baykal da, 12 Eylül sonrası yeniden açılan CHP'nin 9 Eylül 1992'deki 25. kurultayında CHP'nin yeni genel başkanı seçildi ve genel başkanlık koltuğuna oturduğunda 54 yaşındaydı. Baykal'a karşı genel başkan adaylığını açıklayan Samsun Millitvekili Haluk Koç, 1954 doğumlu. CHP'nin kurultayı 2008'de yapılacak. Şimdi muhalifler, Koç'un kurultay tarihinde 54 yaşına girmesine dikkat çekiyor.

3. GRUP BAŞKANVEKİLİ

Bu arada, CHP'nin 3. Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay oldu. TBMM'de Grup Başkanvekili seçimi için toplanan CHP Grubu'nda seçim tamamlandı. Seçimlerde Ankara Milletvekili Avukat Hakkı Suha Okay ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan yarıştı. Oylamada, Genel Sekreter Önder Sav'ın desteklediği Okay 53, Eşref Erdem'e yakınlığıyla bilinen Seyhan ise 36 oy aldı. 7 oy da boş çıktı.

BAYKAL’IN TUTUMU BİR İLKİ YAŞATACAK

CHP'de, yönetimin muhaliflere tahammülsüzlüğü, parti tarihinde bir ilkin yaşanmasına neden olacak. Muhaliflerin, yargıdan dönen görevden almalar dahil parti içi sorunları görüşmek için talep ettiği olağanüstü Parti Meclisi (PM), üyelerin 'mazeret' gerekçesi ile toplanamazsa yargı süreci başlatılıyor. 17 muhalif PM üyesi, bugünkü toplantının gerçekleşmemesi durumunda 'tüzük ihlali' gerekçesi ile dava açacak. Bu durumda PM, tarihinde ilk kez mahkeme kararı ile toplanmak zorunda kalacak. Muhalifler geçen hafta da olağanüstü toplantı talep etmiş ancak yönetimin manevrası ile üyeler 'mazeret' bildirerek gelmeyince, toplantı yeter sayısına ulaşılamadığından PM 'aç-kapa' yapmıştı.

TEK ADAM POLİTİKASI GÜDÜYOR

Ezelhan Üstünkaya'nın haberi


PM üyesi İzzet Çetin, toplantının gerçekleşmemesinin partideki tek adam yönetiminin somut göstergesi olduğunu söyleyerek, 'Parti organlarının çalıştırılmasını istiyoruz. Genel başkan, yıllardan bu yana kendi çalıp kendisi konuşuyor. Partinin tek seslilikten çıkartılmasını, parti organlarının çalıştırılmasını istiyoruz. Genel Başkan, kurulları, organları çalıştırmıyor. Genel Başkan yazıyla toplantı çağrısı yapmasına rağmen eğer açık ya da gizli PM'nin toplanmaması için çalışıyorsa, bu görevi savsaklamak, görevi suistimaldir. Baykal, yetkili organları çalıştırmamakla tüzüksel suç işliyor demektir' dedi.

(Bugün)

YORUMLAR 8
  • suat bilim 16 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK YAŞASAYDI..... atatürk yaşasaydı sanırım bu partinin halini gördükten sonra kimlere emanet etiklerini görseydi kahrından ölürdü herhalde chp ülkenin bağımsız siyasi partisi değil de karabulutlar getirmekle mükellef bir organisazyon gibi bunlar dan bişey olmaz
    Cevapla
  • bumillettenbiri 16 yıl önce Şikayet Et
    işte bunlar ey millet. hani cumhuriyeti kuran partiyiz derler ya işte bu zihniyette olanlar kurtuluş savaşı sıralarındada parti kurmayla köşe başlarına sahip çıkmakla meşgüldüler. aynen bu günkü gibi yani. tabiki bazıları istisnadır.
    Cevapla
  • ali turna 16 yıl önce Şikayet Et
    haber. saçma bir haber.. gazete yazarını tebrik ediyorum böyle saçma sapan haberle gündemi meşgul etmekle.. neymiş 54 korkusu saçmaaaaaa
    Cevapla
  • Münci Abdullah Poyraz 16 yıl önce Şikayet Et
    Kutsal kase. Kutsal kasede zaten Haluk koçtaymış birde Davinci sifresini ve the secretı bilen tek kisi Haluk koçmuş o yüzden CHP nin genel baskanı olmasına kesin gözuyle bakılıyormus.
    Cevapla
  • Küskün yorumcu 16 yıl önce Şikayet Et
    Hikayeye bak. Baykalin sonen yıldızından dolayı SOL dagılmaya basladı. Sarıgul ise istenen solcu degil zira TR de solcu olmak demek devletci olmak demek. Bakmayın adlarının halkcı parti olduguna. Halkın iradesine saygı duyulmadıgını 22 temmuzda ve referandumda gorduk. Sayelerinde DTP meclise girdi. Simdi Baykalın yerine baska bir Baykal bulmaya calıstıklarından Haluk Kocu ortay cıkartıyorlar. Baykala rakipmis. Ne alaka? Baykal da Kocu destekliyor. Sarıgul gercek solcu ama. Onu istemiyorlar cunku sarıgul halkcı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti