'PKK suikastçısı'ndan şok itiraflar

Kayıtlara 'örgütün suikastçısı' olarak geçen bir kişi terör örgütünden kaçarak teslim oldu. 21 silahlı eyleme katıldığını itiraf eden terörist, askere saldırı planlarını da açıkladı.

'PKK suikastçısı'ndan şok itiraflar
'PKK suikastçısı'ndan şok itiraflar
GİRİŞ 01.11.2007 10:10 GÜNCELLEME 01.11.2007 10:10
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

PKK'dan kaçan Suriye uyruklu Ömer Korhamdu, örgütün önümüzdeki günlerde alçaktan uçan helikopterlere Kannas ve Biksi gibi silahlarla saldırı yapmayı planladığını söyledi.


Terör örgütü PKK'dan kaçan ve kayıtlara 'örgütün suikastçısı' olarak geçen Suriye uyruklu 'Şernaz-Ebu Hasan' kod adlı Ömer Korhamdu (25), Bingöl'de 4 orman işçisinin öldürülmesi ve 2 yıl önce yine Bingöl'de mayın döşenyerek 9 askerin şehit edilmesi eylemleri dahil 21 silahlı eyleme katıldığını itiraf etti.


Yedisu ilçesinde 3 ay önce silah ve teçhizatıyla birlikte Jandarma Komutanlığı'na teslim olan ve hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ömer Korhamdu, güvenlik güçlerine itiraflarda bulundu.
Kandil Dağı'nda örgütün özel birimine suikastçı olarak alındığını belirten Korhamdu şöyle dedi: 'Özel birimin temel eğitimi olan sabotaj, suikast, istihbarat eğitimi aldım. Bu eğitimde bana Rus yapımı Kanas keskin nişancı suikast silahıyla eğitim verildi. 1 yıllık eğitimden sonra keskin nişancı oldum. 17 kişiyle Erzurum'a geldim. Köylülerden aldığımız 8 torba gübre ile 6 kilo sentetik boyayı patlayıcı yapımında kullandık. Günlük ihtiyaçlarımızı köylülerden sağlıyorduk.

Kandil hakkında bilgi


Terör örgütünün Kuzey Irak'taki yapılanması ve kamp yerleri hakkında önemli bilgiler veren Korhamdu, 'Kandil sahasında Şehit Harun, Şehit Ayhan, Dolekoge ve Zeli kampları var. Behdinan sahasında Zap ve Kurejahro kampları, Hınere sahasında Hakurk ve Haftanin, Zagros sahasında ise Avaşin ve Çarçela kampları bulunuyor.
Örgüt önümüzdeki dönemde mayınlama ve alçak uçuş yapan helikopterlere karşı Kannas ve Biksi gibi silahlarla saldırmayı planlıyor' dedi. 22 Temmuz seçimlerinden önce Bingöl'ün Yedisu ilçesi köy ve mezralarına sık sık uğrayarak köylülerden bağımsız adaylara oy vermelerini istediklerini belirten Korhamdu, 'Seçimden sonra da bu köylere uğradığımızda herkes bağımsız adaylara oy verdiğini söyledi. Ancak bu köylerden 15- 20 oy çıktığını tespit edince köylülerin yalan söylediklerini anladık' diye konuştu.

Roj TV için çekim


Kendisi ve bağlı bulunduğu grubun son 2 yılda Erzurum-Bingöl kırsalında 21 eylem yaptığını kaydeden Korhamdu, Yedisu ilçesi Ayanoğlu köyü yoluna döşedikleri mayının patlaması sonucu 9 askerin şehit olduğunu iddia etti. Korhamdu, 'O mayının yerleştirildiği çukuru ben kazdım.
Bu eylemin görüntülerini Roj TV'ye göndermek için kameraya çektik. Dinarbey Köyü Muhtarı, evine çağırdığı muhabire kasedi verdi. Daha sonra kaset yakalanınca muhabir ve muhtar tutuklandı. Kartal Yaylası'nda ağaç kesmeye gelen 4 orman işçisinin öldürülmesi, 4'ünün yaralanması olayını da Bahtiyar, Şervan, Serhat, Tolhıldan ve Sidar kod adlı teröristlerle yaptık.'

YORUMLAR 21
  • özgür özcan 16 yıl önce Şikayet Et
    ölüm korkusu neden çıkmadı. mesajım neden yayınlanmadı merak ettim.
    Cevapla
  • Melih Akar 16 yıl önce Şikayet Et
    Kadi Sosanlı \'ya. Editör\'ün Notu Sayın yorumcumuz Yorumlarınızı genel kitleye hitap ederek yazınız lütfen. Aksi takdirde sonuç alınmayan kişisel sürtüşmelere yol açmaktadır. Selamlar..
    Cevapla
  • MURAT ÇELTEK 16 yıl önce Şikayet Et
    kalitesiz ve seviyesiz yorumlar.. yorum yapan arkadaşlar bunların her kesim tarafından özellikle okunduğunu bilmeden yazıyor. kendisini klavye başına geçince star gazetesi yazarları gibi hissediyor. biraz seviyeli ve ilgisi olmayan insanlardan uzak saf duygularla yorum yapalım.
    Cevapla
  • boş konuşmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    birde bu eksik. bu yaratık şimdi pişmanlık yasasından yararlanır gün bile yatmadan devlet iş verir yeni bir kimlik ve devlet garantili iş buldumu tamam ohh ne rahat ye iç yat
    Cevapla
  • hattab2184 16 yıl önce Şikayet Et
    ?. ya bunla fetullah gülenin ne alakası var.çok komik.dinlerarası diyalogmuş.yahudi abd dostluğuymuş.hadi yaaaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?