'PKK'lılar İran’a kaçıyor' iddiası

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, PKK'nın Irak'taki güçlerini azaltarak İran’a taşındığını iddia etti. Öcalan'a göre PKK'nın başka ülkeye kayma taktiğinin nedeni...

'PKK'lılar İran’a kaçıyor' iddiası
'PKK'lılar İran’a kaçıyor' iddiası
GİRİŞ 05.11.2007 11:30 GÜNCELLEME 05.11.2007 11:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Öcalan, “PKK Irak'taki güçlerini azalttı ve İran’a taşınıyorlar. Bu, PKK’nın, bir ülkede baskılar hissedildiğinde başka bir ülkeye kayma taktiklerinin bir parçasıdır” dedi.


The İndependent’e konuşan Osman Öcalan, PKK'lıların 'Türk ordusunun saldırısından kurtulmak için Irak'tan İran’a geçmekte olduklarını” söyledi. Öcalan şöyle devam etti:

“PKK, Iraklı Kürdistan’daki güçlerini azalttı ve İran’a taşınıyor. Bu, PKK’nın, bir ülkede baskılar hissedildiğinde başka bir ülkeye kayma yolundaki taktiklerinin bir parçasıdır.”


İngiliz gazetesi muhabiri Patrick Cockburn da, “PKK’nın, seyyar savaşçılarının İran hükümet güçlerine karşı saldırılarını tırmandırdıkları, İran Kürdistanına kaydıkları haberleri gerillaları hedef alan eylemleri daha da karmaşıklaştırıyor” yorumunu yaptı.


Osman Öcalan, İndependent ile Erbil’de yaptığı söyleşide PKK’lıların sayısının 7 binin altında olduğu tahmininde bulundu. Öcalan, bunlardan 2 bin 750’sinin Türkiye’de, 2 bin 500’ünün Irak sınırında ve bin 500’ünün İran’da bulunduğunu söyledi.


“ASIL İRAN’DA SAVAŞ TIRMANIYOR”

Asıl tırmanışın 'İran ile savaşta' olduğunu belirten Öcalan, “Son altı ayda PKK, İran’a karşı savaş başlattı” dedi. Öcalan, İranlı Kürtlerin PKK’ya “güçlü” bir destek verdiklerini de öne sürdü.


Cockburn da, ABD’nin PKK’yı kınadığını ancak İran’da 150 asker ve polisi öldüren PJAK için benzer kınamalarda bulunmadığına dikkat çekerken İran’ın “PKK’ya ABD’den el altından destek sağlandığı” iddiasına da yer verdi.


Makalenin İngilizce tam metni için bakınız

YORUMLAR 13
  • Hilmi Uygur 16 yıl önce Şikayet Et
    Yalanin Daniskasi!. Yaziklar olsun. Bizim su politikaciyim diye milyarlarca maas alan su meclis donkisotlarina yaziklar olsun.Bir dag capulcusu kadar siyaset yapmayi ögrenememisler.Adam simdi iranla aramizi acmak icin seytanca politika uyguluyor, bizim kus beyinliler hala olmayacak duaya amin demeye devam ediyorlar.Suna emin olun türk milleti, halimize kargalar bile gülüyor.Dört capulcu koskoca devletle dünyaya karsi dalga geciyor.Bizde haber bültenlerinde gururlu gururlu haberler veriyoruz.Aslinda suya yazi yaziyoruz.
    Cevapla
  • cagdas turkoglu 16 yıl önce Şikayet Et
    Guldurmeyin. PKK olayin ciddiyetini anladi ve bos yere harekat yapmayin burda kimse kamadi deyip hem iran la bizi karsi karsiya getireye calisiyolar. Ama Insallah Iran A kaciyorlardir, cunku Iranda olum cezasi vardir,ve Turkiyenin de ABD nin yaninda olmasini onlemek icin hepsini temizler:))Ama sag yakaladiklarini teslim almayalimcunku bizim yasaarda bide adamlara bakiyoruz birakin iran hepsini halletsin. Bence cok guzel bir haber ve bu bizim lehimize donecektir.
    Cevapla
  • sinan topal 16 yıl önce Şikayet Et
    Amaç belli. Amaç belli.Rice geçen günlerde PKK ortak düşman demedi mi! Şimdi PKK İran\'a gidecek ardından ortak düşman olması debebi ile ABD İrana içinde Türkiyenin de bulunduğu bir operasyon düzenlemek isteyecek.
    Cevapla
  • kadir yarcin 16 yıl önce Şikayet Et
    hadi buyurun şimdi. islam düşmanı,zamane haçlı ordusu abdnin beslediği terör şimdi de tehlikeli rejim(!) olarak gördüğü (müslüman olmaları sebebi ile)İran\'a bulaştırılmak isteniyor bölgede ki tek müttefikimiz İranla da aramızı bozmaya çalışacak siyonist abdnin yeni oyunu bu
    Cevapla
  • önder aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    AMAN DİKKAT OYUNA GELMEYELİM.. Ortadoğunun yükselen yıldızı İran ile Türkiye\'yi karşı karşıya getirmeye çalışıyor ABD. Ne olur oyuna gelmeyelim. Daha dün bir devrim muhafızını şehit etti lanetli örgüt. Kuzey Irak onların cirit alanı hayatta geçemezler İrana geçtikleri vakit İran ordusunun kimseyi dinlemeyeceğini bildikleri için geçemezler. BU SİYONİSTLERİN BİR TUZAĞI NE OLUR OYUNA GELMEYELİM. İran ile Türkiye karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. EY MİLLET UYAN ABD nin bile dize getiremediği İranı düşman yapmaya çalışıyorlar bize....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da İmamoğlu’nun düzenlediği organizasyona Özgür Özel davet edilmedi
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim