Yeni bir gezegen keşfedildi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bilim adamları, dünyamıza 41 ışık yılı uzaklıkta yeni bir gezegen keşfetti. Yeni gezegen Dünya'dan 45 kat daha büyük ve Satürn'e benziyor.

Yeni bir gezegen keşfedildi
Yeni bir gezegen keşfedildi
GİRİŞ 07.11.2007 14:49 GÜNCELLEME 07.11.2007 14:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BBC'nin haberine göre, yeni gezegen Dünya'dan 45 kat daha büyük ve Satürn'e benziyor. Astronomların güneş sistemimiz dışında bulduğu 250. gezegen olan yeni keşif, kendi güneşi 55 Cancri'in etrafında daha önce bulunan 4 gezegenle birlikte hareket ediyor. Bilim adamları, yeni gezegenin 55 Cancril ile olan mesafesinin, Güneş ve Dünya arasındaki mesafeye yakın olduğunu belirtiyor.

Uzmanlar, yörüngesinde 5 gezegen belirlenen yıldızın kendi güneşimize çok fazla benzediğini, yaklaşık aynı boyutta ve yaşta olduğunu belirterek, "Gezegenlerle dolu bir sistem gibi görünüyor" açıklamasını yaptı. Gökbilimcilerin, bu 5 gezegeni keşfinin 18 yıl aldığı kaydedildi.
California Üniversitesi'nden Profesör Geoff Marcy, bulunan yeni gezegenin Dünya'ya yada Venüs'e de benzeyebileceğini, zaman ilerledikçe ve teknoloji geliştikçe bu soruların yanıtlarını bulabileceklerini aktardı.

Marcy, dünya üzerindeki gelişmiş teleskoplarla uzak galaksilerde ancak Jüpiter büyüklüğündeki gezegenleri tespit edebildiklerini belirterek, 'Belki orada Dünya'nın büyüklüğünde gezegenler de var. Ancak biz elimizdeki teknolojiyle Neptün, Satürn ve Jüpiter büyüklüğünde gezegenleri görebiliyoruz. Orada gerçekten neler var emin değiliz' yorumunu yaptı.
Araştırmacılar, yeni keşifler sayesinde gezegenlerle dolu bizimki gibi bir sürü güneş sistemi olabileceğinin ortaya koyulduğunu dile getiriyor.

Haberin İngilizce metni için bakınız

YORUMLAR 7
  • hanif koray 16 yıl önce Şikayet Et
    güneş sistemleri. bizim gibi güneş sistemlerinin var olduğunu ben zaten biliyordum. yıldız diye bildiğimiz bir çok ışık kaynağı gezegendir. pır pır yanıp sönenler yani. tamam bulsunlar bulmasına da, \"bizim gibi güneş sistemlerinin var olduğu görüşü kuvvetleniyor\" diyen haberi anlamadım.
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Amerika güneş sistemimiz disindaki gezegenin yerini biliyor da PKK\'lilarin yerini bilmiyor
    Cevapla
  • Ömer Yilmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    ERMENI SORUNU ARASTIRMASI. Evet 1 ermeni sorunu cikaranlar sunu bilsinlerki TC: hakli davasinda sinifta kalmis ve kalacak degildir 1915ten beri biz söyle olduk ALI YAT OYU AHMET HASAN HÜSEYIN SIZDE YATI OYUYUNUZ BIZDE HEKLI DAVAMIZA GAYRET ETMEKTENSE YTTIK OYUDUK Birde Osmaliya süvdük hasaa küfür ettik Onlari isimlerini tarih kitaplarimizda hic yervemedik dogrumu Dogruuu eee simdi niye kocunuyoruz ozaman nasilsa biz osmanlinin devamidegilizdedikgüya Gökten Zenbille indirildik Osmanli Kabirden kalkar onu beklemistik EYvah Eyvaaah
    Cevapla
  • Ömer Yilmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    YENI GEZEGEN BULUNDU 45KAT DÜNYADAN BÜYÜK. Evet demistim ya 41 isik yili dünyamiza uzak Dünyamizdan tam 45 Kat Daha Büyük demistik ozaman bizi yaratan Allah bizi yesinler icsinler gezip tozsunlar diye Yaratmadigini Kurani kerimde acikliyor siz kafanizi iret icin Göve cevirmezmisiniz Allah Gök kubbelerini 7kat olarak yartti 1ci kat 2cikatin yaninda bir parca gibi ki böyle diger yüseklikteki katlarini bir düsünelm bir boslukta duruyor bunlara bakin ibret almazmisiniz buyuruyor Kesif garetlerlerden dolayi cehaletten kurtulmamiz icin egitim egitim illa
    Cevapla
  • Ömer Yilmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    YNI GEZEGEN KESFEDILDI. Budan önceki yazimda demistimya bu hezee fazlun minallah ba Allahin fazlindandir yani Allah indinde yarattiklarindan bir güzel yaratmasidirki Dünyamiza 41 ISIK yolu uzaklikta Dünyamizdanda kac kat büyüklükte onun icin ilim fen tehnik Nankör degildir Müslümanlar bir adim ilaaaaaaaaaaeri gidemiyor ve insanlik alemine hizmet edcek olurlarsa Allah Gayretleri bosa cikarmaz Burada ISLAMDININE HIZMET EDENLER hersahada yani DEVLETININ MILLETININ CAHAlETTEN kurtulmasi icin GÖNLÜNDE ALLAH ASKI ELLERINde KALEMle evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?