Gizli numarayla arama tarih oluyor

Telekomünikasyon Kurumu 2. Başkanı Zerey, 1 Ocak'tan itibaren cep telefonundan gizli arama yapılamayacağını açıkladı. Bunun için abonenin yapacağı işlem var:

Gizli numarayla arama tarih oluyor
Gizli numarayla arama tarih oluyor
GİRİŞ 14.11.2007 00:01 GÜNCELLEME 14.11.2007 00:01
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Telekomünikasyon Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2008 yılı bütçelerinin görüşülmesine devam edildi.

Milletvekillerinin, cep telefonlarına gelen tanıtım ve pazarlama mesajlarıyla ilgili eleştirilerini yanıtlayan Zerey, vatandaşlardan da tanıtım ve pazarlama amaçlı mesajlarla ilgili yoğun şikayet aldıklarını söyledi. Bu tür mesajları almamak için ilk kez hat alanların, abone formu doldururken, ilgili kutucuğu doldurmaları, eski abonelerin ise bağlı oldukları operatöre yazılı başvurmaları gerektiğini dile getiren Zerey, şöyle dedi:

"Bu sayede tanıtım ve pazarlama amaçlı toplu SMS'ler gönderilmemekte ve engellenmektedir. Şu anda öyle bir hakkımız var. Vatandaşlardan gizli numarayla aranma konusunda da yoğun şikayet almaktayız. Bunlar rahatsız veya tehdit amaçlı olabiliyor. Bununla ilgili gerekli düzenlemeyi yaptık. Uygulamaya koymak için operatörlere belli bir zaman verdik. Bunun nedeni, bilgisayar altyapısında bazı yazılım ve donanım amaçlı düzenlemelerdir. Bu süre 1 Ocak 2008'de doluyor. Mevcut operatörlerden bir kısmı, bu uygulamaya hazır olduklarını ilettiler. 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren, isteyen cep telefonu aboneleri, ilgili operatöre başvurmaları halinde, gizli numaradan aranmalarını engelleyebilecek."

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın sunumunu izlerken, ülkenin doğusu ile batısı arasındaki farkı bir daha gördüğünü söyledi. Batıya yapılan yatırımların küçük bir kısmının Güneydoğu Anadolu bölgesine yapılmasını isteyen Kışanak, "Bölgedeki iller, ulaşımla ilgili bütün göstergelerde alt sıralarda. Köy yollarının tamamı stabilize veya toprak. Bu olumsuzluklar giderilmeli" dedi. CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de cep telefonlarının kişiye özel olduğunu, alışveriş merkezlerinin telefon numarasını ele geçirerek insanları mesaj bombardımanına tuttuğunu ifade ederek, bu durumun mutlaka çözülmesi gerektiğini kaydetti.

AA

YORUMLAR 20
  • hüseyin usta 16 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşa yine iş çıktı. güzel bir uygulama yapılması gerekirdi. vatandaşı meşgul etmeden halledemezlermi acaba .? neden gizli no ile aranmamak için müracaat edelim ki komple iptal edilsin isteyen gizli no ile aranmak istiyorum diye müracaat etsin daha iyi olur ve vatandaşın vakti çalınmamış olur
    Cevapla
  • arif arı 16 yıl önce Şikayet Et
    . batı-doğu ayrımı yapmaktan vazgeçelim artık. kardeşim ben istanbuldaki vergimin%15 hizmet olarak kullanırken,doğulu kardeşlerimiz verdiği verginin%175ini kullanmış. iç anadolu ankara hariç gsmh türkiye genelinen ve hasseten doğunun 1/3ü kadar. şimdi her hizmet alamayan isyanmı etmeli?
    Cevapla
  • ERDEM ERTÜRK 16 yıl önce Şikayet Et
    nihayet. çok güzel olur vallahi.bıktık sapıklardan artık..
    Cevapla
  • Abdülhamit Osmanoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    mehmet ali`ye. sn. mehmet ali saydığın bu suçlar, doğu ve güneydoğu insanının suçu mu sence? daha önceleri pkk eylemleri sonucunda ne kadar çok kürt vatandaşı öldü haberin varmı? ölen askerler içinde kaç tane kürt vatandaş vardı haberin varmı? bu insanlar zaten terörden yakınlarını kaybederek çok mağdur oldular. bir de yatırım yapmayarak iki defa cezalandırmak sence adilmi? böyle yaparak pkk\'yımı yoksa ordaki masum halkımı cezalandırıyorsun?
    Cevapla
  • mehmet ali 16 yıl önce Şikayet Et
    O DTP milletvekiline sormak lazım. batıda kaç tane iş makinası yakıldı?kaç okul yakıldı?kaç öğretmen öldürüldü? ne kadar işçi kaçırıldı? Utanmadan bir de yatırım istiyor.sen yatırım değil eylem yapacak, yakacak iş makinası ve kaçırılacak öldürülecek işçi ve görevli istiyorsun kurban olarak.Hem yollarınız asfaltlanırsa mayın gömme işiyle uğraşan kuzucuklarınız asfalta nasıl mayın döşeyecekler.?kurye Avukatlar bu gün gidemedi ya imralıya bunlar da ne konuşacaklarını bilmiyorlar o nedenle bu gün böyle abuk subuk konuşup zaman geçiriyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim