Anayasacıları meşk gecesi keyfi

Abant Platformu'na katılanlar, gündüz hararetli bir tartışma yaptılar, akşam da keyifli bir meşk gecesinde birlikte oldular. Anayasa uzmanları şarkı söyleyince koroya isim takıldı:

Anayasacıları meşk gecesi keyfi
Anayasacıları meşk gecesi keyfi
GİRİŞ 17.11.2007 10:05 GÜNCELLEME 17.11.2007 10:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Abant Platformu’nun gündüz oturumunda 1982 Anayasası’nı ve çalışmaları yürütülen yeni anayasayı farklı yönleriyle değerlendiren katılıcılar, akşam da coşkulu bir meşk gecesi yaşadılar. Müzik gecesinin en gözde ismi ise yeni anayasayı hazırlayan heyetin başkanı Prof. Ergun Özbudun oldu.
Abant Platformu, İzmit Kartepe’de dün sabah erken saatlerde başladı ve iki ayrı oturum halinde akşam saat 18.00’e kadar sürdü. Katılımcılar, özellikle yeni anayasa üzerine görüşlerini ortaya koyarken hararetli tartışmalar yaşandı.
Yeni anayasa taslağını hazırlayan 6 kişilik heyetten 5 kişinin toplantı salonunda bulunması, okların onların üzerine çevrilmesine neden oldu.
Yazar Ali Bulaç’ın çok hukuklu sistemi gündeme getirmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Ferman Demirkol’un da “köklü değişiklikler yapmak için kimden korkuyorsunuz” şeklindeki çıkışları ortamı hareketlendirdi.

MEŞK GECESİNİN ÜNLÜ KOROSU

Kartepe’nin 1400 metre yükseklikteki zirvesinde bulunan Green Park’ın sıcak atmosferine katılımcıların ısınması uzun sürmedi. Açılışı, klarnet, keman ve darbuka ekibi yaptı. Fazla hareketli şarkıların çalındığı ekibe katılım sınırlı oldu. Yeni Şafak gazetesi yazarı Yasin Aktay’ın beraberinde getirdiği udu ile başlayan meşk saati ise sabahın erken saatlerine kadar sürdü.
Udi Yasin Aktay’ın çalıp söylediği şarkılara, “anayasa korosu” iştirak etti. Gündüz hararetli bir ortamdan çıkan konuklar bu kez farklı bir yönleri ile tanındı. Abant Platformu’nun katılımcıları bu kez söylenen şarkılara iştirak ettiler.
Yeni anayasayı hazırlayan heyette bulunanlardan Prof. Ergun Özbudun, Prof. Yavuz Atar, Prof. Zafer Üskül, Prof. Levent Köker, Doç. Serap Yazıcı, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Burhan Kuzu, Prof. Eser Karakaş, Prof. Servet Armağan, Prof. Ümit Kardaş göze çarpan isimler oldu. Gazeteci ve Yazarlar Vakfı’ndan eski bir müzisyen olan Cemal Uşşak söylenen her şarkıya katılımıyla öne çıktı.

MURAT BELGE GEÇ AÇILDI TAM AÇILDI

Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Zaman yazarı Ali Bulaç, Hüseyin Gülerce, Mehmek Kamış, Bülent Keneş, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Harun Tokak ise yazarlardan göze görünen isimler oldu.
Katılımcılar Türk halk müziğinin ve klasik müziğinin bilinen bir çok eserini seslendirdi. Ergun Özbudun, isteği üzerine “Kaleden kaleye şahin uçurdum” türküsü söylendi. Sarı gelin’den, Urfalıyam ezelden’e, indim havuz başına’dan Gesi bağları’na kadar onlarca şarkı seslendirildi.
Gazeteci ve yazar Murat Belge, ortama geç ısınanlardan oldu. Sonrasında ise bir açıldı pir açıldı. Saatin gece yarısını göstermesinden itibaren konuklar birer ikişer odalarına çekildi. Murat Belge ise udi Yasin Aktay’ın söylediği şarkılara sabahın ilk saatlerine kadar devam etti.

YORUMLAR 1
  • mustafa arslan 16 yıl önce Şikayet Et
    dirsek temas aralığı hizaya gel. gazetecilere bakarsanız \"biz tarafsızız\", partiye bakarsanız \"biz herkesin partisiyiz\" yalanını söylüyorlar. millet görüyor tarafsız, yardakçı olmayan gazeteleri de herkesin partisi olan partileri de. bir daha :dirsek temas aralığı hizaya geeelll
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti