ABD'nin buharlaştıran silahı!

Amerika'nın en yeni ısı silahını denenmeye başladı. Humvee'den ekvator ısısı yayan silah insanda kalıcı bir hasar bırakmıyor. Silah vücuttaki suyu, derinlerine işleyerek buharlaştırma gücüne sahip.

ABD'nin buharlaştıran silahı!
ABD'nin buharlaştıran silahı!
GİRİŞ 19.11.2007 09:48 GÜNCELLEME 19.11.2007 09:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amerika'nın 2010 yılında seri üretimine başlamayı düşündüğü yeni ısı silahının prototipi denenmeye başladı. Özellikle Irak'taki isyanları bastırmak için kullanılması düşünülen bu son teknoloji harikası silah insanda kalıcı bir hasar bırakmıyor.


Basında çıkan CIA işkence kampları ve benzeri haberlerle özellikle İslam ülkelerinde çok büyük tepkiler çeken ABD, 2000'li yıllarda ısı silahı gibi kişileri öldürmeden etkisiz hale getirecek teknolojiler tasarlamaya başladı. Bunlardan bir tanesi olan ADS (Active Denial System) 2001 yılında tasarlanmaya başlanmıştı. Bir 'Humvee' zırhlısına monte edilen silahın 2007 Ocak ayında yapım aşamasında olan prototipi basına tanıtılmıştı.


Son teknoloji ürünü olan silah şu anda tamamen bitmiş durumda. Ordu, eğer izin veirlirse 2008 başında silahı Irak'ta kullanmak istiyor. İngiliz The Telegraph gazetesinin muhabiri Philip Sherwell silahın kendi üzerinde test edilmesine izin verenlerden...Silah vücuttaki suyu, derinlerine işleyerek buharlaştırma gücüne sahip.

YORUMLAR 4
  • marilyn manson 16 yıl önce Şikayet Et
    e ben şansıma tüküreyim. adamlar resmen süper güç olma yolunda. bunlara birileri dur desin yoksa. istedikleri ülkeyi anında işgal edebilcek güce gelmek üzereler. inş rusya ve abd savaşı çıkarda süper güçten birisi gider. ama umarım rusya yener. çünki dış ülkelerden tek dostumuz rusyadır.
    Cevapla
  • ismail elmacı 16 yıl önce Şikayet Et
    nasıl kalıcı etki. bırakmıyormuş vücuttaki suyu buharlaştırıyorsa, insan vücududa %70 sudan oluşuyorsa, nasıl zarar vermiyorki?
    Cevapla
  • ataberk ulusoy 16 yıl önce Şikayet Et
    korkunç birşey,öldürmkten beter bişi, insan vucudunda su kalmazsa bir sürü sakatlıkalr ortya çıkar!. bakın şimdi bazı faşo arkadaşlar bakın adamlar kafayı çalıştırıp neler yapıyor bizde yapmalıyız bizde nükleer silah yapmalıyız demeye başlarlar.
    Cevapla
  • Said Akkaş 16 yıl önce Şikayet Et
    Kalıcı hasar bırakmıyor!. Sadece öldürüyor, o kadar, değil mi? Mutlaka o silahın doz ayarı vardır, savaş halinde de ABD askerlerinin en üst seviyede kullanmayacağını sanmam!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak