Belediye kargalara karşı çaresiz kaldı

Kocaeli'nde, merkez Saraybahçe Belde Belediyesi, kent merkezinde çınar ağaçlarına konarak görsel kirlilik yaratan kargalara karşı kurduğu "kargasavar sonic sistemi" işe yaramayınca yeni yöntem arayışına girdi.

Belediye kargalara karşı çaresiz kaldı
Belediye kargalara karşı çaresiz kaldı
GİRİŞ 24.11.2007 17:51 GÜNCELLEME 24.11.2007 17:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Saraybahçe Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kozluca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezindeki çınar ağaçlarına konarak, hem çevre kirliliği yaratan hem de çıkardıkları seslerle özellikle yürüyüş yolu çevresinde oturanları rahatsız eden kargalara karşı mücadelenin sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu kirliliğin önüne geçebilmek için daha önce teknolojiden yararlanarak kargaların ağaçlara konmasını önleyecek "kargasavar sonic sistemi" kurduklarını ancak, sonuç alınamadıklarını belirten Kozluca, kentte önemli sorun haline gelen kargalarla mücadelede yeni yöntem arayışı içinde olduklarını söyledi. Kozluca, şunları kaydetti:

"Kargalar sanıldığının aksine çok akıllı hayvanlar. Bu hayvanları kaçırmak için çaylak, atmaca, şahin, kartal tarafından yakalanmış bir karganın bağırma seslerini çıkaran 'kargasavar sonic sistemi' kurmuştuk. Ancak çok akıllı olan kargalar, bu sesten korkmadıkları gibi cihazların yerleştirildiği ağaçların bulunduğu bölgeyi daha da sahiplendiler. Diğer taraftan bölgede oturan vatandaşlar da sistemin sesinden rahatsız oldular ve çalıştırılmamasını talep ettiler."

Kenti kirleten ve kuş gribi endişesi yaratan kargalarla mücadelede arayış içinde olduklarını ifade eden Kozluca, "Başka belediyelerin bu konuda yaptığı çalışmaları araştırıyoruz. Bir belediye ağaçların dallarına eski CD'ler asarak kargaları etkileyip ağaçlara konmalarına engel olmuş. Bu yöntemi de deneyeceğiz ve projektörle ağaçları aydınlatacağız" diye konuştu

YORUMLAR 8
  • atakan özcan 16 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar acil özelleştirelim.... acil olarak bu olaya el atalım sayın yetkililer yokmu yakını boşta olan:))
    Cevapla
  • resul dereli 16 yıl önce Şikayet Et
    . güzellikle kovamıyorsan önce mezarlarını kazacaksın sonra toplu itlaf edeceksin bu millet alışdı artık toplu hayvan ölümlerine.
    Cevapla
  • mehmet taşdemir 16 yıl önce Şikayet Et
    GENÇ SİVİL\'e. ellerine sağlık bu saatte bu kadar güldürdün beni ALLAH\'ta seni iki cihanda güldürür inşallah.
    Cevapla
  • savaş atay 16 yıl önce Şikayet Et
    necati ekşi. yorumuna sadece gülüyorum,tamam ekşilerdensin diye muhalif olacaksınya,belediyeye izmite neden yazık ediyorsun şimdi sen durduk yere,izmit izmit oldu arkadaş,senin akraban bıraktığında kocaelispor neredeydi,şimdi nerede birde bu var değilmi:)doğruları görelim bilelim...neymiş,izmit 4 senede çok gelişmiş,kocaelispor akraban bıraktığında neredeydi şimdi nerede,kargalarla ilgili bir haberde bile muhalefet yapmaya çalışıyorsun...:)
    Cevapla
  • Muhammet AKSOY 16 yıl önce Şikayet Et
    özelleştirelim aabi. belediyelerimiz, karga kovma gibi gayri ciddi işlerle mi uğraşacaklar allah aşkına. bu hizmeti de özelleştirelim! ali dibocular henüz kargasavma hizmeti veren şirketler kurmadılar mı?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak