Uçak enkazına ulaşıldı kurtulan yok

Düşen Atlasjet uçağının enkazına ulaşıldı. Uçak yolcularından ve mürettebattan kurtulan yok. Uçağın önü ve arka kısmı tamamen parçalanmış. Cesetler torbalanıyor...

Uçak enkazına ulaşıldı kurtulan yok
Uçak enkazına ulaşıldı kurtulan yok
GİRİŞ 30.11.2007 07:06 GÜNCELLEME 30.11.2007 07:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul'dan Isparta'ya giderken, Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Çukurören ve Yenitepe köyleri arasındaki Türbetepe mevkisine düşen uçağın enkazına ulaşıldı.


AA Isparta muhabiri Hatice Özdemir, jandarma ekipleriyle birlikte uçağın enkazına ilk ulaşanlar arasında yer aldı.


Özdemir, uçağın büyük ölçüde hasarlı olduğunu belirterek, gözlemlerini şöyle aktardı: "Uçağın enkazına ulaştık. Enkaz Türbetepe'deki orman gözetleme kulesine yakın bir yerde. Cesetler ortalıklarda görünüyor. Eşyalar ve uçağın parçaları dağılmış vaziyette. Uçağın ön ve arka tarafı parçalanmış. Kanat uçları kırık, cesetler ve uçak parçaları geniş bir alana yayılmış. Cesetlerin kimileri koltuklarla birlikte duruyor. Jandarma ekipleri enkazı güvenlik çemberine almaya başladı. Çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlar da enkaz bölgesine geldi. Jandarma, sivil vatandaşları enkaza yaklaştırmıyor. İlk gözlemlerime göre kazadan kurtulan yok. Cesetler torbalara konulmaya başlandı."

YORUMLAR 4
  • mehmet ali 16 yıl önce Şikayet Et
    zorlamayla yapılan havaalanları.... hatır gönül meselesine zorlamayla her ile bir hava alanı diye bir pist,bir kule ve bir kulubeden oluşan havaalanları nedeniyle korkarım bu tür kazaları daha çok yaşarız.Bari gece uçuşları yapılmasın bu tür havaalanlarına.yazık.ölenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.Allah bu millete bu tür acılar yaşatmasın artık.aminn.
    Cevapla
  • mehmet iskender 16 yıl önce Şikayet Et
    :(::(. çok üzüldüm allah rahmet eylesin..
    Cevapla
  • tekin baykal 16 yıl önce Şikayet Et
    Mekanları cennet olsun. Düşen uçakta ölen kardeşlerime Allah\'tan yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiyenin Başı sağolsun.
    Cevapla
  • serdar kopan 16 yıl önce Şikayet Et
    düşüş nedeni : navigasyon sorunu . gündüz olsa bu kaza olmazdı. pilotun bilmediği bir havaalanı ise, havaalanına yaklaşma açısı ve yükseklikde sorun olduğu açık. bunun nedeni uçak ve havaalanındaki yaklaşma cihazları. radyo dalgalı eski sisteme IFR NDB ye göre iniş yapıldığı anlaşılıyor. bu sistem hava şartlarından etkilenir. açı ve yükseklik hatası oluşabilir. havaalanındaki ve uçaktaki navigasyon sistemlerini incelemek lazım. VHF(VOR), GPS vb...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri