Japon genci TSK'ya katılmak istedi

Japon genci Kai, çok sevdiği Türk arkadaşı şehit düşünce Terör örgütü PKK ile müdacele etmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılmak amacıyla Türk elçiliğine başvurdu.

Japon genci TSK'ya katılmak istedi
Japon genci TSK'ya katılmak istedi
GİRİŞ 05.12.2007 09:16 GÜNCELLEME 05.12.2007 09:16
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Japonya'nın Kyushu kentinde oturan Kazutoshi Kai adlı bir japon, çok sevdiği Türk arkadaşı şehit düşünce Türkiye Büyükelçiliği’ne Terör örgütü PKK ile müdacele etmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılmak amacıyla başvurdu.

Türkiye’nin PKK ile yaptığı mücadeleyi, bir dönem Japonya’ya çalışmak için gelen Türk arkadaşından öğrendiğini anlatan Kai, bu arkadaşının ülkesine askerliğini yapmak için döndüğünü söyledi. Birlikte çalıştığı Türk arkadaşının PKK ile çatışırken şehit düştüğünü anlatan Kai, Türk askerlerinin PKK tarafından şehit edildiği haberlerini duydukça çok üzüldüğünü kaydetti.

OLUMSUZ CEVAP ALDI

‘SON günlerde artan saldırılara ilişkin haber ve programları izledikçe gözüme uyku girmiyor’ diyen Kai, elçilik görevlilerinden, kendisine yardımcı olmalarını istedi. Elçiliğe hikayesini kısa bir mektup ile de anlatan Kai, gerekirse bu uğurda ölmeyi göze aldığını belirtti. Türk Büyükelçiliği yetkilileri de Kai’ye, şu yanıtı verdiler: ‘Duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz. Ancak Türk ordusunda yabancıların askerlik yapması gibi bir uygulamamız yok. Bu isteğinizi maalesef yerine getiremiyoruz. Ancak Türklerin PKK ile yaptığı mücadeleyi anlayan sizin gibi bir dostu olduğunu bilmek gurur verici.’

YORUMLAR 60
  • mehmet özdemir 16 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah . Vay be!Allah\'ın Japonu TSK\'ya girmek istiyor.Helal olsun.Aslında ibretlik bir haber anlayana.Askerden kaçanlar okusun bu haberi dikkatle,ayrıca arkadaşlar bırakın şu tartışmaları falan.Gereksiz yere tartışıyorsunuz.
    Cevapla
  • fatih dogangunes 16 yıl önce Şikayet Et
    turklerin ne kadar dusmani varmis ya. hayret valla hayret de hayret,ugrasmayin kardesim turklerle, gidin baska milletlere bakin bi nasillarmisn fransizlari , almanlari ingilizi amerikani ,ceceni italyani arabi corabi arastirin bakim bi , turkler kadar asil turkler kadar musluman merhametli ve saygili bir millet gelmemistir elhamdullulah, nasil bir tarih bilginiz var anlamiyorum kimlerin kitaplarina okuyupta zirvaliyonuz burda , sagduyulu olun ve iyi arastirin , kapsamli arastirin, curuk elmalar olacak tamam , istisnalar kaideyi bozmaz ,
    Cevapla
  • ESKİŞEHİRLİ 16 yıl önce Şikayet Et
    VATAN HAİNLERİNE DUYURULUR. Askerlik muayenesi yaklaştığı zaman,üniversite mezunları biraz daha askerden nasıl kaçabilirim diye,senenin 51 haftası sağlam,askeri sınavlara gireceği hafta hastalanıp para ile rapor alan vatan hainlerine örnek olması amacıyla bu çekik gözlü Türksever kardeşimizi Tük ordusuna kabul edilmelidir.
    Cevapla
  • ahmet alper 16 yıl önce Şikayet Et
    tarih okuyun biraz. biraz tarih okuyun. çeçenleri de türk ettiniz ya yakında zencileri de türk yaparsınız. hala usanmadı millet bu nerede bir kahraman görse türk yapmaktan. Jean Paul Roux un türklerin tarihi ile ilgili kapsamlı araştırmaları vardır tavsiye ederim. ayrıca alban tarihine de bakın biraz:) siz cengiz hanın geçtiği heryeri türk sanıyorsunuz ama cengiz han bile türk değil moğoldur. ve moğol ırkına göre türkler demircidir ikinci sınıf insandır. biraz fehmedin artık. mirza tebrikler her zamanki gibi doğru söylemişsin
    Cevapla
  • Bekir Özeren 16 yıl önce Şikayet Et
    kai\'ye teşekkürler.. bizi anlayan dostlarımızın olması gerçekten çok güzel.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li başkanlardan Özgür Özel'e rest! Şimdi ne yapacak?
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı