Türk Doktoru Başarıya Doymuyor...

Amerikan Beyin Cerrahları Birliği, 2007 En Başarılı Bilimsel Çalışma Ödülü’nü, dünyaca ünlü tıp merkezi Cleveland Clinic’te çalışan Türk Beyin Cerrahı Doç. Dr. Burak Sade’ye verdi.

Türk Doktoru Başarıya Doymuyor...
Türk Doktoru Başarıya Doymuyor...
GİRİŞ 07.12.2007 16:31 GÜNCELLEME 07.12.2007 16:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Amerikan Beyin Cerrahları Birliği, 2007 En Başarılı Bilimsel Çalışma Ödülü’nü, dünyaca ünlü tıp merkezi Cleveland Clinic’te çalışan Türk Beyin Cerrahı Doç. Dr. Burak Sade’ye verdi.

Dr.Bade, Amerikan Beyin Cerrahları Birliği (American Association of Neurological Surgeons-AANS) tarafından iki yıl üst üste, iyi huylu beyin tümörleri ve kafa tabanı cerrahisi alanlarında en başarılı bilimsel çalışma ödüllerine layık görülerek ender bir başarıya imza attı.

Söz konusu beyin tümörleri, iyi huylu olarak adlandırılmalarına rağmen, görme, işitme kaybı, denge bozukluğu, bilinç kaybı, sara krizi, kuvvet veya his kaybı gibi bulgularla kendini gösterebiliyor.

Bu tümörlerin kafa tabanı olarak adlandırılan bölgede oluşanlarının cerrahi tedavisi ise, hayati öneme sahip beyin yapılarına olan yakınlıklarından dolayı, beyin cerrahisinin en riskli ameliyatları arasında kabul ediliyor.

 Bu nedenle, tümörün görme siniri komşuluğunda yerleşim göstermesi durumunda, görme kaybı sıklıkla görülebiliyor.

Washington kentinde yapılan 2007 AANS kongresinde bu seneki ödülünü alan Doç. Dr. Sade’nin son çalışması, görme sinirine yakın yerleşim gösteren bu tür beyin tümörü olan hastalarda, ameliyat sonrası görme fonksiyonunun korunması ve düzelmesi olasılıklarını arttıran ameliyat tekniği üzerine.

YORUMLAR 3
  • galip özcan 16 yıl önce Şikayet Et
    yök yök yök yök. yök nasılda istediğini elde ediyor bakın adam elin amerikasında neler yapıyor. ödüller alıyor. yök nabıyor. neme lazım bu adam TÜRKİYE dede başarılar elde eder gelirler ziyarete falan filan sora rahatımbozulur salla baş al maaş yapamam yatamam rahat rahat para kazanamam demi
    Cevapla
  • lokman aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    . Yurt dışına çıkınca insanın kadri artıyor. Ülkemizde sağ olsun medya menfi sağlık haberri yapmaktan bu tür haberlere sıra gelmiyor.
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 16 yıl önce Şikayet Et
    YÖK BUNLARI KOVMUŞTU!. YÖK bu adammlara tahammöül edemz. Burak beyi tanırım, bir defa namaz kılmıştı diye üniversite kampüsüne girmesi yasaklanmıştı! YÖK, buna irtica diyor kendisinin yaptığı nedir sanki! Böyle birkaç başarılı bilimadamı daha tanıyorum Kemal Gürüzün gazabına uğramışlardı ama şimdi Amerişkada hepsi el üstünde tutulıuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!