Prof. Dr. Zaim yoğun bakımda

Profesör Doktor Sebahattin Zaim yoğun bakımda. Sema hastanesinde tedavi altına alınan Zaim'in lenf kanserine bağlı olarak ağırlaştığı ve şuurunun kapalı olduğu belirtildi

Prof. Dr. Zaim yoğun bakımda
Prof. Dr. Zaim yoğun bakımda
GİRİŞ 08.12.2007 15:55 GÜNCELLEME 08.12.2007 15:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Profesör Doktor Sebahattin Zaim şu anda yoğun bakımda.

Sema Hastanesi'nde tedavi altına alınan 81 yaşındaki Zaim'in durumu kritik. Uzun zamandır Lenf kanseri tedavisi gören Zaim'in, sabah saatleri itibariyle şuurunun kapalı olduğunu belirten Sema Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Uzm. Dr. Abdullah Keretli, yapmış olduğu açıklamada, Zaim'in, genel durumunun oldukça kötü olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Zaim'in hayati tehlikesinin olduğunu ifade eden Keretli, 'elimizden gelen herşeyi yaptık' dedi.


SABAHATTİN ZAİM KİMDİR?


Cumhuriyet tarihine yakından şahitlik etmiş bir isim. Babası 1934’te Makedonya’nın İştip bölgesinden Türkiye’ye dönme kararı aldığında Zaim henüz 8 yaşındadır. Aile büyükleri münasebetiyle çocukluk yıllarında önemli ilmi ve siyasi mahfillerde bulunur. Ayağında tozluklu ayakkabıları, elinde bastonuyla İstanbul’a ilk gelişlerini hiç unutmayan Sabahattin Bey, Makedonya’da 5 yaşında başladığı eğitimine İstanbul’da devam eder. Okullarda din dersi olmadığı için mahalle camiinin imamından ders alır. Ağabeyleriyle birlikte Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenene kadar, hocanın evine kitaplarını saklayarak gidip gelirler; çünkü yollarda dolaşan taharri memurlarına yani sivil polislere yakalanmamaları lazımdır.



Hocaların hocası’ - Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 1926 yılında Makedonya’nın İştip kasabasında doğdu. Ailesi ile birlikte 1934’te İstanbul’a göç etti. Yüksek öğrenimini Ankara Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şube kısmında (1947) tamamladı. 1953 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Kürsüsü’nde asistan oldu ve tam 40 yıl aralıksız bir şekilde bu üniversitede doktor, doçent, profesör ve kürsü başkanı olarak görev yaptı. Suudi Arabistan’daki Melik Abdülaziz Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi, Sakarya Üniversitesi"nde de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kurucu dekanı olan Zaim, 1998 yılında emekli olarak yarım asırlık akademik hayatını tamamladı. Zaim, 1998-2000 yıllarında da YÖK üyeliği yaptı. Çalıştığı süre boyunca binlerce öğrenci ve bilim adamı yetiştiren ve bu nedenle hocaların hocası olarak anılan Prof. Zaim’in akademi ve fikir dünyasındaki ünü tüm dünyaya yayılmış bulunuyor.

Düzeltme: Profesör Doktor Sebahattin Zaim'in vefat ettiğine ilişkin yayınlamış olduğumuz haberi düzeltir Sabahattin Zaim Hocamıza Allah'tan acil şifalar dileriz...

Haber 7
YORUMLAR 9
  • metin şahin 16 yıl önce Şikayet Et
    . Allah tan acil şifalar diler bu şahısların şefaatlarına nayil olmayı arzularız.
    Cevapla
  • Halil İbrahimoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan acil şifalar dillerim . Bir Makedonya evladı olarak, değerli büyüğümüz ve bilim adamımıza Allahtan acil şifalar dillerim. Birkaç yıl önce Makedonyaya defalarca geldi. Onun girişimi ve desteğiyle doğduğu İştip kentinde HAMİDİYE medresesi kuruldu ve şuanda 100-ce İmam Hatip talebesi orada ders görmektedir. Makedonya Müslümanları olarak kendileri ile gurur duyuyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun. Avukat Salih Murat, Gostivar Makedonya
    Cevapla
  • feyzullah çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    Faydalı insan. İnsan iyi ve faydalı olunca duacıları ne kadar da çok oluyor.Ben de RABBÜL ALEMİNDEN acil şifalar dilerim.
    Cevapla
  • i halil saraç 16 yıl önce Şikayet Et
    . \"Türkiye\'nin Yirminci Yüzyılı\"na damgasını vurmuş bu eşsiz insana, bu eşsiz fikir ve gönül adamına Cenab-ı Allah\'tan acil şifalar niyaz ediyorum.
    Cevapla
  • Fatma Nur HÜKÜM 16 yıl önce Şikayet Et
    \"Güzel Insan\". Allah acil sifalar versin. Dua ile..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!
Puan farkı açıldı! Galatasaray haftayı kazançlı kapattı