Bakan Günay, Fazıl Say'a çok üzülmüş

Piyanist Fazıl Say'ın, 'İslamcılar güç kazandı. Türkiye'yi terk edebilirim' sözlerine, çok özüldüğünü belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Say'ı için sunları söyledi:

Bakan Günay, Fazıl Say'a çok üzülmüş
Bakan Günay, Fazıl Say'a çok üzülmüş
GİRİŞ 14.12.2007 13:48 GÜNCELLEME 06.05.2019 12:50
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Devlet Arık'ın haberi...


Ünlü piyanist Fazıl Say'ın 'İslamcılar güç kazandı. Türkiye'yi terk edebilirim' sözleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı üzdü. Fazıl Say'dan Türkiye'nin geleceğiyle ilgili umutlu olmasını isteyen Günay, 'Bir değerli sanatçının kendi toplumuyla ilgili bu kadar yabancılaşma duygusu hissetmesini üzüntüyle karşıladım' dedi. İlk fırsatta ünlü piyanisti arayacağını söyleyen Günay, Say'ın Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona davet edilmemesinin de bir eksiklik olduğunu vurguladı.

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ünlü piyanist Fazıl Say'ın 'Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Tüm bakan eşleri türbanlı. İslamcılar güç kazandı. Türkiye'yi terk edebilirim' sözlerini değerlendirdi. Fazıl Say'ın endişelerinin yerinde olmadığına işaret eden Günay, 'Fazıl Say çok değerli bir sanatçıdır. Kendi alanında çok başarılı ürünlere, gelişmelere ve çalışmalara imza atıyor. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili daha umutlu olmasını temenni ederim' diye konuştu.

Ünlü piyanistin, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili kaygı duymasını gerektirecek hiçbir olay olduğunu sanmadığını kaydeden Bakan Günay, Türkiye'nin her alanda iyiye ve ileriye gittiğini söyledi. Ekonomik, toplumsal, kültürel olarak önemli ve olumlu gelişmelere hep birlikte imza attıklarını dile getiren Günay, olumlu gelişmeler içinde Fazıl Say'ın da imzasının olduğunu ifade etti. Günay, 'Biraz daha çoğulcu, biraz daha hoşgörülü, biraz daha birbirimize karşı anlayışlı yaklaşabilirsek, bakabilirsek  hep birlikte bu iyiye gidişi görebiliriz' şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin 'Fazıl Say, azınlıkta kaldıklarını söylüyor. Toplumda öyle bir dönüşüm var mı?' sorusuna karşılık da Günay, 'Hayır, çok üzülürüm böyle birşeyi söylemesine. Bir değerli sanatçının kendi toplumuyla ilgili bu kadar yabancılaşma duygusu hissetmesini üzüntüyle karşıladım.

Anadolu'nun her tarafına gittiğinde herkes Fazıl Say'ı sevgiyle kucaklıyor. Böyle bir toplumda insan kendisini nasıl azınlıkta hissedebilir' değerlendirmesini yaptı. Günay, Say'ın, bakanların çoğunun eşinin türbanlı olduğu yönündeki sözlerini ise yorumlamaktan kaçındı. Günay, 'Bunu çok uzatmayalım. Ben değerli sanatçı arkadaşlarımın siyasi tartışmalarda polemik konusu olabilecek tartışmalara itilmesini doğru bulmam. Böyle bir tartışmayı teşvik edici yeni bir cümle kurmaktan da kaçınırım' dedi.

Kültür Bakanı Günay, Fazıl Say'ın 'Çankaya Köşkü'ne ıvır zıvır herkesi davet ettiler. Ben davet edilmedim' sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, 'Bilmiyorum, etmemişler. Bir eksiklik olmuş gerçekten öyle birşey olmuşsa. Ben o protokolü bilmiyorum. Gerçekten bir eksikliktir. Bir kasıt olduğunu zannetmiyorum. En kısa sürede giderileceğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı. Say'ın 'Türkiye'yi terk edebilirim' sözlerinin öfkeyle söylendiğini ifade eden Bakan Günay, 'Öyle birşey olur mu? Öfkeyle söylenmiştir diye düşünüyorum.

Ben geçen Antalya'dan ayrılmam ve Bakü'ye gitmem gerekiyordu. Antalya'daki müzik şenliğinde Fazıl Say'ın bir dinletisi vardı. Onu izlemek için bir heyecan duyuyordum. Ama yakın bir gelecekte sanıyorum bir araya geliriz. Biz sanatçı arkadaşlarımızla oturup konuşunca dördüncü cümlede anlaşıyoruz. Meraklanmayın' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fazıl Say'a bir davetinin olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise, 'Temenni ederim. İlk fırsatta da aramaya çalışacağım' cevabını verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABER

 

 


(İHA)

 

YORUMLAR 71
  • bendesaklı 16 yıl önce Şikayet Et
    . Safinaz beğenmiyorsan kendi insanını, sende defol git. Belli ki Çanakkale\'de senin kimsen bulunmamış. İnsan ol. Avrupa Amerika doyurmuyor senin karnını. Mümkünse soyuyor. O leş yiyici nerede isterse orada çöreklensin. Onun piyanosu bize dert değil. Zaten benim kültürümde piyano denen olay yok.. O kadar anladın mı?
    Cevapla
  • hasan ali cengiz 16 yıl önce Şikayet Et
    safinaza. Kendince bir Yorum yazmışsın. Yaptığın imla şekliyle de kendinin de ne olduğunu gayet güzel belirtmişsin. Giden zatın adının baş harfleri büyük, Türk derken küçük harfle yazmışsın. Noktası virgülü senin yorumun aynen; \"Fazil Say dünyada kendini ispat etmis bir müzisyenimiz. Onu elestiren yorumcular siz bir türk olarak kendinizi dünya capinda ispatladinizmi? Sizi kim taniyor es, dost ve akrabanizdan baska. Bir Fazil Say kolay yetismiyor. Bizede avrupada soruyorlar türbaninizi ne zaman cikardiniz diye
    Cevapla
  • Cakir Cakar 16 yıl önce Şikayet Et
    İmaj bozulmadı, DOĞRULTULDU!. Müslüman başını örten kadınların sayısı Cumhuriyet Tarihinde bile daima %70-90\'lerde idi, bugün de öyle, Safinaz hanfendi. Tek değişen ney ne oldu bunca yıl sonra? İnsanlar özlerine (Türklüğe ve İslama) dönmek hissi geliştirdiler bunca \'imaj\' adına yapılan maskeralık, sahtekarlık, kopyacılık, inkarcılık ve kendi toplumuna karşı \'elit\' ve \'üst gelir\' dediğimiz azınlık tarafından yapılan zulüm sonrasından. \'O bahsı geçen hakimiyet kimindi hani?\' dediler ve senin gibi \'Cumhuriyetçilere\' cevabı verdiler!
    Cevapla
  • ahmet bulur 16 yıl önce Şikayet Et
    İnanamadım. Benim bildiğim bu güzel ülke yaklaşık bin yıldır müslümanların elinde.Canların kanların cihatların hediyesi.Böyle bir ecdat yadigarı. Bir ara müslüman olmayanların eline mi geçti bu güzel ülke? Böyle bir şey duymadım ama olduysa çok üzülürüm.Ezanları susturulmuş bir dönem yaşadıysa yüreğim cız eder.Kıyamam bu ülkeme. Kıyamam ecdadıma.Böyle olması gerektiğini düşünen ecdad torununa da acırım...
    Cevapla
  • harun demirci 16 yıl önce Şikayet Et
    editör kardeş . son yazdığım türk kadınıyla ilği şerife bacıdan bahseden bi haber yazdım lütfen yayınla kötü bişey yazdığıma inanmıyorum sence sakıncalı bişey varsa aradan cıkar ama ana hatlarıyla yayınla lütfen ricaediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den UAD'de pişkin savunma: Gazze'de bir soykırım yaşanmıyor
Diyanet tasarruf tedbirlerini duyurdu! Audi kararı