Türkiye, İran desteğinden memnun

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine yaptığı son iki sınır ötesi operasyonla ağır darbe vurduğu terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye, İran'ın verdiği destekten memnun.

Türkiye, İran desteğinden memnun
Türkiye, İran desteğinden memnun
GİRİŞ 26.12.2007 01:02 GÜNCELLEME 26.12.2007 01:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tahran'da bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, terör örgütü PKK ile mücadelede İran makamlarının verdiği destekten memnun olduklarını söyledi.


Tahran'da bulunan TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Türk basın mensuplarına 2 günlük temasları hakkında bilgi verdi.

Görüşmelerden memnuniyetini dile getiren Mercan, ziyaretin PKK terör örgütüyle mücadelede yaşanan son gelişmelerle ilgili olup olmadığı sorusuna, ziyaretin daha önceden planlanan ve programlanan bir ziyaret olduğu yanıtın verdi.


Görüşmelerde sınır güvenliğiyle ilgili, son zamanlarda artan ilişkiler üzerinde de bir fikir teatisinde bulunduklarını ifade eden Mercan, 'Umut ediyoruz ki 2008 yılının ilk yarısında, bu görüşmeler artan bir şekilde İçişleri Bakanlıkları müsteşarları düzeyinde devam edecektir' dedi.

PKK'yla mücadele konusunun da görüşüldüğünü belirten Mercan, 'PKK terörüyle ilgili mücadelede, İran makamlarının verdikleri destekten memnun olduğumuzu söylemek isterim. Bu konudaki hassasiyetlerimizi anlamalarından memnunuz' diye konuştu.

'Görüşmelerinizde, İran'ın sınır ötesi operasyonları desteklediğini sezdiniz mi?' sorusuna Mercan, 'Terörle mücadele konusunda bizi destekledikleri açık ve net biçimde görülüyor. Benzer politikalarımız olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda zaten bir destek talebinde bulunmadık. Bizim yaptığımız tek şey, bütün dünyada yaptığımız gibi haklı olduğumuzu anlatmak ve işbirliği çağrısında bulunmaktır. Çünkü terörle mücadelede, Türkiye herkesle her zaman işbirliği yapmıştır. Bu konuda son zamanlarda oldukça olumlu adımlar da atılmıştır. Bunlardan memnuniyetimizi karşılıklı olarak söyledik' yanıtını verdi.

Irak konusunda iki ülkenin fikirlerinin benzerliğinden de sevinç duyduğunu dile getiren Mercan, 'Irak'ın toprak bütünlüğünün sadece bölge için değil, bütün dünya için önemli olduğunun altını çizdik' dedi.

İran'ın nükleer çalışmalarıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldıklarını belirten Mercan, 'Bu konudaki tavrımız açık ve net. Bölgenin nükleer silahlardan arındırılması gerekir, hiç kimsenin nükleer silaha sahip olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda tavrımız net ve uluslararası camianın da bu konuda çifte standart uygulamaması gerektiğini düşünüyoruz' diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • YAVUZ OZER 16 yıl önce Şikayet Et
    TESEKKURLER KOMSU. Ev alma komsu al. Bosuna dememis atalarimiz.KAHROLSUN (P.K.K.)ve KISKIRTANLARI. TERORUN kokunu KAZIYIN, KARDESCE. IRAN,SURIYE,TURKIYE EL ELE VERINIZ.
    Cevapla
  • uğur öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    ahmedinejad. ahmedı nejad bu adam abd yı de tum avrupayıda yakacak adamdır sunu da unutmayın kıyametın kopmasına cok bı zaman kalmadı ben dıyım 100 sız dıyın 200 yıl sonunda muslumanlar dunyayı kusatacak ahmedı nejat emıce ben senın arkandayım devam :)
    Cevapla
  • UfukBekar 16 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye - Iran Isbirligi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak