Kızılay Bala'ya uzman ekip ve yardım malzemesi gönderdi

Türk Kızılayı, Ankara'nın Bala ilçesinde meydana gelen depremin ardından, bölgeye ilk etapta 250 battaniye, 10 çadır ve 1 seyyar mutfak gönderdi. Sivil Savunma ekipleri de bölgeye sevkedildi.

Kızılay Bala'ya uzman ekip ve yardım malzemesi gönderdi
Kızılay Bala'ya uzman ekip ve yardım malzemesi gönderdi
GİRİŞ 27.12.2007 04:10 GÜNCELLEME 27.12.2007 04:10

Türk Kızılayı yetkililerinden alınan bilgiye göre, depremin ardından bölgeye ilk etapta 250 battaniye 10 çadır ve 1 seyyar mutfak gönderildi.


Bu arada, yeni malzemelerin yüklenmesine devam edildiği öğrenildi.        


Öte yandan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, genel müdür Ömer Taşlı ve genel başkan danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da incelemelerde bulunmak üzere Bala'ya hareket etti.


SİVİL SAVUNMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE KURTARMA EKİBİ GÖNDERDİ        


Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, depremin ardından Ankara Valiliği Kriz Merkezi, Bala Kaymakamlığı, Bala Emniyet Müdürlüğü, Bala İlçe Jandarma Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Kızılay ile irtibata geçildiği, ihtiyaçların belirlenmesi ve sağlanması amacıyla çalışmalar başlatıldığı ve gelişmelerin yakından izlendiği bildirildi.        


İlk bilgilere göre, depremde can kaybı ve hasarın olmadığı bilgisinin alındığı kaydedilen açıklamada, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nce bölgeye 16 kişilik kurtarma ekibi, 4 araç ve 1 köpek gönderildiği belirtildi.


Açıklamada, bölgedeki 5 kişilik personele ek olarak, Ankara Kızılay Afet
Operasyon Merkezi'nden 3 kişilik bir ekip, yeteri kadar çadır, battaniye
ve 1 mobil mutfak gönderildiği ifade edilerek, yapılacak tespitlere göre ihtiyaç bulunması durumunda yardım malzemesi gönderilmek üzere gerekli  hazırlıkların yapıldığı da kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücadelede yeni sayfa: Huruç harekatı!
Kamuda tasarruf dönemi resmen başladı! İşte alınan tedbirler...