Yılbaşı gecesi insanlık dramı

Milyonlarca insan yeni yıla eğlenerek girerken, Antalya'da 15 yıldır sokaklarda yaşayan Ahmet Teke'nin dramı yürek dağlıyor.

Yılbaşı gecesi insanlık dramı
Yılbaşı gecesi insanlık dramı
GİRİŞ 01.01.2008 00:08 GÜNCELLEME 01.01.2008 00:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Park içerisine yerleştirdiği tabutta yaşayan Teke, 'Ölünce tabuta girmek kolay, ben yaşarken tabuta mahkum oldum' dedi.
1993 yılında eşinden ayrıldığını ve 3 çocuğu olduğunu söyleyen Ahmet

Teke (50), o günden beri yaşamını sokaklarda sürdürdüğünü ifade etti. Çöp toplayarak geçimini sağlamaya çalışan şahıs, Varlı Mahallesi'ndeki park içerisinde geceleri tabutta yatıyor. Ahmet Teke, yeni yıldan hiçbir beklentisi olmadığını söyleyerek, 'Ben yıllardır sokaklarla yaşıyorum. Esnafın verdiğini yiyor, akşamları tabutumun içerisinde uyuyorum. Havanın yağışlı olduğu zamanlarda tabutun üzerini kapatıyorum. Sıcak havalarda ise yine çöp toplarken bulduğum küvetin içerisinde uyuyorum. Yeni yıldan tek beklentim, bu terör belasının bitmesi ve herkesin kardeşçe yaşaması' diye konuştu.

Sıcak bir yuvanın özlemini çektiğini kaydeden Ahmet Teke, 'Bir tek dileğim var, o da sıcak bir yuva bulmak. Akşamları gidip başımı sokabileceğim, üşümeyeceğim bir ev istiyorum. Kızlarım evlendi. Askerden gelen oğlum bir gün olsun beni arayıp sormadı. Tek başına olmak ve sahipsiz kalmak beni çok üzüyor' dedi.

İHA

YORUMLAR 10
  • Nuri OKUR 16 yıl önce Şikayet Et
    SICAK BİR YUVADA YAŞAMAK O KADAR KOLAY DEĞİL. Bu yuvayı sürdürebilmek için fedakarlık gerekiyor. 36 yaşından 50 yaşına kadar amaçsız kaygısız dolaşan bir kişiye sıcak yuvayı haketmiyor.
    Cevapla
  • AZRAIL 16 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yardımcısı olsun. bende duygulandım görelim MEVLAM neyler neylerse güzel eyler ALLAH yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Vicdan Aynasi 16 yıl önce Şikayet Et
    Deniz fenerinden yardim isteyen vatandasa. Vatandasin birisi evine internet baglatacak kadar refah seviyesi yuksek ama nasil oluyorsa deniz fenerinden kurban payi isteyecek kadar da fakir. Ben pek anlayamadim bu mevzuyu ama arkadasim bana yardimci olursa sevinirim. Acaba maksat yardimsever kuruluslar hakkinda bir karalama kampanyasi yapmakmi?????
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    . Deniz fenerimi ? Deniz feneri benim gördügüm kadarı ile sadece tv programlarında göz yaşı dokenlerin yardımına koşuyor kurban bayramında 1 pay istedim kendime ve çocuklara sağolsun 2 hafta sonra cvp verdiler kimsenin faydası yok dünyada çekilmez hale geldi MAHMUD AHMEDINEJAD tarafından 01/01/2008 00:54 tarihinde nette yazdığına göre okadar kötü değilsin öyle bilmeden camur atma ordaki olan işleribilen biri olarak onların günahını alıyorsun denizfeneri çalışmalarını herkes biliyorsen hariç arastırmadayazma
    Cevapla
  • Thebesttornado 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke \"adam\" olur. haberi okuyunca gözlerim yaşardı duygulandım. Eğer hayatta hiçbir beklentisi olmayan hatta tabutta yaşayan! bir ferdinin bile aklında önce vatan varsa, yıl başında vereceği tek mesaj ülkesini bölmeye çalışanlara tepki oluyorsa BU ÜLKE ADAM OLUR!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelin duvağını toplarken magandanın kurşunuyla vuruldu!
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...