Kanada, sözde soykırımı ders yaptı

Kanada, geçtiğimiz yıl aldığı kararı bu yıl uygulamaya koydu ve sözde soykırımı okullarda ders olarak okutmaya başladı. Yapacağınız protesto ile bu oyunu engelleyebilirsiniz.

Kanada, sözde soykırımı ders yaptı
Kanada, sözde soykırımı ders yaptı
GİRİŞ 14.01.2008 10:40 GÜNCELLEME 14.01.2008 10:40
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Engin SEZEN'in haberi / Ottawa

Kanada, Toronto’da sözde Ermeni soykırımı devlet okullarında resmi müfredata girdi.

Lise 11. sınıf tarih derslerinde, sözde soykırım işlenecek. Konunun müfredata yerleştirilmesi, özellikle Kanada’da yaşayan Türkler tarafından şiddetle kınandı.

Ermeni Diasporası’nın en etkin olduğu ülkelerden biri olan Kanada Senatosu’nda geçtiğimiz yıl, sözde soykırım tarası kabul edilmişti. Başbakan Stephan Harper , yaptığı açıklamada, olaydan bir soykırım olarak bahsetmiş, Kanada Ermenilerine konuyla ilgili üzüntülerini belirten bir de mektup göndermişti. Türkiye Cumhuriyeti, bu gelişmelerden sonra, kısa süreliğine Türkiye Büyükelçisi Aydemir Erman’ı Ankara’ya geri çekmişti.

Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili müfredat, şimdilik sadece Ontario eyaletinde uygulanıyor. Eyalet müfettişlerinden Gerri Gershon:

“Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için, tarihteki bu korkunç olaylardan dersler çıkarmak zorundayız” düşüncesinde. Konunun müfredata girmesini bizzat teklif eden Gershon, kendisini, “Bu, kesinlikle, nefret ve suçlamanın öğretileceği bir ders olmayacak” sözleriyle savunuyor. “Aksine, amacımız, bu tür olayların tekrarlanmasını engelliyebilmek” diyor.

Öğretmenlerine konuyla ilgili, özel eğitim verdiklerini belirten yetkililer, gelecek tepkilerin herhangi bir değişikliğe yol açamayacağı görüşündeler.

Türk Kanadalılar Kurulu başkanı Lale Eskicioğlu ise böylesine tartışmalı bir konunun resmi olarak bir eğitim müfredatına girmesini anlayabilmiş değil. Konuyla ilgili tepkisini ifade eden bir mektup hazırlayan Eskicioğlu, aynı zamanda, tepkilerin yetkili yerlere gönderilmesini de organize ediyor.

“Kanada’daki Türk çocukları, okullarda zaten çeşitli zorbalıklara maruz kalıyorlar. Kanada eğitimcilerinin, etnik azınlıkları bölme, birbirinden nefret ettirme yerine, tüm çocuklar için güvenli bir ortam sunmaya yoğunlaşmaları gerekiyor” diyen, Ottawalı mühendis Eskicioğlu, siyasetle eğitimin birbirine karıştırılmaması gerekliliği üzerinde de duruyor.

Kanada Türk Toplumu üyelerinin yoğun tepki mesajları, aşağıdaki linklerle, Kanada yetkililerine ve medyaya ulaşmaya devam ediyor.

http://www.petitiononline.com/OMNIpeti/petition.html  
http://www.gopetition.com/online/15422.html  
http://www.gopetition.com/online/15585.html


NASIL TEPKİ GÖSTEREBİLİRSİNİZ?


Ontario eyaleti eğitim görevlileri, Türkleri, tarihin en büyük üç katliamından birini yapmış olmakla suçluyor. Bu dersi de gurbetteki Türk çocuklarına, diğer milletlerden arkadaşları yanında okutuyor.


Okullarda okutulmaya başlanan SözdeErmeni Soykırımını kınamak için aşağıdaki linkleri tıklayıp, şikayet mektubunu imzalayarak tepkinizi ortaya koyabilirsiniz.


Toronto Okulları Ust Kurumu- http://www.gopetition.com/online/15422.html -


CBC, Devlet Televizyonu -
http://www.gopetition.com/online/15585.html -


Linklere tıklandığında, şikayet mektubunun en altındaki
Sign the petition
kısmını tıklayalım.


Açılacak sayfada,


1- First name: İlk isim
2- Last name: Soyisim
3- City or Town: Şehriniz
4- State, County or Province: Ülke ismi, nerede yaşıyorsanız.
5- Post Code or Zip Code: Posta kodunuz, ya da telefon kodunuz da olabilir. Sözgelimi İstanbul için, 0212 gibi…
6- Country or Region:  Buraya yine Türkiye yazılabilir.
7- En sonda da security kod olarak boşluğa verilen harf ya da rakamları aynen yazarak, alttaki SİGN kısmını tıklıyacağız.


Şimdilik, yaklaşık on gündür binli rakamlarda seyreden imzalar yetkililer icin çok büyük bir yaptırım olacak…

YORUMLAR 41
  • Suat Güçlü 16 yıl önce Şikayet Et
    Soykırımı Ermeniler yapacaklardı da yapamadılar... Kahramanmaraş,Gaziantep ve Şanlıurfalarımız var bizim.Bütün illerimiz şanlı,hepsi kahraman,hepsi gazi.Bizim insanımız dünyaca meşhur.Kanadanında ayısı.....
    Cevapla
  • kübra ekşi 16 yıl önce Şikayet Et
    eee...nesil boş heralde.... kanadalılar kendi nesillerinden bir şey çıkmayacağını anlamışlar yalan haberlerle kafalarına birşeyler sokmaya çalışıyolar umudu kestikleri belli ..... ne yaparsanız yapın altın yere düşmekle değer kaybetmez
    Cevapla
  • Mustafa 16 yıl önce Şikayet Et
    HER SEYI DEVLETTEN BEKLEMEK. Belkide dunyada tek biziz herhalde herseyi devletten bekleyip ahkam kesen. Ne guzel sagolsun Haber7 nasil tepki verecegimizi gosteriyor hala bunu da elestirip devletten bekleyip bundan bile politika cikaranlar var ya! Neyse bu Kanadalilar anlasilan Canakkale\'de bozguna ugramanin acisini hala unutamamislar ne dusmanliktir bu yahu! Acaba doguda ermeni cetelerin binlerce masum insana yaptigi katliamlari veya ermeni teror orgutu asalanin onlarca Turk diplamatini katletmesini de ogretirler mi acaba?
    Cevapla
  • taner gezmişoğulları 16 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu bize. sözde olanlar girdi. demekki pek yakında hakiki katliamlarda müfredata girecek bkz. fransız katliamları 1 (anadolu) fransız katliamları 2 (afrika ) rus katliamları ingiliz ve en önemlileri kanadanın kendi yerli kabilelerini nasıl katlettiği. demekki tarih kitapları ilerleyen zamanlarda bayağı kabaracak. unuttum birşey daha var. vatikan menşeli katliamlar bunlarda ana ve babası öldür çocuğu misyonerler ile eğit hrıstiyan yap. bütün katillere slm.
    Cevapla
  • hazar AYDIN 16 yıl önce Şikayet Et
    Benim Yorumum Nerde?. EDİTÖR’ÜN NOTU: Sayın yorumcumuz Belirli zamanlarda yoğun yorum trafiği olmaktadır. Bu nedenle yorumlar geç yayınlanmaktadır. Özür dileriz. Eğer yorumunuz hiç yayınlanmamışsa lütfen aşağıdaki linke bakınız.. Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 Selamlar…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'