Filistinli Şair: Kalem ve kağıtla özgürlük gelmez

Filistinli Gazeteci-Yazar Musa Hawamdeh, 'Ben, kalem ve kağıtla mucizeler, özgürlükler yaratabileceğimizi sanmıyorum” dedi.

Filistinli Şair: Kalem ve kağıtla özgürlük gelmez
Filistinli Şair: Kalem ve kağıtla özgürlük gelmez
GİRİŞ 14.01.2008 10:01 GÜNCELLEME 14.01.2008 10:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Murat Altunöz’ün Haberi


Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilciliği ve Harbiye Kültür ve Sanat çalışmaları Derneğinin ortaklaşa yaptığı ve dernek binasında düzenlenen ve Filistinli Gazeteci-Yazar Musa Hawamdeh katıldığı söyleşiye yoğun ilgi oldu.


Söyleşinin açılış konuşmasını yapan TYS Antakya Temsilcisi Yazar Mehmet Karasu, Antakya’da Filistinli Gazeteci-Yazar Musa Hawamdeh konuk etmekten dolayı mutlu olduklarını ve Kültür Sanat Etkinliklerine Her zaman olduğu gibi devam edeceklerini söyledi..


Daha sonra söz alan Filistinli Gazeteci-Yazar Musa Hawamdeh, dağılmış bir Filistin’in dağılmış Filstinli şairleri olduklarını söyledi. Bir gün özgür bir Filistin düşlediğini de hatırlatan şair Musa Hawamdeh, Özellikle Arap Dünyası Filistinli şairleri görmezden geldiğini söyledi. Antakya’dasından mutlu olduğunu ifade eden Musa Hawamdeh, Filistin topraklarının birleşmesiyle Filistin edebiyatının da büyük çıkışlar yapacağını söyledi.

Filistin’de Çocuklar Zor şartlar Altında Yaşıyor…

Hawamdeh, Filistin'de yaşanan acıları unutmanın mümkün olmadığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: “Ben bir Filistinliyim. Hep ihtilallerle iç içe yaşadım. Yalnız hep aklımda olan şu var. Belki de hiç unutmadım. Unutamadım. İsrail askerleri ilk olarak bizim köyümüze geldiklerinde çok küçüktüm ve iskambil kağıdı oynadığımı hatırlıyorum. O gün, tüm köyün yıkıldığına şahit oldum. Her şey bir anda yok oldu. Evler, bahçeler, sahip olduklarımız. İşte bu yıkımla hep göze göze kaldım. Belki de yazmak benim için bu acıları bir şekilde paylaşma biçimi. İçimdekileri dışarı çıkarma biçimi. Zaten yazılarımda bunu etkisi her zaman vardır. Belki de köyümüze gelen İsrail askerilerinin o gün bizlere yaşattıklarından dolayı bir eziklik var, belki de bir acizlik. Aslında tüm çocuklar orada aynı şartları yaşıyor ve benzer duyguları hissediyor. Zaten 10 yaşımdan itibaren de hep gösterilerin içindeydim. Galiba kalem ve kağıt benim bir anlamda kaçış alanı oldu. Ama sanmayın ki çok büyük hayallerim var bu anlamda. Ben, kalem ve kağıtla mucizeler, özgürlükler yaratabileceğimizi sanmıyorum” şeklinde konuştu.


(haber7)

YORUMLAR 1
  • mehmet yam 16 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğimiz Sizinle Şair Kardeşim. Hiç üzülme şair Dostum bizde sizin gibi o güzel eski kardeş kardeşi öldürmeyen bir Filsitin\'i özlüyoruz ve düşlüyoruz. unutma Sevgili Şair dostum siz yanlız değilsiniz hepimizin kalpleri sizin için çarpıyor. seni alnından öpüyoruz. ve eğer kitapların varsa türkçeye çevrilmiş okumak tan onur duyarız...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı