Peygambere hakarete tepki yağdı

İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaretlerde bulunan Graz Belediye Başkan adayı Winter'a kendi ülkesinden tepki yağdı. Viyana bu çirkin saldırıyı 'Saygısızlık' olarak değerlendirdi.

Peygambere hakarete tepki yağdı
Peygambere hakarete tepki yağdı
GİRİŞ 15.01.2008 01:28 GÜNCELLEME 15.01.2008 01:28
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Avusturya'da yapılacak olan seçimlere ırkçı olarak bilinen Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) adına Graz'dan adaylığını koyan Dr. Susanne Winter'a tepkiler büyüyor. İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaretlerde bulunan Winter, bu yollar seçim propagandası yapmaya kalkışmıştı.


Avusturya'da yapılacak olan yerel seçimlere FPÖ'den adaylığını koyan Dr. Susanne Winter, Graz kentinde yürüttüğü seçim faaliyetleri sırasında İslam dini ve Hz. Muhammed'e karşı çirkin ithamlarda bulunmuştu. Winter'ın bu ifadelerinden sonra harekete geçen duyarlı kamuoyu, tepkisini net bir şekilde ortaya koydu. Avusturya genelinde Winter'e karşı başlatılan tepkilere kayıtsız almayan SPÖ'nün Viyana Belediyesi Entegrasyon Birimi Sözcüsü Ömer El Rawi, Winter'ın açıklamalarını 'saygısızlık' olarak niteledi.


El Rawi, FPÖ'nün İslam karşıtı çıkışlarının mide bulandıran bir seviyeye ulaştığını belirtirken, SPÖ Genel Sekreter Yardımcısı Josef Kalina ise BZÖ ile FPÖ partilerini Avusturya'yı güç duruma sokmakla suçladı. ÖVP Graz Eyaleti Parti Başkanı Siegfried Nagl, 'Winter, bu sözleri ile sadece kendisine değil, tüm Grazlılara zarar veriyor. FPÖ güvenli bir parti değildir ve kökten dinciler kışkırtılmamalıdır' ifadelerini kullandı.


Siyasiler arasında Winter'a yönelik en büyük tepki Yeşiller Partisi'nden geldi. Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eva Glawischnig, AB Reform Sözleşmesi'ni Nazi Almanya'sına ilhak olarak nitelerken, Parti Başkanı Heinz-Christian Strache'nin ya özür dilemesini ya da istifa etmesini istedi.


BZÖ, Winter'in kabul edilemez açıklamaları karşısında duyduğu kızgınlığı dile getirdi. Partinin Graz eyaleti birinci sıra adayı Gerald Grosz, 'FPÖ'nün, sokak çatışmalarına zemin hazırladığı anlaşılıyor' şeklinde konuştu.


Siyasiler dışında sivil toplum da Winter'ın yürüttüğü karalama kampanyasına büyük tepkiler gösterdi. Katolikler olayı 'kışkırtma' olarak değerlendirirken, Katolik Akademisyenler Derneği Başkanı ve Hristiyan ve Müslümanlar Platformu'nun kurucusu Paul Schulmeister, Winter'in, sözleri ile halkı bilinçli olarak kışkırttığını vurguladı.


İslam Cemaati Başkanlığı ise, sakin olunması çağrısında bulundu. Avusturya İslam Cemaati Başkanlığı, tüm Müslümanlara sakin olunması ve üçüncü sınıf politikacıların kışkırtmalarına gelinmemesi çağrısında bulundu.


Haberin İngilizce metni için bakınız

YORUMLAR 50
  • mediş koç 16 yıl önce Şikayet Et
    .... Buyrun dinler arası diyaloga... Bazılarının övüp durduğu dinler arası diyalog işte bunun gibilrle yapılıyor.. Birileri benim Peygamber\'ime hakaret edecek ve sonra yok böyle,yok şöyle diyerek diyaloga ha vay be..
    Cevapla
  • burak ... 16 yıl önce Şikayet Et
    .................. ne zamandan beri kartel medya Peygamber edendimiz (s.a.v) i korur olmuş bu laflar Atatürk e söylense savaş çıkardı ama türkiyenin gerçekleri sakın Atatürk hakkında yanlış düşündügümü zannetmeyin o iyi bir insan onun adını kullananlar kötü
    Cevapla
  • sahin efe 16 yıl önce Şikayet Et
    2008 yılına dair. gelin 2008 yılında doğacak tüm çocukların isimlerini muhammet koyalım. 2 isim de koymak isteyen koysun. en güzel cevap bu olur bence.
    Cevapla
  • ibrahim COŞAR 16 yıl önce Şikayet Et
    ya hu. bakıyorumda ne çabuk kızıyoruz böyle ecnebi kökenli birine.ama türkiyede benim peygamberime genelkurmay başta olmak üzere önüne gelen hakaret ediyor malesef kimseden ses çıkmıyor.peki yalan mı.hakikat odur ki namert dostum olacağına mert düşmanım olsun onun kim olduğunu bilip ona göre mücadele edeyim.içimizdeki hainlere ses çıkaramayanlar(ki bu ecnebiyi şiddetle kınıyor ve ALLAH\'a havale ediyorum)dışarıdaki zındıkaya yek vücud oluyorlar.gelin hem içte hem dışta birlik olalım böyle milli ve dini konularda.
    Cevapla
  • esma efesli 16 yıl önce Şikayet Et
    kötü söz sahibinindir.. bizde bir atasözü vardır. it ürür kervan yürür. işte o zavallınında yaptığı itin yaptığı gibi doir. Benim peygamberime SAV. dil uzatan ya cahilliğinden yada caniliğindendir. onun için onların sözlerinin önemi yoktur. Benim peygamberim bir güneştir onu kirletmeye kimsenin gücü yetmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...