MB'ye itiraz eden CHP'nin son tezatı

Kamu bankalarının İstanbul’a taşınması-na kesinlikle karşı çıkan CHP’nin 'İş' kendine gelinece çok farklı bir tavır takındığı ortaya çıktı. 2000'deki ani taşınmanın perde arkası:

MB'ye itiraz eden CHP'nin son tezatı
MB'ye itiraz eden CHP'nin son tezatı
GİRİŞ 16.01.2008 10:37 GÜNCELLEME 16.01.2008 10:37
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Hükümetin, İstanbul’un finans merkezi yapılması kapsamında gündeme getirdiği Merkez Bankası’nın ve üç kamu bankasını merkezinin İstanbul’a taşınmasına ilişkin projeye, CHP Lideri Deniz Baykal ve CHP milletvekilleri ağır eleştiriler yöneltti.


CHP Lideri Baykal, taşınmayla ilgili yaptığı açıklamada, taşınma projesinin ‘Ankara’nın içini boşaltma projesi’ olduğunu öne sürerek ‘Bunun altında Ankara kompleksi, Cumhuriyet kompleksi ve Atatürk kompleksi yatıyor’ demişti. Bugün, Merkez Bankası ve kamu bankalarının İstanbul’a taşınmasına karşı çıkan CHP, Atatürk’ün parasıyla kurulan İş Bankası’nın İstanbul’a taşınmasına tepki göstermedi.

CHP İŞ BANKASI’NDA HİSSEDAR

Atatürk'ün, kuruluşunda 250 bin YTL sermaye koyduğu Türkiye İş Bankası, 2000 yılında sezsiz sedasız merkezini İstanbul’a taşıdı. Sözkonusu taşınma kararı da, banka yönetim kurulunun kararıyla gerçekleştirildi.Ve karar doğrultusunda anasözleşmede değişikliğe gidildi.


Bankanın merkezinin İstanbul’a taşınması kararını alan İş Bankası yönetiminde ise, Atatürk’ün yönetimini CHP’ye bıraktığı yüzde 28’lik hissesinin karşılığında CHP’nin dört üyesi de bulunuyor. Yönetim kurulu toplantısında, taşınma kararı CHP’li üyelerin de desteği ile alınırken, CHP de taşınmaya karşı çıkmayarak, Atatürk’ün bankasının merkezinin İstanbul’a taşınmasına örtülü olarak destek çıkmış oldu.

YORUMLAR 56
  • halil yarbaşı 16 yıl önce Şikayet Et
    . Chp nin yanlış hata dedigi her şey kesinlikle dogrudur sayın başbakan bir iş yaparken ilk önce chp ye danışmalı chp nin dediginin tersini yapmalıdır
    Cevapla
  • servet mağden 16 yıl önce Şikayet Et
    BU KADAR OLUR. bunlar boyle kendılerı yapınca normal AK PARTI yapınca yooooooook olmaz yapturmazuk bırak bız gelınce yaparız ama ruyanızda gorursunuz sız ıktıdarı ne çağlayan ne tandoğan ınadına ERDOĞAN durmak yok yola devam
    Cevapla
  • oturan boğa 16 yıl önce Şikayet Et
    chpli bürokratlar. asıl mevzu chpli bürokratların rahatı kacacak ondan karşılar.
    Cevapla
  • mustafa akyıldız 16 yıl önce Şikayet Et
    gazeteciliğe bak. merkez bankasıyla iş bankasını aynı kefeye koymak ve aynı şeymiş gibi değerlendirmek sadece devlet gücüyle yandaşa verilen bir gazeteden çıkabilir.. hükümet kendine sağlam bir medya gücü oluşturdu.. saçma sapan tartışma konularıyla gündem tutuyor, yok adamın biri giderim demiş birisi türban bilmem ne demiş gece gündüz aynı şeyler.. ispanyaya git at bi laf sen gelene kadar vatandaş onu tartışsın başka birşeyle meşkul olmasın.. yazık kardeşim yazık bu memlekete..
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . İş bankasında chp\'nin payı %28 Yönetimde 4 chp\'li var Bu %28\'lik para chp\'ye ait gibi görülse de aslında TTK ve TDK\'na aktarılması gerekiyor. Buna rağmen chp bu parayı bloke etti. TTK\'da Chp\'yi mahkemeye verdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor