28 Şubat mağduru sağlıkçılara gizli kamera tuzağı

Başbakan Erdoğan'ın, 'Velev ki siyasi simge olsun, başörtüsünü yasaklamak mı gerekir?' sözlerinin ardından '28 Şubat'ta düğmeye ben bastım' diyen Ali Kırca'nın yönetimindeki Show Haber, başörtülü hastane çalışanlarının peşine düştü.

28 Şubat mağduru sağlıkçılara gizli kamera tuzağı
28 Şubat mağduru sağlıkçılara gizli kamera tuzağı
GİRİŞ 17.01.2008 08:21 GÜNCELLEME 17.01.2008 08:21
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Gizli kameralarla yapılan çekimler, 'Burası devlet hastanesi. Türban yasağını dinleyen yok!' ifadeleriyle ana haber bülteninde verildi. Hasta kılığına giren muhabirler, Haseki Hastanesi'nin personelini hedef aldı. Gizli çekimde, personelin hastalara yardımcı olmak için gösterdiği gayret dikkat çekiyor.


Dışarı çıkan başörtülü bayanı dakikalarca kovalayan muhabir, sorularıyla personelin üstüne gidiyor. Görüntülerdeki çalışanların, 28 Şubat döneminde görevden alındığı, iki yıl süren mahkeme sürecinin ardından işine geri döndüğü öğrenildi. Personeline sahip çıkan Başhekim Haldun Öztürk, hastane çalışanlarının suç işlemiş gibi gösterilmesine tepki gösterdi. Öztürk, 'Ben insanların giyimine kuşamına değil, çalışmalarına bakarım.' dedi.

Çalışma azmi ve uygar tavırlarıyla dikkat çeken bayan sağlıkçılar, başörtüsü sebebiyle Show TV tarafından adeta fişlendi. Başhekim Haldun Öztürk, gizli kamerayla görüntülenen personelin görevlerini layıkıyla yaptığını vurguladı. Show TV'nin gizli kamerayla yaptığı çekimlere sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Hüsnü Öndül: Haklar ve özgürlükler açısından baktığınızda bu açıkça baskı uygulamasıdır. Gizli kamera ile insanları görüntüleyip, mesai çıkışından sonra mikrofon dayamak baskı amacı taşır. Kişilik haklarına da müdahaledir. Haber alma özgürlüğünün dürüst yayın ilkeleri çerçevesinde uygulanmasını isteriz. İnsanlar dinî inançları gereği giyiniyor diye aşağılanmamalıdır, ayıplanmamalıdır.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Şentok: Gizli kamera ile çekim yapmak kişilik haklarına müdahaledir. Haber yapılan kişilerin tazminat davası açması mümkündür. Haberi yapan televizyon kanalının hangi amaca hizmet ettiği de düşündürücüdür. Başbakan'ın açıklamaları ve başörtüsünün yeni anayasayla özgür hale getirilmesinin tartışıldığı bir zamanda psikolojik bir ortam oluşturulmaya çalışılıyor.

Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Kamil Uğur Yaralı: Bu haberle sorumsuz bir yayın anlayışıyla karşı karşıyayız. Hastanede eğer bir yolsuzluk varsa işini yapmayan birileri varsa haber konusu olabilir. Bizim gördüğümüz burada işini özveri ile yapmaya çalışan insanlar olduğudur. Bu insanlar, inanç özgürlüğü kapsamında başlarını örtüyor. Bu haberle amaçlanan, başörtüsü özgürlüğünün yeni anayasaya girmesini engellemektir.

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Ramazan Beyhan: Basın özgürlüğünün en önemli unsuru ahlakî boyutudur. Haberde kamu yararı, hak ve özgürlüklere hizmet unsuru aranmamıştır. Aksine kısır tartışmalara mahkûm edilen bir toplum söz konusudur.

YORUMLAR 88
  • AHMET SEVİNDİK 16 yıl önce Şikayet Et
    UYAN ARTIK TÜRKİYE BİZİ BİRİBİRİMİZE DÜŞÜRENLER KİM GÖR ARTIK. arkadaşlar ali kırca ve onun tayfası atv den kovuldu çünkü atv vy sabahı çalık grup aldı yani yüreğinde Allah korkusu olan bir gurup çalık holding tabi bu kominist orada kalamadı barınamadı kendini buraya sattı kardeşim bu kanal kimin bunu sadece bu kanala değil bunun sahip olduğu herşeyi boykot edelim bunlar kiminle uğraştığını artık bilsin.Bir zamanlar reha muhtarda uğraşmıştı aynı kanalda ne oldu silindi gitti.Ali kırcanın gideceği verde belli.Haber olsundiye haber yapılmaz.Haber nasıl yapılır bilmiyorsa
    Cevapla
  • bülent şahin 16 yıl önce Şikayet Et
    Allahında bir hesabı var. baş örtüsü alahın emri ister inan ister inanma sovcu ali kırıcı
    Cevapla
  • Ali Gultekin 16 yıl önce Şikayet Et
    Bosa konusup kendimize propaganda yapmayalım. Yapılacak tek bir sey var ben de onu yapacagim. Bundan sonra SHOW VE KIRCA İSMİ GECEN HER PROGRAMİ DEGİSTİRİP seyretmeyecegim. Azicik dini hassasiyeti olan bir kisi de ayni tepkiyi verecektir inaniyorum. Yeter sahte demokrat kisveli insanlara gereken dersler verilmeli artik. Hem hakaret hem de sirtimizdan ekmek yemek , yok artik boyle yagma ...
    Cevapla
  • Muhammed 16 yıl önce Şikayet Et
    *** Basörtüsüne yenilmek isteyenler SIRAYA girsinler! Hepimiz biliyoruz ki hic bir güc bunu ENGELLEYEMEZ! ***. Satilmis kartel medyasi yillarca basörtülüleri hedef göstermistir. UNUTMADIK asla unutmayacagiz! siyonist politikasi güden satilmis kartel medyasi artik hükümranligini yitirmistir! Cünkü BÜYÜK TÜRK Milleti böyle istemistir! Hic bir güc BÜYÜK TÜRK Milletine galip gelemeyecektir! AK Partimizi destekleyerek \"Sessiz Devrimimizi\" gerceklestirdik! siyonist masonik anlayista olanlarin KÖKÜNÜ KAZIDIK!
    Cevapla
  • Abdullah KUL 16 yıl önce Şikayet Et
    bizler de birşeyler yapalım.. Ali Kırca atv\'den show\'a geçti.Ne için geçti malüm bizde onun reytinglerini altüst edelim haber kanalı olarak show haberi seyretmeyelim tepkimizi koyalım.Halk herşeyden herkesten güçlüdür, gücümüzü gösterelim.İnginterede ekmeğe zam yaparlar halk protesto eder zammı geri alırlar. Bizse.Gücümüzün farkında olmayan bir milletiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para etmiyor diyerek şeftalileri boş araziye döktüler
Çatılarda böyle kovaladılar...Bursa'da zehir tacirlerine helikopter destekli şok operasyon