MHP'den AKP'ye jet türban önerisi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, türban yasağının çözümü için anayasa değişikliğinin yapılmasına gerek olmadığını açıkladı ve çözümün formülünü de verdi. İşte o formül:

MHP'den AKP'ye jet türban önerisi
MHP'den AKP'ye jet türban önerisi
GİRİŞ 17.01.2008 11:53 GÜNCELLEME 17.01.2008 11:53
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün İspanya dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda tünban konusunun hep beraber aşılabileceğini belirterek, 'Biz bu noktada varız. MHP 'ben de varım' diyor. Mesele yok zaten. CHP yoksa yok. Olanlarla beraber biz yola devam ederiz” dedi.

MHP'DEN JET CEVAP GELDİ


Erdoğan'ın bu sözleri üzerine harekete geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada 'türban'la ilgili sorunu çözmek için, Anayasa değişikliğini beklemeye gerek olmadığını açıkladı...


Türban yasağının  Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrasında yapılacak olan küçük bir değişiklikle yasağın kaldırlacağını ifade eden Bahçeli  beklemeye gerek olmadığını belirtti.

'ERDOĞAN SAMİMİ DEĞİL'


Başbakan Erdoğan'ın beş yıl aradan sonra türban konusunda samimi açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, Başbakan'ın gerçekte başörtüsü meselesini çözmek gibi bir niyetinin olmadığını ifade etti.

Erdoğan'ı Cumhurbaşkanılğı seçimlerinde olduğu gibi gerginlik çıkarmakla suçlayan Bahçeli, 'Bu meselede toplumsal uzlaşmanın odağı kamu hizmetlerinden yararlanmada eşitlik ilkesinin korunması olmalıdır. Adalet, sağlık ve eğitim gibi toplumun kollektif ihtiyaçlarının karşılanması devletin asli görevlerindendir. Kamu hizmeti alan vatandaşlarımızın bunların bir kısmından yararlanıp bir kısmından mahrum bırakılması hem vatandaşlık hakları hem de inançların yaşanması açısından doğru değildir.' diye konuştu.


'Devletin sunduğu hizmetlerinden yararlanmada eşitsizliğe yol açması nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi başörtüsü yasağı uygulamasına karşıdır.' diyen Bahçeli  MHP’nin açık ve net teklifini de sundu.

MADDE DEĞİŞİKLİĞİ


Mevcut Anayasa’nın 10. maddesinin 4. fıkrasında “devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” ifadesine ek olarak bütün işlemlerinden sonra gelmek üzere “her türlü kamu hizmetlerinin sunulmasında ve bunlardan yararlanılmasında” cümlesine yer vererek çözmeyi önerdiklerini belirten Bahçeli'nin önerdiği Anayasa metni şöyle:


'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10. maddesinin 4. fıkrasının değiştirilmesi hakkında kanun teklifi.


 Madde 1: Anayasa’nın 10. maddesinin 4. fıkrası’nın “devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetinin sunulmasında ve bu hizmetlerden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır.


Madde 2: Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer, halkoylamasına sunulduğu takdirde tümüyle oylanır.


Başörtüsü konusunda herhangi bir yasaklayıcı yasal düzenleme bulunmadığı bilinmektedir. Bu konudaki muhalif görüşlerin temel dayanağı Anayasa Mahkemesi’nin 1989 yılında aldığı bir karardır.

'BİZ HAZIRIZ'


'Bu şekilde bir düzenleme öncelikle bir kamu hizmeti olan Yüksek Öğretim hizmetinden yararlanma hakkını anayasal eşitlik ilkesi kapsamına alacaktır. Böyle bir düzenlemeden sonra tartışma konusu olan yasal düzenlemelerin anayasaya aykırılığı da laiklik ve eşitlik ilkesi birlikte değerlendirilip yorumlanacağından daha dengeli bir sonuca ulaşılması da mümkün hale gelecektir.' diyen Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi, bu konunun kalıcı ve kesin çözümü için yeni anayasa hazırlıklarını beklemeden TBMM’yi biran önce göreve davet etmektedir.' dedi...


Haber 7

YORUMLAR 131
  • mustafa karatas 16 yıl önce Şikayet Et
    MEHMET KAYAYA CEVAP..... bey efendi hic olmassa bizimkilerin bir türbanli esleri var sizde oda yok.Insan bunlari yazarken utanir.Sizin sorunlari nasil cözdügünüzü de gördük hatirlatiriz..... bunlar hep baraj altina düsmemek icindir
    Cevapla
  • Mehmet YAZICI 16 yıl önce Şikayet Et
    Bundan daha tabii ne olabilir?. Elbette MHP evet bende varım diyecek eli mecbur. Geçen dönemde Nesrin Hanımın başörtüsünü Meclisin kapısında çözdü ve rezil oldu! İşte imkan,işte meydan hem geçmişdeki basiretsizliğinizi telafi etmek hem de %99\'zu Müslüman olan Ülkemizde kangren halini alan bu anlamsız utanç verici yasağın bir an evvel kaldırılmasına yardımcı olun\'ki tabanınız samimi olduğunuzu anlasın ve el birliğiyle Adları Müslüman kendileri dönme olan bir avuç despot yobazların saltanatları bitsin. Dün dündür demeden varmısınız?
    Cevapla
  • mehmet kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    siz akp tapıcıları. akp tapıcılarına sesleniyorum: hala ne konuşuyorsunuz anlayamadım. size göre tayyip\'in yaptığı her iş mübah(karısını yunan başbakanına öptürmek dahil). ama mhp iyi bir şey yapmaya çalışsa altında muhakkak bir şeyler arıyosunuz. bu kadar da olmaz. biraz insaf beee..... 5 yıldır tek başına mhp iktidar değildi. bunu da o kuşları bile kıskandığınız beyninize sokun.
    Cevapla
  • C.ÇEKİÇ-SAKARYA 16 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar şunu hiç görmüyoruz baş örtüsü yalnız ünüversite de okuyanımı yalnız ilgilerdiriyor veya yanlız onlarla ilgili bir meselemi. neden yalnız yüksek ögrenimden bahsediliyor. tesettür dinin emirleriyle mükellef olan bir hanıma farz ise peki diger kurumlar ne olacak tek çümleyle sınırlamak dogrumu yine sorun çözülmeyip oldu bittiye getirilecek.ilk ögretim ve lise artı devletin bütün kademelerinde calışan hanınlar bunlar ne olacak.ictihat mış yorummuş geç kardeşim tek cümleyle kılık kıyafet serbestir de bitir işi devletin yapacagı başka işmi yok ta müslüman bir ülkede hala baş örtüsü tartışılıyor.bu düzenin adına ne derler siz koyun...
    Cevapla
  • burak ... 16 yıl önce Şikayet Et
    ............. ben AKP ye oy verdim İşte Gercek mhp bu vallahi aferin size helal olsun devlet bahcelinin ilk defa bir sözüne katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı